FIP IS EEN BESMETTELIJKE BUIKVLIESONTSTEKING(VIRUS)

FIP is een aandoening die wordt veroorzaakt door het Feline Coronavirus, alleen katten worden getroffen door deze ziekte. FIP is alleen besmettelijk voor katten, het is niet besmettelijk voor andere diersoorten en mensen. FIP is een ongeneeslijke aandoening. We zien dat FIP vooral ontstaat bij katten met een geringere natuurlijke weerstand, maar het komt ook steeds vaker voor bij jonge katten.

FIP veroorzaakt in de beginfase klachten die niet zo ernstig lijken, zoals lichte diarree. Als FIP echter chronisch wordt, ontstaat er vochtophoping in de borst- of buikholte. Hierdoor ontstaan ademhalingsproblemen en benauwdheid. Andere symptomen zijn lusteloosheid, koorts, gewichtsverlies, opgezette buik, geelzucht, diarree en gewichtsverlies.

Bij ernstige FIP kan het neurologische systeem worden aangetast. Het bewegingsmechanisme wordt verzwakt, waardoor opstaan en lopen lastiger wordt. Een kat kan zelfs verlamd raken.

Het vaststellen van FIP is lastig. De dierenarts kan het buikvocht onderzoeken. Heeft dit een verhoogd concentraat aan eiwitten en is het wat geel en slijmerig, dan wijst dit sterk in de richting van FIP.

Omdat FIP niet te genezen is, is de behandeling vooral gericht op vermindering van de symptomen. Belangrijk is dat het immuunsysteem wordt versterkt en het virus wordt terug gedrongen. Het versterken van het Immuunsysteem kan worden verkregen met de Immunity Complex. Het terugdringen van het virus kan worden gerealiseerd met Wan Xi. De Wan Xi is geschikt bij droge(chronisch) en natte(acuut, vocht in de buikholte en/of borstkas) FIP.

Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Wan Xi, 90 tabl. 300 mg  € 28,60
Bestel dit artikel Wan Xi, 180 tabl. 300 mg  € 52,40
Bestel dit artikel Immunity Complex, 35 ml  € 17,50
Bestel dit artikel Immunity Complex, 100 ml  € 42,50

Wan Xi & Immunity Complex = Trade mark (merknaam)

Wan Xi en Immunity Complex is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor katten van alle leeftijden, inclusief kittens, drachtige en zogende katten. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Wan Xi: Glycyrrhiza uralensis, Prunus armeniaca, Sarace indica, Cinnamomum cassia, Alisma plantago-aquatica, Polyporus Umbellatus, Atractylodes macrocephala, Poria cocos, Bupleurum chinense, Scutellaria baicalensis, Pinellia ternata, Zingiber officinale, Tussilago farfara, Belamcanda chinensis, Asarum sieboldii, Dioscorea opposita, Citrus reticulata, Citrus chinensis en Agastache rugosa. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Samenstelling Immunity Complex: Liquid seaweed. Trace elements: Calcium, Copper, Iron, Magenese, Poassium, Zinc.

Dosering Wan Xi:

Dosering Wan Xi
 
  Eerste 14 dagen   Vanaf 15 dagen
tot  1 kg
 2x daags 1 tabl. 300 mg  2x daags 0,5 tabl. 300 mg
tot  5 kg
 2x daags 2 tabl. 300 mg  2x daags 1 tabl. 300 mg
tot 10 kg
 2x daags 4 tabl. 300 mg  2x daags 2 tabl. 300 mg

Dosering Immunity Complex: De aanbevolen hoeveelheid Immunity Complex mengen met water, 1 deel Immunity Complex en 20 delen water, en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Het mag ook door het voedsel. Als het dier het compleet oplikt mag het ook met een beetje karnemelk/ kattenmelk gemengd worden(1:20).

Het wordt aangeraden om een flesje (35 ml) compleet op te maken, zodat een uitstekende natuurlijke weerstand wordt verkregen.

Kat: 3 druppels per dag.

Resultaat: zichtbaar 1 -2 weken, maar de Immunity Complex 2-3 maanden geven.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

Immunity Complex
 
Immunity Complex
 
300 mg tablet