Persoonlijke verhalencavia-berta

Hallo Robert,

een van mijn gepensioneerde cavia's Berta (ongeveer 6 jaar oud) werd in april gediagnosticeerd met blaasgruis met chronische blaasontsteking. Na behandeling met antibiotica, heb ik sindsdien alleen Eurologist gegeven. In feite is haar toestand verbeterd. Ze heeft al vele weken geen blaasontsteking meer gehad en kan zonder pijn plassen, veel succes!

Ik los het tablet op in water en ze slurpt het met plezier op, zie foto ;-)

Vele groeten,

Karin en cavia Berta


hond-rehmannia

Beste Robert,

Graag wil ik ook mijn verhaal kwijt om zo andere mensen te kunnen helpen/hoop te geven.

In januari ben ik met met Flex (Boerboel, 80 kg) naar de dierenarts gegaan want als ik met haar aan het wandelen was begon ze te hijgen wat ze voorheen nooit deed. Zelf dacht ik dat ze een lekkende hartklep had omdat op haar borstkas ook een bobbel vocht zat. Bij de dierenarts aangekomen hebben ze haar hart gecontroleerd en dat was goed. De bobbel waarvan ik dacht dat het vocht was, was vet...

Het advies was om urine in te leveren. Zo gezegd, zo gedaan. Daar kwam uit dat ze blaasontsteking had en ze (22/1) op de antibiotica (Clavubactin) moest. Na deze kuur kwam er nog een verlenging (30/1) en daarna nog een andere antibioticakuur (12/2) ditmaal Clavaseptin. Uiteraard werd tussendoor steeds een urine test gedaan. Daarna (25/04) volgde er weer een antibioticakuur Clavaseptin. En zo (14/5) weer Mabocyl. 26/5 weer Mabocyl en op 5 juni onder narcose om toch maar eens goed te gaan kijken waar het vandaan kwam; nu urineonderzoek vanuit de blaas, bloedonderzoek, echo en röntgenfoto's. Na dit alles werd geconstateerd dat ze de Enterokokken bacterie had en dat deze bacterie resistent is. Het enige middel wat tegen deze bacterie opgewassen was, was de antibiotica NITROFURANTOÏNEN (10/6) mits de bacterie niet te diep zat. Deze antibiotica moest ze 30 dagen in een hoge dosering krijgen en daarna nog in een lage dosering.

Wat een ellende...
Na een paar dagen kreeg ik de capsules er bijna niet meer in. Bij de dierenarts diverse antimisselijkheidstabletten gehaald, maar ook dat hielp niet. Ik heb letterlijk de halve supermarkt én dierenwinkel leeggekocht om toch steeds maar iets te vinden wat ze wel weer wilde eten. Maar helaas wilde ze bijna niks meer eten en dat werd met de dag erger. Ook haar achterhand begon zwak te worden: een misstap en ze viel. Na 15 dagen de capsules erin gekregen te hebben wilde ze écht niets meer eten (alleen nog Dentastix en Markies), ze kon niet meer drinken en ook bijna niet meer opstaan en lopen. Zo afschuwelijk!! Ik had echt het idee dat ik mijn hond aan het vergiftigen was.

Op donderdag 25 juni heb ik de dierenarts gebeld dat het geen doen was en of ik met de antibiotica kon stoppen. Het advies luidde: "Stoppen is geen optie, en we hebben het er onderling over gehad en wij adviseren om haar in te laten slapen'.

Later op de avond was het zo erg; zitten (Ze kon haar voorhand nog wel opduwen), liggen, zitten, liggen... etc. Ze wist zich geen raad waarop ik tegen mijn man zei: zullen we haar maar wegbrengen? Dit is geen doen. Mijn man barste in tranen uit en zei dat hij dat niet kon/wilde. Waarop ik zei dan stop ik acuut met de antibiotica (makkelijk gezegd want ik kreeg t er toch niet meer in) en kijken we morgen nog aan.

Water spoot ik met een klein spuitje in haar mond en verder leefde ze op Dentastix en Markies. Maar het ging iedere dag een beetje beter. Ook begon ze weer zelf te drinken. Dat gaf hoop! Van een vriendin had ik het advies gekregen om ze Medicare te geven (dat is eetlust opwekkend). Op 7 juli ging ze voor het eerst weer uit haar eigen bak eten. Ook het lopen ging ondertussen steeds beter.

14 juni had ik al contact gehad met de huisdierendokter en hij adviseerde me Eurologist en Rehmannia. Maar de dierenarts was daar geen voorstander van omdat in combinatie met de antibiotica te geven. Aangezien ik niks van Chinese kruiden wist of ooit gehoord had heb ik dus het advies van de dierenarts opgevolgd. (Ondanks dat Robert zei dat dat wel kon.)

Toen ze vanaf 8 juli weer zelf 2x daags uit haar bak ging eten ben ik 10 juli met Eurologist, Rehmannia én Geria gestart. Ook geef ik haar sinds gisteren (22/7) Echineaceadruppels erbij omdat ze bij inspanning (poepen en waken) begint te hijgen. Dat hijgen is maar van korte duur en haar ademhaling is dan weer normaal en rustig.

Ondertussen zijn we nu 13 dagen bezig met de Chinese kruiden en kan ik het volgende zeggen over mijn hond:

  • Ze eet en drinkt goed.
  • Ze poept en plast goed. (Plas ziet er normaal uit en stinkt niet.)
  • Ik kan er weer mee wandelen.
  • Ze waakt.
  • Ze kwispelt.
  • Én ze begint zelfs af en toe weer te spelen.

Met mijn verhaal wil ik absoluut het gebruik van antibiotica en/of het advies van de dierenarts niet afraden! Ga altijd met je dier naar de dierenarts/deskundige.

Wél wil ik ermee aangeven dat ik héél blij ben dat ik eigenwijs geweest ben en dat ik de huisdierendokter bij iedereen aanbeveel.

Vriendelijke groet,

Annemiek de Nijs


poes-respire

Goedendag Robert,

Het is al weer enige maanden geleden dat ik u gevraagd heb naar het niezen van kater Jelte. Ik heb toen in eerste instantie Liseng geprobeerd, zonder het gewenste resultaat. Ben toen het traject bij de dierenarts ingegaan. Ontstekingsremmer en antibiotica gehad en poes is 2x ingeent tegen kattenziekte. Dit moest 2x omdat het enkele jaren geleden was en ook poes nr 2 moest er nu aan geloven. Enfin, enkele honderden euro's lichter ging het een tijdje goed, maar sinds een paar weken werd het niezen weer erger.

Ik zou toen bijna Respire bestellen, om te proberen, maar keek nog even naar mijn "oude voorraad reeds bestelde producten" en zag dat ik nog een zakje Respire had. Heb dit sinds vorige week aan poes gegeven met nog een paar druppel echina complex (ook een oud restje). En vanaf dag 1 is het niezen bijna over. Nu slechts ca. 1x per dag nog een niesbuitje. Het is werkelijk niet te geloven!

Soms moet je dus even verder zoeken en proberen voordat je het juiste middel gevonden hebt maar ik ben erg blij dat dit middel werkt.

(Een aantal jaren geleden hebben we met succes een poes "behandeld" tegen blaasgruis met uw middelen. We waren dus al overtuigd van de werking van de Chinese kruiden).

Dit wilde ik u even laten weten.

Met vriendelijke groet,

Jettie Visser


Goedendag,

kat

Hierbij wil ik mijn positieve ervaring delen met de SWS-tabletten voor de schildklier van de kat.

In augustus 2019 kwam uit bloedonderzoek bij mijn kat Joris een T4-waarde van 56. Te hoog, want de normaalwaarde is 10-50. De symptomen die hij liet zien: slechter eten, regelmatig overgeven, agressief gedrag naar mijn poezen, minder mooie vacht en wat afgevallen (niet mager). In eerste instantie heb ik hem op advies van de dierenarts Hill's Y/D gevoerd, maar na zo'n anderhalf jaar wilde hij dit niet meer eten. Omdat Joris getraumatiseerd is en een bezoek aan de dierenarts zeer stressvol voor hem (zonder sedatie krijg ik hem al niet in een reismand) ben ik gaan googlen. Ik stuitte op SWS en las positieve ervaringen. Ik geef het nu een klein jaar, 2 x daags 1 tablet geprakt door blikvoer. Tot mijn verbazing eet hij het meestal op.

Begin maart 2022 is er opnieuw bloedonderzoek gedaan. Zijn T4-waarde was normaal! Medicatie van de dierenarts heeft Joris nooit gehad. De dierenarts was zeer verrast en ook benieuwd naar het supplement dat Joris krijgt.

Inmiddels is Joris rond de 15 jaar oud en ziet er nog prachtig uit. Hij eet goed en zijn gedrag naar de poezen is weer normaal.

Hartelijke groet,

Caroline van Raaij


Beste Geeske en Robert,

konijnen

Hierbij mijn ervaringen met de destress icm eurologist en immunity complex voor onze konijnen.

Cassie en Loeki, twee van onze konijnen, vormen al langere tijd een stel. Cassie en Loeki komen beiden uit het asiel en hebben mogelijk het een en ander meegemaakt. Loeki zoekt graag het contact op met Cassie, maar zij is angstig en loopt weg en hij raakt gefrustreerd. Zo zaten ze vast in een patroon. Daarbij had Cassie last van blaaszand en pijn. Loeki was op zijn hoede voor onverwachte geluiden en bewegingen en trok zich daardoor terug in de hal.

Ik ben eurologist gaan inzetten voor het blaaszand van Cassie in combinatie met immunity complex voor de weerstand. Ik wist dat Robert goede ervaringen had met destress voor het gedrag van zijn hond. Zo kwam ik op het idee om voor beiden destress in te zetten. Met als doel dat ze weer zichzelf mogen zijn.

Langere tijd geef ik ze nu de maximale hoeveelheid. Na een week merkte ik al verschil. Loeki verblijft inmiddels bij ons in de keuken, hij is helemaal opgebloeid en zelfs niet meer bang voor de stofzuiger. Cassie is veel minder bang en zoekt Loeki zelfs op en daagt hem uit. Ze zijn meer zichzelf, waardoor ze meer gelijkwaardig zijn en beiden op hun gemak. Bij Cassie werkt de combinatie eurologist en destress heel goed. Ze heeft meer innerlijke rust en minder last van plassen.

Wij zijn hier erg blij mee, het is mooi om te zien dat dieren opnieuw kunnen leren van situaties en zichzelf zijn. Ook merk ik dat de verschillende kruiden elkaar kunnen ondersteunen en dat elk dier uniek is.

Groeten Marieke Kruitwagen


Nouz, in de zomer van 2017 geboren

Gastro-hond

Nouz is een Barbet (Franse Waterhond) en ze in de zomer van 2017 geboren, vanaf het moment dat ze bij ons kwam at ze slecht en denk je eerst aan gewenning aan de nieuwe omgeving. "Ze gaat uit zichzelf wel eten op den duur", was de reactie van de dierenarts, maar Nouz ging helemaal niet eten en zelfs steeds slechter eten. Er ontstond al snel een groeiachterstand. De ontlasting was wel normaal en Nouz was redelijk vrolijk, maar snel moe en anders dan andere puppy's van deze leeftijd. Op de puppycursus kreeg ik het advies om een second opinion te doen, bij een andere dierenarts. Daar werd ze gelijk grondig onderzocht (bloedafname, diverse ontlastingsonderzoeken, urinetesten en andere voeding. Brokjes wilde Nouz helemaal niet eten, vers vlees, van hoogwaardige kwaliteit ging er een beetje in en soms at ze dagen helemaal niks. Dus de brokken van de dierenarts at ze ook niet, ook niet met smakelijke blikvoer-toevoegingen. Uit de onderzoeken kwam al snel aan het licht, dat Nouz ernstige besmetting met Giardia had, ondanks de vele wormenkuurtjes die ze al gehad. Nouz bleek resistent te zijn voor Panacur, waarmee Giardia wordt bestreden. Vele maanden van antibiotica (wat goed werkzaam was tegen Giardia) en eetlustopwekkers begon Nouz wel wat op te knappen en iets beter te eten. Inmiddels hadden we bijna alle merken brok en vlees al geprobeerd en zijn we toch alleen brok gaan geven op advies van de dierenarts, daar vers vlees beter niet gegeven kan worden bij een Giardia besmetting. Het was "pappen en nathouden" en van alles uitproberen, hopen en we zaten vaak bij de dierenarts.

Tijdens onze wekelijkse lange wandeling, samen met haar grote vriend Boef, kwamen we iemand tegen, met een West Highland white terrier, die een opvallend groot formaat had. Ik sprak de eigenaresse aan en zij vertelde mij, dat haar hond, altijd zeer klein is geweest, omdat hij als puppy ook een ernstige Giardiabesmetting heeft gehad, wat eerst maar niet over ging met de reguliere medicatie. Zij had op Internet de website van de Huisdierendokter.nl gevonden en heeft haar hond behandeld met Giardex en Immunitycomplex. Zij had in totaal 3 x 90 tabletten gegeven en daarna was haar hondje wel volledig vrij van Giardia. Daarna is hij goed gaan eten en is toe ook enorm gaan groeien. In overleg met mijn dierenarts, heb ook ik Giardex en Immunitycomplex besteld bij de Huisdierendokter.nl. Mijn dierenarts stond er eerst wat sceptisch tegenover, maar het is geen probleem om het te proberen.

Ik ben begonnen met 2 x daags 2 tabletten van 1200 mgr. Omdat na de eerste 2 weken er nog weinig effect merkbaar was, heeft ze nog 2 weken met 2 x daags 3 tabletten gehad en daarbij ook nog Gastro-tabletten (ook 2 x daags 3 tabletten). Daarna ging het herstel erg snel. Nouz begon aan haar inhaalslag. Ze ging aanzienlijk beter eten en zijn we begonnen met het afbouwen van de eetlustopwekkers. Nouz kwam eindelijk weer aan in gewicht, haar vacht kwam in conditie, Nouz werd zeer speels en actief, was vrolijk en had een onuitputtelijke energie. De Giardex en de Gastro is na verloop van tijd afgebouwd naar een onderhoudsdosis van 2 x daags 1 tablet.

Half februari 2019 waren de tabletten op en wilde ik zien, wat er zou gebeuren zonder deze medicatie, uiteindelijk wil iedereen wel zonder enige vorm van medicatie. Na 2 weken ging Nouz weer slechter eten en kreeg ze vieze slijmerige stinkende diarree. Ik heb gelijk een monster opgestuurd om te laten testen op Giardia en andere parasieten, maar Nouz was volledig vrij van Giardia en andere parasieten. Nu wist ik zelf zeker, dat de Giardia haar heeft genezen, want ze had de maanden waarin ze alleen Giardex en Gastro heeft gehad, geen medicatie van de dierenarts gehad. Ik heb gelijk weer Giardex en Gastro besteld en binnen enkele dagen was alles weer normaal: ontlasting weer normaal, Nouz eet weer goed en ze is weer vrolijk en actief. Haar darmen zijn flink aangetast door de Giardia, dus voorlopig blijf ik haar nog Giardex en Gastro geven. Wij zien deze medicatie als een wondermiddel. Het advies van mijn dierenarts is: "ga voorlopig maar door met de medicatie (GIARDEX en GASTRO) van de Huisdierendokter.nl.

Giardex-hond

Toegevoegd 2 foto's van Nouz. Ze is nog smalletjes, maar een flinke groeiachterstand kan nooit volledig ingehaald worden. Ze is weer gezond, vrolijk en actief en dat is het belangrijkste.

Gestart met 180 tabletten Giardex 1200 mg, in combinatie met: Immunity complex en iets later Gastro 180 tabletten 1200 mg.

Soort huisdier? Hond

Kunt U aangeven waarom u voor deze formule heeft gekozen?

Na van alles te hebben geprobeerd, geen tot zeer weinig verbetering en toch steeds weer terugkerende problemen met herbesmetting van Giardia. Het voelt ook beter als je hond natuurlijke medicatie gebruik, in plaats van chemische medicatie van de dierenarts.

Kunt U aangeven wat uw ervaringen zijn?

Na ongeveer een maand, was er een duidelijke verbetering waarneembaar. Ze ging steeds beter eten (de eetlustopwekkers werden afgebouwd), ze kwam zichtbaar in een betere conditie, kwam weer aan in gewicht, mooie glanzende vacht, was aanzienlijk vrolijker en ze kreeg enorm veel energie.

Zou u het aanbevelen voor anderen?

Zeer zeer zeker!!!! Ik kan het iedereen aanraden. Ik had er zelf eerst maar weinig vertrouwen in, maar dit middel werkt uitstekend!!!


Hierbij het verhaal van mijn konijnen.

Begin 2017 heb ik, vanuit Duitsland, 6 NHD Dwerg Hangoor konijntjes gekocht (2 rammetjes en 4 voedstertjes). 1 Van de 4 voedsters leek wat verkouden te zijn, ze nieste geregeld, had soms een vies neusje met gelig snot, vieze pootjes en ze was wat futloos. Van de dierenarts een antibioticakuurtje gekregen (Novadox-siroop), maar dit had weinig tot geen resultaat. Al snel bleken er meer konijnen te niezen en vreesde ik, dat mijn konijnen waren besmet met het gevreesde "snot". Lang verhaal kort: de afgelopen 2 jaar, zijn diverse konijnen behandeld met Duplomycine antibiotica om de dag 1 injectie, gedurende 6 tot 8 weken. Soms was het weg, maar geregeld kwam het probleem ook weer terug. De desbetreffende konijnen zijn inmiddels wel gewend aan het spuiten, ze kunnen het bijna zelf uitvoeren. Omdat ik mijn hond al met Giardex en Gastro behandelde heb ik bij de Huisdierendokter nagevraagd, waarmee ik de snot bij konijntjes kon behandelen. Ik heb nu 10 konijntjes, die in aanmerking komen, om zich te laten behandelen. Ik kreeg van Geeske het advies om de 1ste 2 weken en te behandelen met Liseng, wat werkzaam is tegen niesziekte bij katten en ook goed zou zijn tegen snot bij konijnen. Ik heb de konijnen nu 2 weken behandeld met 2 x daags 2 tabletjes (40 per dag!!!!) en dan mag het wat kosten alles bij elkaar, maar als je dan resultaat bemerk, wordt je wel erg blij. De konijntjes die nu zijn behandeld, niesen nog nauwelijks, hebben geen vieze neusjes meer en ze lijken "beter in hun vel te zitten". Ik ga voorlopig nog even door, want snot is een hardnekkig probleem, wat vrijwel niet is uit te roeien. Ook nu weer ben ik zeer positief en raad ik konijnenbezitter, die te kampen hebben met snot, of een eenvoudige verkoudheid bij hun konijnen, LISENG tabletjes te gaan gebruiken. De konijntjes vinden de tabletjes heerlijk en eten ze zo op. Ik heb daarnaast, om de weerstand op te bouwen, ook nog echina complex druppels gebruikt, want snot is zeer gevoelig en graag actief bij een lage of slechte weerstand.

Hartelijk dank voor al jullie goede hulp en adviezen. Ik bestel nu weer Liseng voor de konijntjes.

Met vriendelijke groet, Anne Riethoff, NOUZ en de konijntjes


Mogly van 16 jaar oud.

Rehmannia-kat

Beste huisdierendokter,

Mogly is mijn Europese korthaar van 16 jaar oud en ze bleek - toen bijna 15 jaar - begin 2015 bij bloedonderzoek ivm andere klachten chronisch nierfalen te hebben. Wat met een nierdieet wat verbeterde, maar niet lang daarna verslechterde ze weer en ging het slechter dan voor het nierdieet en ik wist niet goed wat te doen. Medicatie leek me niet echt handig gezien haar extreme reactie op zelfs 1 simpel wormentabletje van de dierenarts (extreem slap voor langere tijd, alsof ze net uit een narcose kwam, maar dat de rest van de dag en nog paar dagen voor ze helemaal was hersteld) en regulier was er niets meer mogelijk. Ik ben haar colloidaal zilver gaan geven omdat ik dat nog had en dacht dat misschien ziekteverwekkers haar nierfunctie kon hebben verslechterd. Dat scheelde enorm, ze was al snel weer stuk actiever en beter en was erg fijn om te zien en hoopgevend. Maar dit duurde niet heel lang en coll. zilver is natuurlijk ook een natuurlijk antibioticum, geen nierverbeteraar.. Ze ging na een tijdje toch en steeds verder achteruit en ik zag haar helemaal niet meer behalve wanneer ze wat ging eten, wat ze niet eens heel slecht deed, maar wel minder. Ze lag verder alleen maar in een kast, er zat weinig leven meer in haar. Ik wist dat als het zo door zou gaan, het niet lang zou duren dat ze zo slecht zou zijn dat ik haar zou moeten laten inslapen.

Ik wist niet goed wat ik kon doen, maar ik ging online nog eens kijken of ik iets kon vinden over coll. zilver en wat dat precies kon doen. Gewoon om eea beter te begrijpen en ik ben zo blij dat ik dat deed, want kwam zodoende op de site van de huisdierendokter. En daar vond ik mogelijkheden tot behandelen van allerlei aandoeningen met meerendeels geweldige ervaringen! Dat werd de Rehmannia voor Mogly en wonder boven wonder likte ze de kruiden - die ik in warm water fijnstampte voor over haar vlees - met smaak op (ze is niet makkelijk nl. en is altijd spannend of ik iets binnen kan krijgen zonder stress). En ze ging vooruit. Ik weet niet meer in hoeveel tijd, maar het verschil was uiteindelijk geweldig! Ik had gehoopt haar verslechtering te kunnen stoppen en door de ervaringen die ik had gelezen natuurlijk zelfs een stuk beter te krijgen, maar ik had haar al in jaren niet meer zo gezien als na een periode met de Rehmannia, echt heerlijk om te zien! Ze was weer blij, keek anders uit haar ogen, was zelfs weer actief, wilde niet alleen spelen, maar vroeg zelfs elke dag om even te spelen. Dit doet ze door bij haar speeltjes en doos en papieren tas te gaan staan of zitten of er al wat mee spelen, al dan niet met wat vocale ondersteuning, of door me letterlijk te komen halen ;). En ze maakte weer blije geluidjes, kwam weer steeds bij of op me liggen en snachts bij me slapen wat ze al heel lang niet meer had gedaan. Kortom: ik had mijn kat weer terug, maar veel belangrijker: zij voelde zich weer lekker!

Later - omdat ik dat zelf was gaan gebruiken met nogal opvallend resultaten en ook kan bij huisdieren - geef ik haar eens in de zoveel tijd nog 2 natuurlijke middelen die het lijf op zachte maar effectieve manier ondersteunen, waarop ze het nog beter is gaan doen. Ze vraagt sindsdien zelfs meerdere keren per dag om te spelen of gaat zelf flink ravotten met haar papieren tas oid. Of ze komt de hoek van de keuken of kamer om, roept een keer enthousiast naar me en sprint dan weg naar de woonkamer waar ze blij voor me uit huppelt om te gaan spelen of ik haar heen en weer hoor rennen of met haar tas aan het spelen. Het is echt zo genieten!

Ze hoefde op een gegeven moment de Rehmannia niet meer, dwz, ze nam het niet meer, zelfs niet de lagere dosis als aangeraden door jullie. Ik heb dat maar opgevat als dat ze aanvoelde dat ze het niet meer nodig had door de effecten van de andere middelen. En omdat het blijvend zo ontzettend goed ging met haar ook niet meer bij stil gestaan om dit af en toe weer even te checken.

Tot vorige week ze een blaasontsteking bleek te hebben en ik naast coll. zilver in afwachting op de Eurologist, toch ook maar weer de Rehmannia ging geven. En ze nam het weer, met smaak, kennelijk weer nodig dus ook. En het heeft waarschijnlijk weer echt goed gedaan, want naast de flinke blaasontsteking - al kan het volgens de dierenarts ook een nierbekkenontsteking zijn - bleek ze ook suiker in haar urine te hebben. Suikerziekte werd echter niet bevestigd (suiker wel wat te hoog in bloed, maar kan ook door stress, de fructosamine was echter normaal en dan is het geen diabetes, gelukkig). De reden dat ze toch suiker in haar urine had kon dan volgens de dierenarts alleen nog wijzen op een specifiek onderdeel van haar nieren dat niet goed werkt waardoor suiker in de urine komt. En dus niet zozeer chronisch nierfalen door ouderdom in dat geval wat het tot dusver was. Gisterochtend - een week later - is haar urine echter weer getest en niet alleen was de ontsteking enorm gedaald (dank coll.zilver en Eurologist!), maar ook was er geen suiker aanwezig! (en dat het die eerste keer op een andere manier achteraf in haar urine kon zijn gekomen had de dierenarts al uitgesloten, enkel dingen gebruikt van de dierenarts, zowel pipet als buisje etc). Omdat ik haar weer Rehmannia was gaan geven bedacht ik me dat dat misschien de reden is. De dierenarts had nl. gezegd dat de ontsteking ervoor kon hebben gezorgd dat haar nieren meer moeite hadden en daardoor suiker door gingen laten en nu de ontsteking zo gezakt was dat niet meer gebeurde, maar ik denk dat de Rehmannia daar aanvullend een belangrijke rol in kan hebben gespeeld.

Dus mogelijk heeft het nu weer bijzonder resultaat opgeleverd, in ieder geval heeft Rehmannia vorig jaar sowieso enorm verschil gemaakt voor mijn lieve Mogles! Verschil tussen zich volledig afzonderen, niet echt meer leven en steeds slechter en dat ze beter is geworden dan ik haar in jaren gezien had!! Van me er vorig jaar op voorbereiden dat ik haar niet heel lang meer zou hebben naar sinds 3/4 jaar een beestje dat ontzettend geniet van het leven en blij is en ondeugend en grappig en actief. Ze blijft natuurlijk op leeftijd, maar dat zou je aan haar gedrag - en vacht - in ieder geval niet zeggen, daarover wordt ook altijd iets gezegd door dierenartsen en assistentes, ze geloven ook nooit dat ze al zo oud is. Ik ben ongelooflijk blij en dankbaar dat ik haar dankzij jullie en jullie prachtige kruidenformules nog zoveel heb kunnen geven in een tijd dat het er niet best uit zag. We genieten samen ontzettend van haar hervonden 'jeugd', ik moet soms zó lachen om haar blijheid, enthousiasme en grappige uitingen en ik denk echt dat ze nog een hele tijd mee kan. Maar zelfs als dat niet zo zou zijn, dan is het meer dan fijn dat ik haar zo mag meemaken en haar kwaliteit van leven zo enorm heb kunnen verhogen!

Ontzettend bedankt hiervoor, jullie middelen geven niet alleen hoop, ze geven letterlijk leven. Hartelijke groet Monique de Koning.


Eefje Joosten met Wilma van 11 jaar oud.

Eurologist-katten

Soort huisdier waarvoor U de formule heeft ingezet? Hond, een Perdiguero de Burgos genaamd Wilma.

Kunt U aangeven wat de aandoening is? Sinds haar adoptie in 2012, heeft Wilma altijd blaasproblemen gehad. Ze heeft erg veel last van struviet kristallen die op hun beurt voor een continue blaasontsteking zorgden. Ze had veel pijn met het plassen, plaste veel en vaak (soms moesten we er 'snachts wel vijf keer uit) en had erg veel bloed in de urine waardoor ze naast alle ongemakken ook nog eens veel hitsige reuen aantrok omdat die dachten dat ze loops was. In het begin heb ik op aanraden van de dierenartsen Royal Canin Urinary gegeven, maar dit hielp totaal niet. Ik heb destijds een half jaar dat voer gegeven (zelfs gecombineerd met speciale koekjes van Trovet om er zeker van te zijn dat de struvieten niet door de verkeerde voeding konden ontstaan). Dit was een absurd dure grap die totaal niet werkte; haar PH daalde na een half jaar niet eens lichtelijk. Toen heb ik haar een flinke tijd profylactisch behandeld met Nitrofurantoine (macrokristallijn), een antibiotica die in een hele lichte dosering twee keer per week wordt gegeven als onderhoudsbehandeling. Dat hielp wel erg goed, maar zoals verwacht werd ze na ongeveer twee jaar resistent ervoor en begon de zoektocht naar oplossingen weer opnieuw. Een bijkomend probleem is dat ik regelmatig verhuis voor mijn werk en derhalve weer bij nieuwe dierenartsen terecht kom die uiteraard weer opnieuw met Royal Canin Urinary als enige oplossing aankomen. Nu met de laatste verhuizing naar Frankrijk, was ik er klaar mee. Royal Canin werkt totaal niet en ik wil het Wilma niet nog een keer aan doen om weer de hele onderzoeksmolen door te moeten. Na lang zoeken, was ik bij Eurologist uitgekomen en door de positieve reacties leek het het me het proberen waard.

Kunt U aangeven welk resultaat is bereikt? Eurologist werkte bij Wilma niet meteen, maar na tien dagen was er toch al een behoorlijk effect: geen zichtbaar bloed meer in de urine, geen pijn meer met plassen en we gingen er 'snachts nog maar 1 keer i.pv. 5 keer uit. Nu zijn we ongeveer twee maanden verder en het gaat steeds beter. Het is nu nog maar zelden dat we er 'snachts uit moeten en ze heeft ook minder last van reuen die het bloed in haar urine nog ruiken. Ik heb de onderhoudsdosis geprobeerd (2 x daags 2 tabletten van 1200 mg), maar dat lukt nog niet. Dan komen de klachten weer terug. Wilma krijgt er nu 2 x daags 3 stuks. Wellicht dat ik het over een paar weken weer eens probeer om de dosis af te bouwen. Ik moet er wel aan toe voegen dat de kristallen in extreme hoeveelheden voorkwamen en dat Wilma een forse dame is van bijna 40 kilo. Dit kan ermee te maken hebben dat het wat langer duurde voordat Eurologist effect had en dat ik de dosis vooralsnog niet kan afbouwen.

Bent U tevreden over het bereikte resultaat? Ik ben enorm tevreden over het bereikte resultaat en snap niet dat er nauwelijks dierenartsen zijn die hier onderzoek naar doen of dit aanbevelen aan hun klanten als alternatief voor de veel te dure en in mijn geval niet effectieve Royal Canin Urinary.


Hallo Robert,

hier volgt een berichtje over mijn ervaring met Backmotion:

backmotion-hond

Onze 18 jarige kat had al enige tijd problemen met haar achterpootjes. Ze liep wat stijf en sprong niet meer zo graag. We hadden echter het gevoel, dat ze geen pijn had. Eind november veranderde dat van de éne dag op de andere. Het werd zo erg, dat ze nauwelijks nog kon plassen. Eerst dacht men aan een blaasontsteking of zelfs een tumor. Een echo heeft dat echter niet bevestigd. De dierenarts had het over een neurologisch probleem en raadde aan, Metacam te spuiten. Niet zo fijn, omdat ze het ook een beetje aan haar nieren heeft. Nu moest ze om de dag gespoten worden: voor iedereen zeer stressig, maar ze kon tenminste weer 1 tot 2 keer per dag plassen. Voor mij was het duidelijk, dat een pijnstiller op den duur geen oplossing was en zo heb ik na lang zoeken in het internet uw site gevonden en op uw advies Backmotion besteld. Na drie weken merkten we de eerste bijwerkingen van Metacam. Ze begon over te geven, had weinig trek. Dus weer naar de dierenarts, weer spuiten, dit keer iets tegen braken, en het advies van de dierenarts, 4-5 dagen met Metacam te stoppen. Dat wilde ik eigenlijk ook doen, wilde haar echter minstens al 2-3 weken Backmotion gegeven hebben. We hebben het 8 dagen gered, toen ging het weer slechter met haar. We hebben gespoten en ze heeft op de tweede dag al weer overgegeven. Toen zijn we helemaal met spuiten gestopt en onze muis kan nu heel goed zonder leven. Ze krijgt ´s ochtends en ´s avonds een tabletje en je herkent haar niet terug! Ze loopt weer veel beter, klimt ook weer op vensterbanken en, wat erg belangrijk is, ze kan weer heel normaal 3-4 keer per dag plassen. Sommige dagen zijn niet helemaal zo goed, maar zonder spuiten uit te houden.

backmotion-hond

Ik heb het gevoel, dat het weer hier ook een grote rol speelt.We zijn nu met het tweede zakje Backmotion bezig en het gaat goed met de dame. De inkoop van leverworst is echter sterk gestegen, omdat ze de tabletten echt alleen maar daarmee eet ?! De slager verheugt zich erover! Ik heb uw producten een vriendin aanbevolen, die een 13 jarige dalmatiër met erge rugproblemen heeft. Zodra ze een concrete diagnose van de dierenarts en röntgenfoto’s heeft, zal ze contact met u opnemen. Ik heb uw levensloop gelezen en moet zeggen, dat ik er zeer van onder de indruk ben. Ik kan iedereen, die voor een blijkbaar onoplosbaar probleem met zijn huisdier staat, alleen maar aanraden, uw producten te proberen!

Hartelijk dank, ook namens onze bejaarde dame!

Corine Werber


Beste Robert,

Een wonder, zo noemt onze dierenarts zijn ondervindingen na echografie en andere jaarlijkse onderzoeken van Fancy, ons vlinderhondje van bijna elf jaar !!

Calciumoxalatsteinen-Lysium

Sinds 2007 heeft Fancy last van calcium oxaxlaat stenen in zijn blaas en beide nieren. Een operatie ten gevolge van acuut niet meer kunnen plassen is in 2007 gedaan. Er zat een steen in zijn urineleider en die moest operatief verwijderd worden met gevolg dat ons reutje toen een nieuwe plasopening kreeg. Het was een zware operatie maar de nieuwe plasuitgang functioneert heel goed. Vanwege de stenen is Fancy toen op speciaal Hills UD brokken voer gezet en medicijnen via onze dierenarts. Na twee jaar streng dieet kreeg Fancy last van stenen in zijn niertje. Hij is toen weer geopereerd. Toen zijn we weer verder gegaan met Hills UD en medicijnen. Wel had hij nog stenen en gruis in zijn blaas. September 2010 bleek dat Fancy stenen had in de andere niet geopereerde nier. Een operatie was het advies van na veel dokteren , ook in Antwerpen, nu door inmiddels de Universiteit in Gent. Alvorens de operatie aan te gaan hebben we een zeer volledige echo en scan laten maken. En wat bleek, ook de het vorige jaar geopereerde nier had weer stenen, blaasstenen ook weer als altijd.

Calciumoxalatsteinen-Lysium

Wij hebben toen besloten Fancy niet te laten opereren, direct gestopt met zijn medicijnen en Hills UD. Van Robert Smiesing hebben we toen het advies gekregen Fancy vers vlees en Eurologist en Lysium te geven. Dit zijn we van de ene op de andere dag vorig jaar begin oktober gaan doen. En nu…………………………….Fancy heeft geen blaasstenen en gruis meer !! De stenen in zijn nieren waren groter dan in de blaas en hebben wat langer tijd nodig (denk ik) en op advies van Robert geven we vanaf nu een dubbele dosis. De dierenarts noemt dit gebeuren een wonder, want dit soort stenen kunnen niet anders weg als met een operatie (in de reguliere geneeskunde) in Belgie en Nederland. En Fancy; die geniet van het leven, hij eet wat hij lekker vind, Renske vers vlees i.p.v. de Hills UD die hij toch al niet lekker vond, krijgt appel, groente etc. want i.v.m. dieet mocht dat niet, hij hijgt niet meer, slaapt rustig, kortom fantastisch ! En wij zijn super gelukkig, want het was toch wel een avontuur om alles radicaal anders te doen dan de dierenarts voorschrijft, en hopen dat zich nog een wonder voltrekt…. de nierstenen weg.

Calciumoxalatsteinen-Lysium

Robert, graag zie ik dit bericht geplaatst bij alle goede reacties op jullie website. Ik hoop dat meer honden baasjes met deze reactie van ons hier iets aan hebben.

Vriendelijke groeten,

Truus Minnaard


Heel hartelijk dank Robert Smiesing!

Ja, het resultaat bij onze beide Girls is werkelijk een 10! Wij zijn er helemaal happy mee. Geen gejammer, zeer goede algemene toestand en op het moment geen blaasgruis in de urine meer. Helemaal prima! Ontzettend bedankt voor die Eurologist!

Hartelijke groeten uit Zwitserland, Yvonne und Andi Osterloh

cavia-blaasgruis-Eurologist
Dit is Miri 1 1/2 jaar, 2 x blaassteen en eruit gezwommen met Eurologist en veel vocht- geen operatie nodig!

cavia-blaasontsteking-Eurologist
Dit is Foxi 2 1/2 jaar – steeds weer blaasgruis en jammeren – op het moment met dagelijks Eurologist helemaal probleemloos.

Gewoonweg prima!! Ook wij viervoetertjes bedanken u heeeeel hartelijk, lieve Robert Smiesing!

Uw Zwitserse “velneusjes” Miri en Foxi van Yvonnes “Zuckermausis"


Hallo Robert Smiesing,

heb al een aantal keren Cushing complex bij jullie besteld, en ongeveer een maand geleden jullie vragen formulier ingevuld omtrent een eventueel resultaat! Toen was ik redelijk positief omdat er duidelijk wel verbetering opgetreden was. ( maar plaste toen nog steeds best veel binnen, maar wel al stukken minder ) Maar de laatste weken is die "verbetering" met sprongen vooruit gegaan! Wij staan werkelijk perplex!

Het gaat over ons inmiddels bijna 10 jaar oude doberman die we afgelopen november uit het asiel hebben gehaald! Vanaf de 1e dag dat we hem hadden, plaste hij toen ondanks wel 6, 7 of 8 keer uitlaten per dag nog soms 4 keer of nog meer binnen! (en 's nachts! als wij 's morgens opstonden lagen er zeker 3 plassen) (ook wij willen een leefbaar huis/situatie, en dit was dat echt niet meer ) Maar omdat hij door de stress van het in het asiel zitten in 8 weken tijd 9 kilo afgevallen was, dachten wij toen in 1e instantie dat het en dorst na het eten was, hij had zoveel in te halen! En misschien de stress van weer een nieuw baasje! ( en zijn kale flanken dacht ik, dat die te wijten waren aan de sterke vermagering in korte tijd in combinatie met stress). Maar na het bezoek aan de dierenarts was het dus het syndroom van Cushing! Advies was inslapen of Vetoryl 60 mg, 4 X per dag! Na het horen van de prijs van vetoryl, wat neer zou komen op 300 Euro per maand, zonk ons de moed (bijna) in de schoenen!( met nog 3 andere honden, 6 katten en 4 paarden was dat bedrag eigenlijk echt te hoog). Ik voelde me lam geslagen, maar ik wilde "bedenktijd" en hebben vetoryl voor 2 weken meegenomen en geprobeerd te beginnen met de helft van de voorgeschreven dosering!

cushing-hond

cushing-hond

Omdat wij de mogelijkheid hebben tot veel uitlaten dacht ik, als het al iets minder erg wordt daardoor is het op die manier nog een tijdje "te doen"! Maar van 2 tabletjes per dag ging hij achter al door zen pootjes vaak maar dronk/plaste wel al iets minder. Maar dit was vond ik niet om aan te zien! Vandaar dat ik verder ben gaan zoeken! En dat ik bij jullie site uitkwam! Omdat bij jullie aangegeven werd dat mogelijk resultaat merkbaar moest zijn binnen 3 weken, heb ik dat geprobeerd! (mijn man is hierin iets meer sceptisch, maar is inmiddels heel blij dat ik dat geprobeerd heb). En nu dus, na +/- 10 weken cushingcomplex! Echt ongelooflijk!!!!! Met 4 x per dag uitlaten doet hij het al helemaal niet meer binnen! En 's nachts, sta ik "uit gewoonte" inmiddels nog steeds een keer op om hem uit te laten, maar hij heeft het al 2 weken helemaal niet meer binnen gedaan! En de drinkbak is 's nachts/'s morgens nog net zo vol als dat we naar bed zijn gegaan! Al een paar keer heeft er 7 uur tussen gezeten! Werkelijk fenomenaal! Het is zo'n ontzettend leuk, levendig en lief beest! Dit medicijn heeft echt zijn leven gered! ( hij is inmiddels allang op gewicht maar zijn drang naar veel eten en veel drinken is zo goed als weg )( zelfs zijn haren beginnen terug te komen).

vriendelijke groeten,

Inge v. Eyken


Beste Robert,

Ons mopsje Odie had halverwege vorig jaar last van een blaasontsteking. Kort daarna weer een blaasontsteking en veel struviet in zijn plas. Na een echo kwamen we erachter dat hij flinke blaasstenen had. Variërend tussen de 1 en 7 cm. Hij is hiervoor geopereerd. We zijn toen ook eurologist gaan gebruiken en na een paar weken was hij gruisvrij. We hebben de eurologist toen wat geminderd. Odie kreeg toen 4 dagen brokken en 3 dagen vers vlees te eten. Na ongeveer 3 maanden had hij weer een blaasontsteking. Weer een echo gedaan en er zat heel veel gruis in zijn blaas en ook een aantal stenen van 1 cm. Er werd geadviseerd dat hij weer onder het mes zou moeten en speciale dieetbrokken. Anders zou hij elke 4 maanden onder het mes moeten omdat hij erg gevoelig schijnt te zijn voor de vorming van gruis en dus ook blaasstenen. Na wat onderzoek en mailtjes van u, hebben wij het anders aangepakt. We hebben de eurologist in samenwerking met de lysium gebruikt en Odie is overgegaan op volledig vers voeren. Geen brokken meer. Na ongeveer 4 weken zijn we nog een echo wezen doen ter controle. Volgens de dierenarts was Odie wonderbaarlijk genezen. Dit had zij nog niet eerder gezien. Over ongeveer 2 maanden gaan wij het nog eens laten controleren. Vooral omdat ons mopsje schijnbaar erg gevoelig is voor de vorming van blaasstenen. Maar dankzij de eurologist en de lysium zijn de blaasstenen en gruis helemaal verdwenen! Ik ben dan ook erg tevreden en blij met deze producten! Vanaf nu krijgt Odie dagelijks zijn pilletje. Ook krijgt hij alleen nog vers vlees te eten. Maar dat laatste vind hij denk ik niet zo erg.

Groetjes Carola en een poot van Odie!

hond-Eurologist

hond-lysium

Geachte Robert Smiesing,

hond-heupaandoening

Ik wil alleen maar mededelen dat mijn hondje Yara wordt eindelijk geopereerd aan haar heupje.Maar al de tijd dat ze moest wachten heb ze vrijwel zonder pijn doorbrengen dankzij u pilletjes! Een stukje van de heupkop wordt verwijderd omdat ze lijdt aan de ziekte van Legg Perthes van Calvé:necrose van de heupkop. Ik zou aanraden aan iedereen die een hond of een andere dier heeft met pijn aan de gevrichten om Backmotion of Frontmotion of Rejoint en voor de pijn Analgos. Het is ongeloflijk hoe goed dat gebruikt kan worden in plaats van de chemiesche middelen van de laboratoria. Na een paar dagen kan verbetering optreden en de algemene conditie wordt beter:glansend vacht, geen roos of schilfertjes, goede ontlasting e.z.v.. Ik ga dat zeker blijven gebruiken.In het beginn, na de operatie naast Metacam, maar daarnaa zeker tot ze volledig hersteld is.

Heel goed van u om dit te doen! Bedankt voor alles.

Ofelia Moscato en hond Yara.


Robert,

Bijgaand 2 foto's van de blaasstenen van onze hond Boemer.
Eerste foto is van 6 weken terug, dus voor de behandeling met lysium. De tweede foto is vandaag genomen.
Twee grote blaasstenen van elk 2 cm zijn kleiner volgens de dierenarts. Zeker ook smaller. Scheelt enkele milimeters.
Hond is weer levendig, plast niet meer in huis en perst niet meer.

Ben zeer tevreden. Zelfs dierenarts geeft advies de behandeling voort te zetten.

Gr. Bert

hond-blaassteen
Blaasstenen voor behandeling met Lysium.

hond-blaassteen
Blaasstenen na 6 weken Lysium.

Geachte Robert Smiesing,

kat-allergie

Ik zag wat referenties op uw site staan, dus bij deze heeft u er gelijk weer een!

Ik heb met onze kat stad en land afgelopen, ze heeft vele onderzoeken gehad en bleef maar jeuk houden. Ze bleef zich in haar nek open krabbelen. Uiteindelijk moesten we haar Prednison geven. Na een week begon ze standaard weer te krabbelen. De korst werd te hard en die moest eraf! Vervolgens weer verder met Prednison. De hoeveelheid Prednison maakte niet uit. Standaard na een week krijg ze een jeuk aanval. Uiteindelijk ben ik via google op www.huisdierendokter.nl terecht gekomen en heb de gok gewaagd. De vloeibare Xi tang vond ze niet geweldig, het geurtje maakt dat zij niet meer wilde eten. Overgegaan op de tabletten en na 1 week gebruik, is de korst bijna weg en krijgt ze alweer haar groei! Ze krabbelt niet meer en is vrolijk! Kortom: Ik had dit VEEL eerder moeten weten!

Met vriendelijke groet,

Linda van Rossum en een vrolijke miauw van Lucky


Goedendag!

Ik wil alleen mijn hond Chanel een keertje laten zien! Een dag na de OK en ongeveer 8 dagen na de behandeling met DEMODEXOLIE! Ik ben zo dankbaar dat het mijn hond zo snel heeft geholpen. Ik kan het alleen maar iedereen aanbevelen!

Hartstikke bedankt!

Mvrgr Josefine uit Oostenrijk

demodex-hond

demodex-hond

Robert, ik wil je toch nogmaals bedanken.

blaasgruis-hond

Het is in al die jaren nog nooit zo goed gegaan met Jerry. Sinds ik Eurologist in combinatie met vleesvoeding (geen dieetvoer meer voor blaasgruis) geef is ze een rustige hond geworden. Ze wil niet meer constant naar buiten om te plassen. De brokken die ze kreeg voor blaasgruis hielpen niet. Elke keer was haar urine niet goed. Ze slaapt weer alle nachten door zonder ons wakker te maken omdat ze naar buiten moet.

Ik ben je echt heel erg dankbaar!

Met vriendelijke groet,

Sandra van Dalum


Zeer geachte Robert Smiesing,

Mijn kl. Munsterlander teefje Freya had problemen met haar echter oor. Het begon toen ze 6 maanden was. Toen kreeg ze reguliere oordruppels. We hadden een paar maanden rust, toen weer hetzelfde probleem. Ze is als jachthond veel in het water etc., zodat zulke problemen makkelijker kunnen optreden. Dit keer behandelde ik haar met calendula tinctuur in haar oor en calendula D2 innerlijk, wat ook erg goed hielp. Er bleef echter een wat kaasachtige reuk over en een gevoeligheid om weer opnieuw te gaan ontsteken. Ik keek daarom dagelijks in haar oren. Helaas raakte ik het gevoel niet kwijt, dat in de diepte zich vocht verzamelde. Wat ook zo bleek te zijn, als ik haar oren schoonmaakte. Ik moet nog vertellen, dat ik sinds bijna 2 jaar rauw voer geef, wat vooral een zeer positief effect op mijn oude teefje (10jaar) heeft gehad. Dus zocht ik verder in het internet, of ik niet wat bruikbaars kon vinden. Toen ik uw site vond, was ik helemaal enthousiast. Aangezien ik als Therapeut voornamelijk met Chin. geneeskunde bezig ben, echter meer met de acupunctuur dan met de kruiden, wist ik gelijk, dat dit het beste was dat me kon gebeuren. Ik bestelde gelijk oordruppels nummer 2 en binnen 3 dagen was haar oor schoon, wit en schoon. Natuurlijk heb ik voor de zekerheid ook haar andere oor behandeld. Natuurlijk weet ik van de genezende werking van Chin. kruiden. Maar, dat je ze bij dieren ook kunt inzetten, was nieuw voor mij. Ik dank u heel hartelijk voor uw moeite, zo´n website te maken.

Met vriendelijke groeten en de beste wensen voor u,

Annette Krölls-Brandner


Beste Robert,

Destijds heb ik in grote paniek bij jullie de destress tabletten voor katten besteld omdat de 2 jarige poes die ik kort daarvoor uit een asiel had gehaald voortdurend in mijn benen ging bijten en krabben. Door de tabletjes een week of drie te geven kreeg ik in ieder geval al een betere verhouding met de kat omdat ik haar voor het geven van de tabletjes op schoot moest nemen. Daarnaast heb ik haar in die tijd ook veel afgeleid met rubber stuiterballetjes wanneer ze haar agressieve gedrag vertoonde omdat ik dit ook gelezen had op internet en ten slotte heb ik ook geprobeerd te achterhalen wat zij duidelijk probeerde te maken ook omdat ik dit op internet had gelezen. Dit heeft er wel toe geleid dat zij behalve het droogvoer wat ik haar volgens het asiel moest geven elke dag een heel klein beetje lamsvlees met worteltjes (uit te natte nierenvoeding) geef. Iets anders lust zij tot mijn grote ontsteltenis niet. Verder heb ik haar veel vertrouwen en liefde gegeven en praat ik meer tegen haar als dat ik bij vorige katten deed. Op dit moment is zij al een hele lieve kat die graag 's-avonds uren op schoot wil zitten met nog wel een eigen wil (gelukkig) en soms wat wild als ik met haar speel maar het is niet te geloven dat zij destijds dat agressieve gedrag vertoonde. Ik denk dat ze vervelende dingen in haar verleden heeft meegemaakt en erg getraumatiseerd was. Daarom wil ik u bedanken voor de hulp en adviezen.

M.vr.gr,

Toosje Maassen van den Brink en Lu-chen

kat-gedrag


kat-trauma

kat-gedrag


kat-agressief


Geachte Robert Smiesing,

hond-nierfalen-schrompelnier

in plaats van het vragenformulier in te vullen wil ik je graag langs deze een evaluatie bezorgen over het bereikte resultaat. Toen ik uw mailtje kreeg was het nog helemaal niet goed met 'Flupke' (doberman pincher, zie foto in bijlage) de week ervoor had hij namelijk een flauwte gekregen wat naar mijn mening te wijten was aan een te snelle gewichtsafname (hij is namelijk op 2 maand 2 kg vermagerd hij woog 8,1kg toen de diabetes bij de dierenarts is vastgesteld en weegt nu nog amper 6kg). Ik gaf hem speciale dieetvoeding die mijn dierenarts had voorgeschreven 2 x per dag om 10u en om 17u, maar omdat ik zag dat dit te weinig was en op advies van een kennis van mij die ook iets van diabetes afweet ben ik hem terug gewone voeding gaan geven meermaals per dag nl. om 10u, om 14u en om 18u. Ik kon merken dat het hem deugd deed, hij maakte geen spectaculaire vorderingen maar elke dag zag ik dat hij een beetje beter en levenslustiger werd. Ondertussen is hij nog niet zozeer bijgekomen maar en dit is wel goed te merken na de 5de week Rehmannia. Is zijn drinkgedrag veranderd hij drinkt minder overdag (zelfs ondanks het warme weer) , en staat 's nachts niet meer op van de grote dorst. Dus Robert ik denk dat dit een positief resultaat kan genoemd worden, ik ben dan ook 'voorzichtig' de dosis aan het aanpassen van 2x 1/2e tablet naar 3x 1/4e tablet ( gezien zijn gewicht 6kg en het verminderd drinken). Ik zou het zeer op prijs stellen mocht je me verder nuttig advies kunnen geven over hoe ik de behandeling mag aanpassen en vooral ook over wat ik kan doen om hem een beetje aan te sterken via voeding of andere. In elk geval was ik zeer blij voor het feit dat je de zaak graag wilt opvolgen, en dankzij de Rehmannia heb ik van deze Pasen toch wat kunnen genieten, en nu de foto van Flupke genomen vorig jaar tijdens de vakantie, op 20 april wordt hij 11 jaar.

Bedankt Robert, grtjs

Monica


Geachte Robert Smiesing,

bedankt voor de goede wensen.

Overigens had u mij gevraagd, u mee te delen, wanneer ik weer een bloedtest bij mijn kat heb laat maken, hoe de nieuwe nierenwaarden van mijn kat zijn. Ze had ong. 1 ½ jaar geleden nierfalen (ik tendeer er echter toe, dat die nierenwaarden door een zware infectie en door 3 dagen voeding weigeren zo slecht waren) en krijgt sinds ong. 1 jaar Rehmannia.

De laatste test in deze herfst was zo goed, dat de dierenarts zei, de nierenwaarden zijn zoals van een 2jarige kat.

Prima. Dank je wel!!

Met hartelijke groeten

Beatrix Moed

kat-nierfalen

kat-schrompelnier

katten-nierfalen

Geachte Robert Smiesing,

cat-nierfalen-schrompelnier

Bij deze alvast de foto's van Bungy onze kat met een nierprobleem. Hij heeft nierfalen(schrompelnier) en wordt met Rehmannia behandelt. Wij zijn sinds vorige week begonnen met Geria die we tegelijkertijd met Rehmannia hadden besteld,maar toch even wilde wachten hoe hij op Rehmannia zou reageren. Tot nu toe reageert hij hier ook goed op. In overleg met Robert Smiesing gaan we nu Eurologist gebruiken omdat zijn ph waarde nog aan de hoge kant is. Per post zal ik jullie de bloeduitslagen van zowel de eerste en de tweede, 4 maanden later opsturen,zodat het verbeteringsresultaat voor jullie Zichtbaar is. We hopen dat we met de Eurologist de ph waarde ook op een goed niveau kunnen krijgen. Als u na bestudering van de uitslagen nog tips heeft zijn deze welkom.

Met vriendelijke groet,

Barbara Onderwater


Skippy dat is de naam van mijn kater,heeft al drie jaar huidproblemen.

Kale plekken en heel veel jeuk. Naar de Dierenarts Prednisolon gehad plaste heel het huis onder,na de kuur kwam het haar terug,maar na een poosje begon de ellende weer opnieuw.Hormonen spuit gehad,ging weer even goed.De Dierenarts wilde toen bloed afnemen voor verdere onderzoeken,mooi niet gedaan,ik was het zat koste handen vol geld,ik heb ook maar AOW. Via mijn Dochter wiens hond Elleboog HD heeft,en het goed doet op Rejoint tabletten,ben ik aan uw Website gekomen. Ik dacht ik probeert het,wat heb ik te verliezen?en je ziet op de foto's het resultaat,en ik hoop dat de haargroei door zet,het is nu een halve cm lang.

Groetjes van een tevreden klant.

Joke de Ruijter.

Kat-Xie-Tang
Voor de kuur met Xie Tang.

Kat-Xie-Tang
Nu na de kuur met Xie Tang.

Hallo,

op 3 november heb ik lysium bestelt en een mailtje gestuurt met een paar vragen ivm blaasstenen bij mijn mopshondje. vandaag ben ik voor een controle echo geweest en hij was helemaal schoon! dit dankzij de eurologist en de lysium dat is namelijk het enige wat hij extra heeft gekregen naast zijn versvlees. hij had stenen van rond de 0.5 cm en heel veel blaasgruis. zoveel zelfs dat zn blaas bijna helemaal grijs was op het beeld. en vandaag pikzwart dus wonderbaarlijk volgens de dierenarts! Dit geweldige nieuws wilde ik even laten weten omdat dit dus dankzij uw kruidenformules is.

Groetjes,

Carola Drijver


Hij heet Doppie en is een (ex)kater van 5 jaar.

Blaasgruis-kat

Een half jaar ongeveer geleden kwamen we erachter dat hij problemen kreeg met plassen. Ging overal zitten behalve in de bak.Aangezien we een kater hadden verloren die aan blaasgruis was overleden kwamen we al snel bij de dierenarts terecht. Ze hebben hem doorgespoeld en ook hij moest aan speciaal voer.Onze ervaring daarmee is dat ze dus niet gaan eten ook al zet je ze apart. Dus ben ik op internet gaan zoeken en kwam ik uit bij de huisdierendokter.Daar vond ik na enig speurwerk de eurologist. Ben het gelijk gaan bestellen,want ik dacht baat het niet dan schaadt het ook niet.In het begin zag ik niet veel verandering en had het idee dat het alleen maar erger werd.Toch ben ik doorgegaan met die pillen.Had ondertussen ook nog een mailtje gestuurd wat ik moest doen omdat ik geen verandering zag.Mij werd advies gegeven om toch weer terug te gaan naar de dierenarts om er zeker van te zijn dat er niet een grote steen in zat.Misschien is typisch iets voor vrouwen maar ik dacht zie het nog een week aan en is der dan nog geen verandering dan ga ik naar de dierenarts,Want ja bij mij is het zo van:Vandaag de pillen eten en dan had het gister al over moeten zijn.Dus het geduld van nog een week weten op te brengen en mijn wachten werd inderdaad beloond,Hij begon ineens weer te spelen met de andere katten,Kwam weer bij je op schoot.Ging weer meer naar de bak en niet meer in elke hoek zitten.Ook zijn vacht werd stukken beter.Hij had op het laatst van die stugge doffe haren en ook verhaarde hij de hele tijd door,Nu glimt het weer is lekker zacht en de haren vallen niet meer uit.Ook was me opgevallen dat zijn staart niet stond zoals het hoorde hij kromde een beetje boven in en die staat nu ook weer zoals het hoort.

Dus eigenlijk kan ik me een leven onder eurologist niet voorstellen.

Waar ik ook achter ben gekomen is dat dierenartsen er niet veel van willen weten,want vorige week heb ik me jongste kater van 7 maanden moeten laten helpen omdat hij graag een broertje of zusje wilde en dat lijkt me niet verstandig,Dus we hadden hem weggebracht en ik wilde het er met de dierenarts over hebben dat we dus eurologist gebruikten maar ze liep zo weg en luisterde niet eens.Ben er verder niet op ingegaan maar dacht bij mezelf dan maar niet.Mond op mond reclame is toch het beste dus van iedereen die ik weet dat die (ex)katers heeft geen ik de site van de huisdierendokter door.Het resultaat kunnen ze bij mijn kat zien.

met vriendelijke groet,

tallina postma


Hallo Robert!

Hierbij zou ik graag mijn dank willen uitspreken voor de Liseng tabletten! Ze werken geweldig. Ik heb een prachtige Noorse boskat kitten en zij heeft volgens de dierenarts de niesziekte. Ik nam haar weer mee naar huis met prutoogjes, koorts, chronische niesbuien EN een kleine apotheek aan medicijnen. Het arme meisje knapte er weinig van op en hield er bovendien diarree aan over.

niesziekte-kat
Kitty Emma

niesziekte-katten
Kitty Emma

Ik wilde haar deze ellende niet nog een keer aandoen en kwam via een zoektocht op jouw website terecht. Al na een paar dagen zagen we resultaat! De prutoogjes verdwenen, net als de koorts en het vervelende niezen. Maar ook! Haar vacht begon te blinken en te glimmen van alle kanten en is nu superzacht. Het fijne is ook, dat haar lichaam er goed op reageert. Haar eetlust is goed, net als haar ontlasting. Ze niest nog heel af en toe en ik vermoed, dat ze ook een hele gevoelige neus heeft. Vaak niest ze nl bij vreemde luchten, zoals zeep of door het kietelen van de haartjes van de eendagskuiken, die ze om de dag krijgt. Heb net weer de tweede lading Liseng besteld. Is er een bepaalde onderhoudsdosering als de ergste kwaal onder controle is? Heb nu ook oogdruppeltjes bij je besteld omdat ze een klein beetje begint te prutten, maar dat komt vaker voor bij katten. Ik laat het niet meer chronisch worden, maar heb nu meer vertrouwen in de chinese geneeswijze, dan de reguliere. Heb ook een paar fotootjes bijgevoegd. Haar oogjes zijn weer prachtig rond en haar oortjes staan weer fris rechtop! Ik heb nu een heel gezond, en woest speels meisje in huis.

Dank je wel!

Groet, Bianca


Hallo Robert,

Ik zou nog even laten weten hoe ze het doet op de Backmotion. Ze is er niet 100 % maar 200 % er op vooruit gegaan. Wij zijn werkelijk super enthousiast. Ze is een labrador kruising van 7 jaar met zware HD. Met de loop der jaren heeft ze er alleen maar meer last van gekregen. We hebben een hoop middelen geprobeerd voor haar om het leven wat minder pijnlijk te maken. Tot ik op jullie site terecht kwam en Backmotion ben gaan proberen. Werkelijk super! Ik merk duidelijk dat ze minder pijn heeft. Als je nu binnen komt staat ze bij de deur om je te begroeten. Als we uitgaan staat ze er als eerste. Veel actiever geworden. Vroeger , als ze veel last had, liep ze in zo'n robotloopje om de achterkant te ontlasten en sinds Backmotion loopt ze weer zoals ze behoort te lopen. Merk ook dat ze veel meer grip achter heeft met lopen. Ze "slofte" wel eens met haar achterpoten en dat is nu helemaal weg. Kortom.........had ik het maar eerder geweten! Niet 100 maar 200 procent is ze er op vooruit gegaan. Super!

Ik sta werkelijk versteld dat het al heel snel resultaat had en wat voor een resultaat. Zou het iedereen aan willen raden.

Groetjes Marianne van Dort


Bij deze nog wat foto's van voor en na behandeling van Demodex met demodexolie en echinacea, misschien voor op de site? En daarbij wilde ik ook nog vermelden dat ik zeer tevreden ben over deze vorm van behandeling. (aanrader voor dierenartsen die hier nog niet van op de hoogte zijn!). De behandeling met ectodex hielp niet en waren de baasjes ook allergisch voor; heel het huis ruikt en bij de behandeling met demodexolie ruikt de hond ook frisser door de kruiden, want de demodex ruikt erg onaangenaam. Ook de huid werd rustiger, waar eerst pusbulten zaten was de huid binnen een week rustiger en pusbulten verdwenen, ook de jeuk werd snel minder.

Met vriendelijke groet,

Kelly Buuron

Demodex-Hond
Hals voor de Demodex Behandeling.


Demodex-Hond
Hals na de Demodex Behandeling.

Demodex-Hond
Buik voor de Demodex Behandeling.


Demodex-Hond
Buik na de Demodex Behandeling.

Beste Robert Smiesing

u had al een keer eerder gevraagd, of ik iets over uw medicijnen kon zeggen. Toendertijd had ik nog geen resultaat, maar nu: nadat bij mijn 2 jaar jonge kater de ureumwaarde (door nierenzwakte) aan de bovenste grens was en één nierenwaarde (ik weet helaas niet meer welke) ook te denken gaf, heb ik op aanraden van een dierenpraktijk (alternatief diergeneeskundige) bij u Rehmannia tabletten besteld en sinds eind juni gegeven.

Rehmannia-kat

Op 20.09 heb ik weer een bloedonderzoek laten doen en heb nu vernomen, dat alle bloedwaarden in orde zijn. Er is niet één waarde aan de hoge kant. Dat heb ik alleen maar aan uw tabletten te danken, ik heb geen ander voer gegeven en ook verder niets gedaan.

Hartelijk, hartelijk dank! Dat had ik eerlijk gezegd nooit verwacht. Ik ben zo blij!

Met vriendelijke groeten,

Sylvia Wohlberg


Beste Robert Smiesing,

Graag wil ik mijn ervaring met Backmotion met u delen.

Onze newfoundlander dame van 10 jaar oud begon wat slechter te lopen en steeds meer achter ons aan te sukkelen.
Nu had ik al verschillende dingen geprobeerd maar niets mocht echt baten. Het gaf wel enige verlichting, maar geen duidelijk resultaat.
Zoekende naar een oplossing kwam ik op uw site terecht en besloot ik Backmotion eens te proberen.
backmotion-hond
Na 3 dagen backmotion zagen wij al verandering in haar gedrag, vooral in huis was dit merkbaar doordat ze meer rond begon te lopen en zelf met onze andere newfoundlander puber wilde spelen. Ook buiten werd ze speelser naar andere honden en liep ze al iets vlotter mee.
Zelfs mijn vriend die erg sceptisch is en het in eerste instantie maar niks vond dat ik weer iets anders wilde proberen, zag de verbetering en werd enthousiast. Nu krijgt ze al 1,5 week backmotion en ze gaat iedere dag vooruit. Het begin stuk rent ze en de rest van de wandeling loopt ze naast mij mee. Je kunt duidelijk zien dat ze zichzelf een stuk beter voelt. Ze loopt weer met haar staart omhoog en haar hoofd steekt ze weer trots in de lucht. Ze lijkt gewoon weer 2 jaar jonger. Ik ben super blij dat ik Backmotion ontdekt heb en ik heb vandaag ook meteen weer een nieuwe verpakking besteld.

Met vriendelijke groet,

Jessica Kramer

Groetjes van Regina

Ik ben zo blij dat ik jullie gevonden heb!!! Mijn „Poezendame“ had eigenlijk twee keer per dag zware injecties moeten krijgen omdat haar diabetes zo hoog was, dat we het niet eens meer konden aflezen op het testapparaatje…en de dierenarts zei dat ik haar snel zou verliezen als ik het niet zou doen…ze is nu 14 jaar oud…en geen kat die „braaf“ haar medicijnen neemt…en dat was een half jaar geleden!!!

Destress-kat

Destress-katten

Ze is nog steeds bij me en topfit…geen insuline injecties maar Rehmannia type 1…en Geria!!!

Mijn kater had bloed in zijn urine door kleine steentjes (?) en ik gaf hem Eurologist….het bloed is compleet verdwenen! en hij kan weer vrolijk naar het toilet gaan.

HARTELIJK BEDANKT !!!


Beste Robert,

Hiermee mijn ervaringen met je formules.

Eurologist

Onze kater Mitzou, een Brits Korthaar kruising, ongeveer 10 jaar jong, had veel problemen bij het plassen en rende voortdurend naar de kattenbak, zonder resultaat. Bij een dierenartsbezoek werd de urine onderzocht en vastgesteld dat hij blaasgruis (oxalaat) had. Nadat hij antibiotica gekregen had, moest hij vanaf dat moment dieetvoer eten (bij oxalaat-kristallen bestaat er maar één soort!), wat hij vanaf het eerste moment niet lustte. Bovendien moesten we er op letten, dat hij meer drinkt en regelmatig plast.

Eurologist-kat

Zeer goede adviezen, maar in de praktijk nauwelijks haalbaar. Ik ging dus op zoek naar alternatieven en vond toen in het internet deze prachtige site. Mitzou wilde nu echter de tabletten niet nemen (daarbij vind ik dat ze helemaal niet zo slecht smaken, maar ik ben geen poes). Met het voer vermengen had tot gevolg, dat hij zijn voer niet meer aanraakte, of het nou warm was of niet. Ik heb dus een vitaminepasta voor poezen gekocht en meng die met de klein gemaakte tablet en wat water, waarbij ik Fachinger gebruik, dat om zijn uitstekende eigenschappen bij urinewegziekten bekend is. Dit mengsel vereist einige ervaring, omdat het niet te taai en niet te vloeibaar mag zijn, zodat ik het met een klein kwastje op Mitzou´s pootje kan smeren. Ik heb hem een tijdje 1200 mg. gegeven (ik heb daar naar mijn gevoel geluisterd), nu sinds einige weken 600 mg. als onderhoudsdosis, waarbij ik ook wil blijven, omdat hij met 600 mg. een „flinke straal“ heeft. Hij heeft bovendien een hartziekte en moet dagelijks betablokker nemen, die ik er dan prima mee kan vermengen. Je kunt zien dat het goed met hem gaat en hij kan weer alles eten. Hij heeft sindsdien nooit meer klachten gehad en is een levenslustige kater, die langzaam aan de procedure gewend geraakt is, ook omdat het niet zeer doet. Wanneer men het steeds om dezelfde tijd geeft, went de poes er meestal aan en dat maakt het eenvoudiger. Ik weet niet, wat ik zonder Eurologist gedaan zou hebben en wij zijn heel erg dankbaar. Zeker namens Mitzou.

Sical, colloidaal zilver en Immuuncomplex

Onze kater Paul, Europees korthaar, ongeveer 8 jaar jong, heeft deze onberekenbare ziekte “eosinofiel granuloom”. Bij hem ontstonden regelmatig en in steeds kortere afstanden, overal strengen onder zijn huid, die dan openbarstten en alleen met cortison ingedamd kon worden. Dat kon ik niet meer accepteren, vooral omdat het herhaalde geven van cortison zijn immuunsysteem langdurig verzwakt heeft, zoals ik nu weet. Ik heb dus gekeken of Robert en haar team hier ook wat voor hebben en heb wat gevonden. En weer problemen bij het innemen, hoewel Sical een neutrale smaak heeft (ik heb het geprobeerd). Maar omdat Paultje graag van de spuitslagroom snoept, heb ik daar gebruik van gemaakt en meng de fijngemaakte tabletten met slagroom. Dat functioneert nu al 3 maanden met 2 x 2 tabletten dagelijks en ik denk, dat ik daarbij blijf, want het is niet slecht voor hem, integendeel. Ik durf het nog niet te verminderen. Ik ben gewoon veel te blij dat zijn ziekte, sinds hij regelmatig Sical neemt, niet meer is opgeflakkerd. Ook hoop ik dat het nog niet te laat is en zijn immuunsysteem weer herstelt, nu hij geen cortison en antibiotica meer krijgt. Bovendien geef ik Immuuncomplex, om hem nog meer te ondersteunen. Alle poezen bij mij krijgen nu Immuuncomplex.

Sical-kat

Het immuunsysteem van Paultje is erg aangetast en door een onderzoek vanwege een herpes-infectie in zijn oog, is vastgesteld, dat het ook met zijn nieren niet al te best is. Ik geeft nu sinds een paar dagen Rhemannia om zijn nierfunctie te ondersteunen. Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen, maar op de één of andere manier maakt hij op mij al een veel gezondere indruk, zijn vel wordt zachter en zijn hele verschijning is positiever. Helaas vindt Paultje de Rhemannia niet erg lekker (ik ook niet, helaas, vooral de geur stoort hem). Ik ben nog aan het uitproberen, op het moment krijgt hij het met water en zalmpasta gemengd op zijn pootje en dat lukt me ook maar één keer per dag, omdat Paul een kleine wildebras is, maar dat is beter dan helemaal niet. Nu nog even over het herpes-virus en de bindvliesontsteking. Hij heeft een week lang vier verschillende zalfjes en druppels van de dierenarts gekregen, die om de 6 uur in een afstand van 20 minuten moesten worden gegeven. Het was een marteling en het heeft bovendien niet geholpen, integendeel, het werd steeds erger. Ik had dat colloidale zilver in huis, waarmee ik ook af en toe zijn verkoudheid (geen niesziekte, een gewoon snotneusje) met succes behandel en na overleg met Robert heb ik het colloidale zilver in zijn oogje gedruppeld. Eerst een week lang een paar keer per dag en nu nog 1 keer per dag een druppeltje. In het begin ben ik erg geschrokken, want er kwam erg veel afscheiding en slijm uit zijn oogje en het hele oog ging dicht. Ik denk, dat het colloidale zilver al die chemische troep uit zijn oogje heeft gespoeld en dat het oogje dicht is gegaan om beter tegen dat virus te kunnen vechten. Na 2 dagen begon Paultje zijn oogje weer een beetje te openen. Af en toe heb ik ook een druppeltje in het andere oog gedaan, omdat hij dat ook begon dicht te knijpen. Het werd iedere dag beter. Waar ik me ongerust over maakte, was dat de iris van kleur begon te veranderen. Robert stelde me gerust, dat was al vaker waargenomen. Het is nu iets meer dan een week geleden en Paultjes oog is weer zo mooi en stralend als het voor zijn ziekte was. Hij kan zeer goed kijken, zoals ik met spelletjes getest heb, naar beide kanten. De kleurverandering is minder geworden en nauwelijks zichtbaar. Ik heb het gevoel dat beide ogen gevoeliger voor licht geworden zijn, dat is vast een gevolg van de behandeling. Ach ja, wat nog belangrijk is: Paul had een vreselijke afkeer van die chemische druppels, omdat tenminste twee ervan vreselijk gebrand hebben (ik heb dat op mijn eigen huid getest). Voor het colloidale zilver is hij helemaal niet meer bang omdat het absoluut niet brandt maar eerder direct verzacht. Daarom laat hij het zich zonder protest geven. Wij zijn drie overgelukkige en dankbare wezens.

Nogmaals bedankt voor je voortreffelijke steun.

Met vriendelijke groeten,

Mitzou, Paul und Gabriele Lienhard.


Geachte Robert Smiesing,

Ik heb een groot konijn (witte van hotot) van bijna 7 jaar en een paar jaar geleden begon hij te sukkelen met zijn darmen. Tijdens het eten ging het dwarszitten en moest eruit wat naar binnen ging maar er kwam alleen maar slijm uit z’n bek. Konijnen kunnen niet kotsen maar het mechanisme heeft de mijne wel. Na een beetje heen en weer rennen en kokhalzend weer tot rust komend, ging hij weer vrolijk verder met eten. Omdat de dierenartsen nooit iets kon vinden heb ik het maar geaccepteerd als een kwaal van hem. Maar een paar maanden geleden ging het mis, hij wilde wel eten maar ging hem niet lukken. Het leek wel alsof hij constant misselijk was en het kokhalzen ging verder dan alleen tijdens het eten. Een foto laten maken waarop weer niets te zien was en de conclusie was: oud konijn met darmproblemen. Druppels meegekregen maar een paar weken later ging het nog niet beter met hem. Hij kreeg nu ook last van slijm in zijn mond en een neus vol met snot, het werd er niet beter op en ik was me al op het ergste aan het voorbereiden. Een paar weken geleden kwam ik op uw site en daar stonden hele interessante reacties van klanten en heb ik op advies van uw collega, Gastro besteld. Ik maak de pil fijn, een natte biks er doorheen en voeren alsof het een snoepje is. Na 5 dagen merkte ik verbetering. Zijn buik maakte geen geluiden meer alsof je ontzettende honger hebt, dus de pijn was weg. Zijn eetlust nam weer helemaal toe maar zat nog steeds met een blokkade, het eten ging nog vrij moeilijk maar vasthoudend als hij is, alles wat ik voorhield ging naar binnen. Vorige week heb ik colloïdaal zilver besteld en zijn snot is bijna verdwenen. Maar wat ik goed kon volgen was het eten. Na een paar dagen zag ik dat hij een paar keer kauwde en slikte zonder te kokhalzen. En nu 7 dagen verder heb ik gezien dat hij zijn eten heeft opgegeten zonder kokhalzen of proestend door de kamer heen rennend om maar kwijt te raken wat hem dwarszat. Voor het eerst in 3 jaar eet hij een hele maaltijd op met veel smaak en plezier. Ik denk echt dat het goed gaat komen met mijn maatje en kan hij nog een paar jaartjes van zijn oude dag genieten. Wat Cisaral en Carprofen drops niet voor elkaar kregen, lukte met Gastro en colloïdaal zilver in een paar dagen tijd al.

Ook het geven van de fijn gemaakte tablet gaat nu zonder stress, ook een belangrijke factor voor genezing.

Mag ik u daar heel hartelijk voor bedanken?

Met vriendelijke groet,

Marga


Beste Huisdierendokter,

Onze hond is een Parson Jack Russell terriër die zijn hele leven het uiterste uit zijn kleine lijfje heeft gehaald. Hij heeft veel gesprongen en deed bijna alles op zijn achterpoten. Ook heeft hij een grote "broer" gehad die met zijn 35 kilo niet zachtzinnig met hem omgesprongen is. Wij hebben onze honden altijd Duck Natuurvoeding gegeven wat eigenlijk een makkelijke oplossing is voor vers vlees. Zij hebben er daardoor altijd fantastisch uitgezien en iedereen verbaasd zich over de leeftijd. Vanaf dat ons hondje een jaar of 11 was kreeg hij wat klachten aan zijn onderrug en langzaam aan ging hij toch strammer en slechter lopen. Ook kreeg hij een echte oude mannen kwaal, want als een volwaardige reu met hoge seksuele driften kreeg hij regelmatig last van prostaatontsteking. Bij de dierenarts is hij 2x chemisch gecastreerd en voor zijn rug heeft hij wel eens steroïden ingespoten gekregen. Allemaal bar slecht en slopend voor zijn lichaam. Wij zijn altijd heel zuinig op onze dieren geweest en de reguliere geneeswijze ontlopen wij liever. Wij willen dat onze dieren zo natuurlijk als maar mogelijk is leven en eten en daarbij ga je dan op zoek naar een goed alternatief.
Zo zijn we bij huisdierendokter.nl beland en onze ervaring daarmee is erg goed. Op de uitgebreide site kan je precies lezen wat je nodig hebt voor de klacht van je huisdier en als je toch nog onzekerheden hebt kan je telefonisch contact opnemen. Ik heb regelmatig gebeld voor advies en altijd eerlijk en goed antwoord gekregen. Onze hond staat nu op de Chinese kruiden "Geria" (als ondersteuning voor de lever en de nieren) en op "Backmotion" (voor de onderrug). Als hij weer eens prostaat ontsteking heeft, wat we inmiddels wel herkennen aan zijn manier van doen, zetten we hem een poosje op de "Huang". Alle drie de kruiden slaan wonderbaarlijk goed aan. De "Backmotion" maakte dat hij binnen enkele dagen weer rond sprong. De "Geria" zorgt dat hij mooie heldere urine heeft die niet te geconcentreerd is en ook dat hij minder drinkt. De "Huang" werkt ook binnen hele korte tijd tegen de prostaatontsteking. Vorige week is hij 14 jaar geworden, natuurlijk wordt hij ouder, hij slaapt meer, vraagt meer aandacht en zijn bewegingen zijn minder vlot, maar als ondersteuning zijn de Chinese kruiden fantastisch om te geven. Hij is een stuk vrolijker geworden. Wij hopen nog lang van hem te mogen genieten en zullen de rest van zijn leven zeker Chinese kruiden blijven geven. Bij twijfel is het zeker de moeite waard om het te proberen. Succes!!

Met vriendelijke groeten,

Lianne Pirsouw-Heij


Hallo Robert,

Ik wil even een reactie plaatsen op uw site.

Sinds Mijn hond Goldy Backmotion gebruikt gaat ze stukken voor uit. Ze zakt niet boor haar pootjes ze doet het er heel goed op. Had ik dit maar eerder geweten.
Perfect het werk gewoon grandioos. Ik was een klein weekje gestopt en dat merkte ik echt aan Goldy. Je zag haar weer echt wat gaan wankelen. Ben gelijk weer gaan bestellen en begonnen 2 keer per dag en ze loopt weer als een veulen in de wei grandioos heb er geen woorden voor ga zo door.

Familie Rijnders


Hallo Robert,

Onze ervaring met backmotion. We hebben twee hondjes een Pekingees van 5 jaar en een Malteser van 13 jaar.

backmotion-hond

Ongeveer een jaar geleden begon onze Pekingees (Lady) raar te doen met haar achterpoten, als ze wat wild had gedaan wilde ze opeens niet meer lopen. Bij het uitlaten schokte ze wat achter ons aan en was niet vooruit te branden, vaak gebeurde het ook dat ze door haar achterpoten zakte en dan met geen mogelijkheid meer vooruit te branden was, ze ging dan gewoon op het gras liggen en bleef daar ook liggen. Als we haar dan rechtop zette zakte ze door de poten met het gevolg dat we haar naar binnen moesten dragen. Dus hup naar de dierenarts, deze wist in eerste instantie niet wat er aan de hand was en heeft haar een prik gegeven, daar ging ze na een paar uurtjes weer goed op. Maar na een dag of twee begon het hele verhaal weer opnieuw, dus weer naar de dierenarts, deze wist niet wat het was en vermoedde een hernia, fotos gemaakt, onderzocht etc. weer een prik, tabletjes gekregen (waar ze van moest overgeven, ze is gevoelig voor alles wat er maar in gaat van medicijnen) maar geen resultaat. We hebben toen een afspraak gemaakt in het dierenziekenhuis in Utrecht, daar is ze door de molen gegaan, onderzocht, bloedgeprikt etc. Toen kwam de dokter ons na een dag van stress voor het beestje en ons, ons vertellen dat het beestje te dik was en het beestje niets mankeert, het lag waarschijnlijk aan de overbezogdheid van ons. Met andere woorden wij verbeelden het ons maar. We zijn toen beduusd naar huis terug vertrokken (Maastricht) en hebben ons het een en ander laten bezinken. Een geluk dat ik een buurvrouw trof bij het uitlaten. Haar viel het op dat Lady zo rustig en langzaam liep, is echt niets voor Lady want het is net een draak buiten, overal met haar neus op de eerste rang en als ze een andere hond ziet laat ze horen dat ze er is. De buurvrouw raadde mij aan jullie site te bezoeken om te kijken of er geen vervanger was voor de Metacam, want dit hadden we van de dierenarts gekregen en daar stond ze al een paar dagen op. Wij op jullie site kijken en besloten toch de Backmotion te proberen ipv de Metacam. De eerste paar dagen merkte we eigenlijk niet zo een verschil maar na een kleine week zag je Lady steeds meer opknappen, vitaler worden en haar grote mond kwam weer terug. We zijn tot op de dag van vandaag blij dat we die chemische troep van de dierenarts eruit hebben gegooid en we over gegaan zijn op de Backmotion. Macy daar integen (de Malteser) is al een hondje op leeftijd, heeft in de loop der jaren al heel wat voor de kiezen gehad.

Nieuwe knie, nieuw gehemelte, etc etc. Je merkt dat de ouderdom heeft toegeslagen het beestje moet eerst even bijkomen en strekken als ze opstaat. Een week of twee geleden hinkte ze zo erg dat ze amper kon lopen. We zijn toen maar weer naar de dierenarts gegaan en die kwam tot de ontdekking dat ze misschien wel eens de ziekte van cushing zou kunnen hebben, omdat ze een dik buikje heeft, ik zeg tegen die arts ze heeft al járen een dikke buik ze heeft twee nestjes geworpen. Ik moest toch maar de urine opvangen en dit laten onderzoeken (25 eurie) Voor de pootjes kreeg ze een prik (34 eurie), het zou waarschijnlijk artrose zijn en Metacam (ongeveer 45 eurie). Het beestje was niet te genieten, lusteloos en zelfs als mn mam binnenkwam had ze zoiets van "het zal wel" Mijn vriend is toen gaan bellen met jullie en heeft bij jullie eindelijk zijn verhaal kunnen doen en werd zelfs terug gebeld met raad en daad ! Toppie ! Macy staat nu ook aan de Backmotion en ik heb net de de Drynaria besteld.

backmotion-hond

Ik weet zeker dat ze hierop nog een tijdje bij ons blijft zonder pijn en een goede kwaliteit van leven. Jullie hebben voor ons en onze meiden het jaar super afgesloten en we danken onze buurvrouw op onze blote knieën dat ze ons jullie heeft aangeprezen!

Vele groeten Marc en Rob Claessen - Hermans


Mijn ervaring met Tickfree

De Tickfree verspreidt zich enigszins tussen de haren door over de huid, je kunt op de plaatsen waar de teken veel zitten gaan aanbrengen, maar het komt niet in de bloedbaan terecht. Met 100 gram moet je een hele grote hond (bv. Newfoundlander) mee kunnen doen. Ervaring leert dat je bv. eerst 50 gram kan aanmaken in een plantenspuit en dat verdelen met een plastic handschoen aan over de hond. Je kan dan eerst kijken hoever je komt met deze hoeveelheid. Met een spons gaat het aanbrengen ook goed. Het middel is een bruin goedje wat je beter niet vlak voor een show kunt opbrengen. Na één à twee dagen dag zie je er echter al niks meer van. In het begin wel elke 2 weken herhalen, later kan de tussentijd wat verlengd worden, zo om de 3 weken, ook al naar gelang het tekenseizoen, maar bedenk dat vooral de Dermacentor teek het gehele jaar voorkomt, DUS OOK IN DE WINTER. Als je zelf gauw last hebt van teken kan je het gerust ook op je eigen huid aanbrengen. Het middel werkt juist zeer goed tegen de teek Dermacentor. Deze teken (Dermacentor reticulatus en Rhipicephalus sanguineus), die steeds meer in Nederland voorkomen worden onderzocht door de Faculteit in Utrecht. De Dermacentor brengt de ziekte Babesiose over. Via dierenartsen in Nederland zijn al 4298 van deze teken gevonden en vooral in Noord-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Dus advies, ga niet te snel over op een langere tussentijd.

Marijke


Onze ervaring met de vuurwerk / onweer druppels.

Wij hebben twee Pyreneese berghonden Tabatha van 5 en Bijou van 1,5 jaar. Tabatha heeft als 2 jarige een rotje achter tegen haar poten gekregen. Er was gelukkig geen lichamelijke schade maar tussen de oren wel. Vanaf die tijd was het vreselijk met vuurwerk maar ook met onweer. We hebben van alles geprobeerd ook een geluiden CD. Dit hielp bij die slimmerik niet want ze ging gewoon bij de speakers staan kwispelen. Zodra de knal van buiten komt probeert ze onder een klein tafeltje weg te kruipen. Dit is niet handig bij zo’n grote hond. Van de dierenarts ventraquil gehad. Dit werkt wel maar een pyr is erg gevoelig voor verdovings producten. Tabatha krijgt een half pilletje en dan is ze de hele avond slaperig en zeer slap op de poten. Voor haar gewicht zou ze er 2 tot 3 mogen hebben. Dit heb ik nooit aangedurfd.

kat-destress

Omdat dit niet echt goed voelde ben ik gaan zoeken en op de vuurwerkdruppels van Robert uitgekomen. Tabatha heeft ongeveer 1 jaar deze druppels gekregen en ze reageert niet meer op onweer. Alleen bij een bui van een paar uur wordt ze wat onrustig. Maar dat blijft dan bij wat rondlopen. Geen paniek reacties. Ervaring met het vuurwerk (oudejaarsavond) heb ik nog niet dat gaan we dit jaar beleven. Voor de rest is Tabatha de rust zelve. Geen flauwe kul gewoon spelen en slapen en spelen en slapen met Bijou Bijou is een heerlijke jonge hond die nergens bang voor is hoogstens voor een kikker. Het was trouwens jammer om te zien dat de vuurwerk/onweer druppels niet meer gemaakt worden door Robert. Maar ik heb nu het “recept” gekregen om het zelf te mengen. Dus ik heb alle hoop dat het goed blijft gaan met Tabatha.

Groetjes Karin Hendriks


Destress – Angst onder controle

Oorzaak en gevolg.

Onze newfy Kirstie maakte kennis met het fenomeen vuurwerk toen ze slechts 2 maanden oud was. Eind november ’99 werd door de buren bij wijze van voorproefje een vuurpijl afgeschoten. Ik was op dat moment met Kirstie op de plaats. In plaats van het luchtruim te kiezen veranderde dit projectiel van richting en vloog door onze schutting de plaats over. Rakelings over mijn hoofd. Ik schrok me te pletter ! Bij gekomen van de schrik keek ik om me heen en zocht naar Kirstie. Nergens te vinden ! Na een paar minuten vond ik haar achter de afvalcontainer in een hoek van de plaats. De rest laat zich makkelijk raden …… onze vrolijke, onderzoekende pup was vanaf dat moment veranderd in een zielig hoopje ellende, Het heeft maanden geduurd voordat ze weer met ons de straat op durfde. Elk geluid, anders dan het gebruikelijke huiselijke,bleef voor haar een directe aanleiding om met de staart tussen de benen rechtsomkeer te maken.Uit onze St.Bernhard-periode kende we Robert Smiesing en waren via derden op de hoogte gebracht van het feit dat deze druk in de weer waren met “Chinese Kruiden”. Na overleg, maar nog niet geheel overtuigd, besloten we voor een korte periode Kirstie Destress toe te dienen. Je weet maar nooit!

Destress-hond

Bij twijfel …… doorgaan!

We merkten een verandering bij Kirstie, maar twijfelde of dit nu te wijten was aan onze inzet of die van de Destress formule! Na - vooral onder begeleiding – het experimenteren om tot een juiste dosering te komen – tot op vandaag 2x 2 tabletten per dag - werden de resultaten steeds beter merkbaar.Dus vooral de vooroordelen aan de kant gezet en gewoon doorgaan was ons motto! Kirstie leek duidelijker meer op haar gemak. Ze ging weer mee de straat op, maar was nog steeds wel alert op haar omgeving. Het verbaasde ons echter hoe snel ze zichzelf herstelde als ze schrok ! Ze was ook beter hanteerbeer op die momenten, en hield dan toch haar aandacht bij ons in plaats bij die van de “dier onvriendelijke” omgeving. Tot op dit moment, ze is nu bijna 8, gaat het goed met haar.Ze is en blijft een vrolijke ondeugd en lijkt af en toe haar destijds achterwege gebleven puppystreken nog wel eens in te willen halen. We blijven zelf echter wel alert op invloeden van buitenaf. Tijdens de vakanties op de Veluwe – militaire oefenterreinen in overvloed – krijgt ze een extra dosering, en tijdens de aanloopperiode naar de jaarwisseling eveneens. Verrassend hoe blijkt dat de extra dosering zoveel invloed op haar gedrag heeft. Voor ons en Kirstie is het een uitkomst gebleken! Onze vooroordelen ? Die hebben we niet meer en inmiddels maakt ook Backmotion een vast bestanddeel uit van onze “huisapotheek”. Wij zijn overtuigd!

Groetjes van Rens en Wilma Copal en uiteraard Kirstie !!


Graag wil ik wat vertellen over onze positieve ervaringen met Backmotion.

hond-Destress

Onze Berner Sennenhond Chester is altijd een zeer uitbundige lomperik geweest. Helaas iets te wild voor zijn bouw en dus scheurde hij zijn kruisbanden. Na een hoop gedokter zat er uiteindelijk niets anders op dan een TPLO, een zeer kostbare knie-operatie. Chester (toen 6 jaar) had echter al zoveel artrose in zijn knie ontwikkeld dat hij ook na de operatie permanent een volle dosis Metacam nodig had. Afbouwen hebben we wel geprobeerd, maar zat er (ondanks aanvullend gebruik van voedingssupplementen) echt niet in. Sterker nog: naarmate hij ouder werd, begon hij steeds een beetje minder goed te lopen. De vorming van artrose gaat immers gewoon door. We hielden ons hart vast, want de chirurg had ons al gewaarschuwd: bij het merendeel van de ‘TPLO-honden’ gaat uiteindelijk ook de tweede knie kapot. Deze heeft immers veel moeten opvangen in de periode rond het stukgaan van de eerste set kruisbanden. Toen hij 8 jaar was, begonnen wij ons steeds meer zorgen te maken over onze ‘harige joekel’. Chester had nog steeds wel plezier in z’n hondenleventje maar het lopen ging echt niet zo lekker meer. We kwamen op een punt dat we zeiden: als nu die tweede knie kapot gaat, laten we ‘m niet meer opereren. Het wordt te gek. Weer zo’n zware operatie en lange revalidatie kunnen en willen we hem niet meer aan doen. Toevallig trof ik kort daarop een kennisje, die erg enthousiast was over de Chinese kruiden van Robert Smiesing. “Probeer ‘t eens,” raadde zij mij aan, “mijn Golden Retriever van 12 jaar is er zo van opgeknapt.” En dus bestelden wij (met de nodige achterdocht) Backmotion. En zagen......verbetering! Natuurlijk dachten wij sceptisch: “wij willen dit zien, we verbeelden ons dit.” Dus zijn we een maandje gestopt. En prompt ging de hond toch weer.....minder goed lopen. We hebben dus nog eens een pakketje besteld bij Huisdierendokter.nl Het gebruik van deze pot pillen viel in de zomervakantie. Chester ging naar zijn vaste dierenpension, en de pensionhoudster zei na afloop: “Wat loopt Chester goed zeg!” Dus toen wisten wij het zeker: “het is geen verbeelding, hij loopt echt beter!” Sindsdien zijn wij vaste klant, overigens tot groot ongenoegen van Chester die er een sport van heeft gemaakt om ieder pilletje Backmotion weer uit te spugen, hoe goed ook verstopt ;o))

Helaas kwam de voorspelling van de chirurge uit, en scheurde Chester toen hij 8,5 jaar oud was, ook zijn kruisbanden in de andere knie. We hebben onze dierenarts toen om een eerlijk advies gevraagd. Wat moet je doen bij zo’n oude Berner? Zij was zeer overtuigd: “Jullie hond is nog zo fit en zo blij. Geef ‘m die kans, als je het financieel kan opbrengen.” En dat hebben we gedaan. Chester is nu bijna 10 jaar, en heeft twee knietjes vol ijzeren platen en schroeven. Hij loopt niet mooi, maar gaat nog graag mee uit wandelen. Dankzij Backmotion is hij er gelukkig nog. En hoewel inmiddels bejaard, nog steeds een blije, enthousiaste Berner waar we erg van kunnen genieten (meestal ;o)). Ik ben zo enthousiast over Backmotion dat ik ook andere hondenbezitters er graag over vertel. Bij ons in de straat is er inmiddels nog een vaste gebruiker: een Golden Retriever van 12 jaar die erg moeilijk liep, maar nu gelukkig weer een stukje soepeler! Ook een oud-collega van mij gebruikt Backmotion inmiddels voor haar hond Collin. Deze Duitse herder van 10 jaar heeft HD en begon door de achterhand te zakken. Nu, na een maand Backmotion, is hij weer een stuk actiever. Zelfs de huishoudelijke hulp was het opgevallen... En laatst trof ik in het park een mevrouw met een heel oude en moeilijk lopende Border Collie. Ik kon het niet laten....”heb je wel eens Chinese kruiden geprobeerd?” Want iedere hond die dankzij Backmotion weer soepeler loopt, is er eentje!

Hilde


Hallo Robert,

Al een hele tijd geven we geregeld jullie knoflookpoeder aan onze 3 Newfy's en 2 poezen, goed voor vele dingen. Ook geven we Immuuncomplex aan de dames in de naloopse periode waarin ze erg moe zijn.

kat-vlooien

Tijdens de schijnzwangerschapsperiode geven we naast Ablavetsum (van VSM) de essentiële olie schijndracht om de buik mee te masseren ter verlichting. Redelijk snel gaat dan de schijnzwangerschap voorbij. Ook wordt de oorreiniger gebruikt voor alle 5. Na uitgebreide uitleg door jullie geven we sinds kort onze jonge reu, die helaas de teleurstellende HD heeft, Backmotion, ter ondersteuning en voorkoming/verlichting van klachten. Binnenkort zullen we het nieuwe anti-tekenmiddel Tickfree gaan uitproberen. We hebben veel vertrouwen in jullie 'producten' en danken jullie voor de adviezen, zowel telefonisch als via de mail. En namens de honden hartelijk dank voor het advies om ze regelmatig panharing te geven. Ze smullen er heerlijk van.

Hartelijke groeten,

Marijke Weerkamp


Tickfree-hond

Als "poezenmoeder" van 28 katten, zit je natuurlijk regelmatig bij de dierenarts met allerlei kwaaltjes. En kan de rekening aardig oplopen. Zo ook toen bij mijn kat blaasgruis werd geconstateerd en zo erg verstopt zat dat na een week penisamputatie noodzakelijk was. Ik heb toen het internet afgespeurd na beschrijvingen van een amputatie of foto’s daarvan per toeval kwam ik op www.blaasgruis.nl. Heb jouw hele site toen dagen doorzitten lezen en dacht die moet ik onthouden en heb je bij mijn favorieten gezet. Na deze operatie moest Spin op dieetvoer voor zijn leven lang. Nou probeer dat maar eens met 28 man. Ook kreeg hij last van blaasontsteking dus maar steeds antibiotica halen bij de dierenarts. Maar na een paar kuren had ik het idee dat die pillen niet meer werkte omdat het steeds terug keerde. Ik heb jou site toen weer opgezocht en alles nog eens na gelezen. Heb het er met de dierenarts over gehad en die had er nog nooit van gehoord maar zei me baat het niet dan schaad het niet.

Eurologist-kat

Het is allemaal op kruidenbasis en je kunt het allicht proberen. Nou dus eerst een proefpakketje bestelt. Het was een wonderpil!!!! Hij plaste na een dag of 2 geen bloed meer. Hij at na 4 weken weer lekker met de hele bende mee. En na urine onderzoek was er geen struviet meer te vinden. Bij een ander kater begonnen na een paar weken de zelfde symptomen, hij kon ook niet plassen, werd gekatheteriseerd, en moest eigenlijk ook op het dieet voer. Ik heb hem 2 weken op het dieet vlees gehad maar meteen met de Eurologist begonnen. Ook bij hem is er geen struviet meer te vinden en eet gewoon met de ander mee.

Dan de Liseng tabletten. Ook zo’n wonderpil! In het verleden heb ik hier onder de katten niesziekte gehad. Eenmaal gehad dan blijven ze altijd drager dus bij stress of minder weerstand steekt het de kop weer op. Zo ook na de verhuizing begon het hier weer te niezen. Antibiotica en oogzalf gehaald bij de dierenarts, hele apotheek natuurlijk voor 28 man en een flinke rekening.

Liseng-kat

Tot dat een katje er longontsteking bij kreeg en er helaas aan is overleden dacht ik dit gebeurt me niet meer. Ik ga dat virus bij de horens pakken en bestel de Liseng tabletten bij de huisdierendokter. 4 Katten van me krijgen die tabletten zij zijn het gevoeligst voor de niesziekte en moet zeggen het gaat super. Ik ben zo blij dat ik jou site per toeval ben tegen gekomen met de wonderpillen. Natuurlijk ga ik wel eerst altijd even naar de dierenarts als ik niet weet wat het is. Ik hoop in de toekomst veel baat te hebben aan jou site.

Heel veel groetjes

Robert en de poezenbende


Onze relatie met het dierenasiel Hilversum begon met het brengen van oude kranten en dan hup even het kattenverblijf in. Dat is dus zogezegd de kat aan het spek binden en zo gebeurde het dat we de laatste paar jaren onze katten uit het asiel Hilversum haalden.

kat-liseng

Het waren altijd katers op leeftijd, 12 en 13 jaar oud. Maar het klikte altijd en dat was het belangrijkste. Helaas hebben we qua gezondheid niet lang van ze mogen genieten omdat ze of niervergiftiging of het virus van Corona kregen. “Jullie hebben wel pech!”, zei de dierenarts dan als we ze moesten laten inslapen.
Omdat iedere keer afscheid nemen op korte termijn ook niet in je koude kleren gaat zitten, wilde mijn man nu eens een wat jongere kat. Op 10 november 1999 haalden we een Noorse Boskat uit het asiel, die aan de rand van Hilversum was gevonden. De dierenarts schatte zijn leeftijd tussen de 6 en 8 jaar. Het klikte meteen. In het asiel hadden ze hem Denzel genoemd omdat hij zwart is. Nu vind ik Denzel Washington een geweldig acteur maar bij een Noorse Boskat hoort een Scandinavische naam dus Denzel werd Kjelt.

Op 21 februari 2003 brachten we weer kranten weg en liep ik toch weer even naar het kattenverblijf. Omdat ik een lange tijd wegbleef kwam mijn man kijken en zag me met een grote zwarte kater in mijn armen, die me meteen aan het likken was. “Dat zit wel goed”, zei de verzorgster van het asiel. “Kijk eens Nico, hij lijkt als twee druppels water op Kjelt, maar is alleen wat groter”. Hij heette Sylvester, was 8 jaar oud en half Pers/half Main Coon. Een kat kan voor mij niet groot genoeg zijn en ik was meteen verkocht omdat hij niet alleen mooi maar ook erg lief was. Toen de verzorgster zei dat hij gedumpt was vanwege blaasgruis en de diverse antibioticakuren vroeg mijn man of we er nog even over mochten nadenken omdat we ook nog Kjelt hadden, die niet op dieet hoefde. Hoe geef je twee katten gescheiden te eten, wetende dat ze graag uit elkaars bakjes “jatten”. We mochten erover nadenken en twee dagen lang heb ik zowat alle dierenartsen in Hilversum gebeld met vragen over blaasgruis. Van alle informatie en adviezen was penisamputatie het ergste wat ik hoorde en dat stond me totaal niet aan. Dus besloot ik uiteindelijk op Internet te zoeken en kwam bij www.huisdierendokter.nl. Hoera, een telefoonnummer waar je zonder consultkosten naar toe kon bellen voor advies. Ik belde binnen de spreekuurtijden die op de site vermeld stonden en kreeg Robert Smiesing aan de lijn, die ik mijn verhaal vertelde. Vanwege mijn eigen betrokkenheid bij Reiki en Bachbloesem klikte het zo goed dat we wel een uur aan het praten waren over diverse alternatieve en natuurlijke geneeswijzen. Ik zou Eurologist tabletten moeten geven en dan zou ik met zo’n 3 à 4 dagen merken dat de kat rustig werd en gewoon op de kattenbak zijn plas zou doen. Als voorbeeld noemde ze een geit die vanwege blaasgruis ook Eurologist kreeg. Een geit heeft een kromme penis dus is plassen moeilijker, maar hij gaat nu als een tierelier zogezegd. Nico, mijn man, had alles zo’n beetje gadegeslagen en was overtuigd. We zouden Sylvester op 25 februari ophalen. Volgens zijn dierenpaspoort, zo bleek die dag, was hij twee dagen daarvoor jarig geweest. Dus écht een cadeautje. Sylvester kreeg van ons de naam Odin, de oppergod van het Walhalla. Van tevoren had ik in het drinkwater van Kjelt en tijdens de entree van Odin wat Rescue Bachbloesemdruppeltjes gedaan, zodat de “shock” van de kennismaking tussen Kjelt en Odin niet al te heftig zou zijn. Die twee konden het al vrij snel goed met elkaar vinden. De Eurologisttabletten had ik inmiddels in huis en Odin bleek een gemakkelijke slikker. En inderdaad, hij plast grote ballen (kleikorrels), voelt zich geweldig en ziet er prachtig uit. Zowel Odin als Kjelt zijn erg sociaal, ook naar elkaar toe. Soms probeert Odin de baas te worden en zich als een echte oppergod te gedragen, maar Kjelt blijft toch de dienst uitmaken, zelfs nu hij ouder wordt en zwakker. Hij laat zich graag door Odin wassen en Odin op zijn beurt heeft daar graag wat extra haarballen voor over. Inmiddels is Odin al vier jaar bij ons en Kjelt bijna acht jaar. Kjelt is nu echt op leeftijd en sinds kort een “light” katje, aangezien hij veel gewicht heeft verloren. Tijdens de jaarlijkse inentingen vermoedde de dierenarts dat hij wel eens een te snel werkende schildklier kon hebben maar tijd om dat even te onderzoeken was er niet en we moesten dan maar een andere keer terugkomen. Dus ik weer eens op de site van Huisdierendokter kijken en bellen met de Smiesinkjes want ik vond eigenlijk dat de dierenarts op dat moment best even wat bloed had kunnen afnemen. Na een goed telefoongesprek met Robert Smiesing over alle verschijnselen die ik in Kjelt herkende, heb ik op zijn advies schildkliertabletten besteld omdat de tabletten geen kwaad aan konden richten als het iets anders zou zijn dan zijn schildklier (wat ik niet vermoedde).Ik kon de kruidentabletten gerust proberen. Omdat Kjelt aanraking van zijn achterlijf niet fijn vindt (hij wordt wat schonkig) heb ik sinds een maand ook ”Rejoint” tabletten voor o.a. de aanmaak van kraakbeen. Kjelt is altijd een moeilijke slikker geweest wat tabletten aangaat, maar het lijkt of hij aanvoelt dat dit hem goed doet. Hij is nu iets zwaarder, tieriger en zijn lichaamskracht heeft toegenomen. Hij zal echter niet meer zo zwaar worden als vroeger, in de volle bloei van zijn leven. Hij eet heel goed, is veel kieskeuriger dan voorheen, wordt wat dement en mauwt soms alles bij elkaar maar zolang Odin hem blijft likken weet ik dat het met Kjelt goed gaat. Katten voelen onderling van elkaar aan wanneer het einde nadert. De gezonde kat ontwijkt een zieke kat die zogezegd de dood om zich heen heeft zoveel mogelijk en blaast als hij te dicht in de buurt komt. Tenminste, dat is onze ervaring met onze vorige katten. Hoewel katten solitair zijn zal een zieke kat zogezegd niet het achterste van zijn tong laten zien en zijn ziek-zijn t.o.v. soortgenoten zo lang mogelijk camoufleren. En als wij mensen wat aan hem merken is de kat meestal veel verder heen dan we denken. Odin is dus voor ons een stukje sociale controle.

kat-Destress

Terwijl Kjelt kwetsbaarder wordt en nog meer wil knuffelen dan hij al deed, zorgen we er zeker voor dat Odin aan liefde en aandacht niks tekort komt, want ook hij is één en al knuffelbeer. In elk geval zijn we heel blij dat we Robert Smiesing hebben leren kennen via hun website. En omdat we zulke goede ervaringen hebben met hun natuurlijke geneeswijzen heb ik al menigeen naar ze toegestuurd en heel goede en mooie reacties gekregen. Ik voel me een beetje een intermediair die zelfs op de fiets bij de gesloten spoorbomen het niet kan laten mensen met dieren in de fietsmand aan te spreken en over mijn ervaringen met Robert Smiesing te vertellen. In veel gevallen puur preventief maar soms ook op het juiste moment.

Jose Hagedorn


kat-gedrag

Eurologist

Veel cavia’s hebben helaas blaasproblemen. Ik run al vele jaren een opvang voor zieke en oude cavia’s en blaasproblemen is een van de meest voorkomende klachten. Jaren geleden had ik een cavia die problemen met de blaas bleef houden. Ik ging zoeken op internet naar alternatieven, want de reguliere middelen boden geen uitkomst meer. Zo kwam ik terecht bij Huisdierendokter. Een belletje naar Robert leverde een heleboel info op en gelijk de Eurologist besteld. Na enkele dagen begon de Eurologist al zijn werk te doen en leek de cavia veel minder pijn te hebben bij het plassen. Geweldig!!! Deze cavia heeft zijn leven lang Eurologist gekregen en de problemen zijn niet meer teruggekomen. Inmiddels hebben we al heel wat blaaspatiëntjes kunnen helpen met Eurologist en raden we het mensen die een cavia met blaasproblemen hebben en ons om advies vragen altijd aan om met Eurologist te beginnen. Ook onze dierenarts werkt er mee. Ik weet zeker dat er dankzij de Eurologist al vele blije cavia’s zijn en caviabaasjes!

Desiree


Hallo Robert Smiesing,

cavia-Eurologist

die Backmotion Tabletten sind echt der Hammer, ich kann es fast nicht glauben ....Wir haben einen Berner Senner Rüden mit 9 Jahren. Vor 2 Monaten hat es ihn so erwischt. Er bekam 4 hühnereigrosse Tumore an den Hinterbeinen. Nach Untersuchung war das Ergebnis Mastzellentumor bösartig. Gleichzeitig fing er an hinten umzuknicken. Jetzt war es so schlimm geworden, dass ich ihm Schuhe anziehen musste, da die Krallen blutig wurden. Wir konnten noch maximal 10 Minuten laufen, dann war Schluss. Jetzt nach 1 Woche Backmotion läuft er wieder super .... wir schaffen unsere alte Runde von 45 Minuten, und das richtig schnell. Ich kann es gar nicht glauben. Unser Tierarzt hat ihm vor 2 Monaten Kortison verschrieben. Damit sind die Tumore zurückgegangen. Jetzt meine Frage an Sie : Gibt es ein chinesisches Mittel, welches man gegen Mastzellentumor einsetzen kann ? Im Voraus schon tausend Dank, viele liebe Grüsse vom Bodensee Bine Behrens Nochmal vielen Dank für das Backmotion .....das ist echt die Rettung gewesen !!!


Guten Tag!

Zunächst einmal möchte ich mich ganz herzlich bei Ihnen bedanken. Ich habe vor ca. einem Jahr bei Ihnen Rehmannia für meinen Westie bestellt. Er hatte Leptospirose und die Nieren waren in einem kaum mehr lebensfähigen Zustand. Als sozusagen letzte Hoffnung surfte ich im Internet herum und kam auf Ihre Seite. Sofort bestellte ich das Rehmannia-Pulver. 3 Wochen später ging ich schweren Herzens zum Tierarzt, ich wusste nicht, ob ich mit meinem Hund wieder raus kam oder ohne ihn. Die 15 Minuten, in denen ich auf die Nierenwerte warten musste, waren wohl die längsten in meinem Leben! Doch als unser Tierarzt mit einem strahlenden Lächeln zu uns kam und sagte, die Nierenwerte seien gesunken, es sehe gut aus, war ich überglücklich! Meinem Westie ging es zusehends besser und vor 2 Monaten erhielten wir sogar die Nachricht, dass die Nierenwerte wieder im Normalbereich seien, was mehr als nur ein Wunder sei! Ich schreibe dieses "Wunder" dem Rehmannia zu und möchte mich auf diesem Weg noch einmal ganz herzlich für Ihre tolle Arbeit bedanken. Bei uns in der Schweiz ist TCM für Tiere leider noch sehr wenig vertreten.

Mit freundlichen Grüssen

Ursula Schärz


Not only did I have wonderful resulst with Destress for Lottie (mini english bull terrier x staff), who had a big problem with ranking being bred a figthing dog. Lottie did never stop fighting once corrected by the topdog of the pack. She now is a nice member of my pack without any problems. Murphy (amstaff) had a problem with his immune system, causing skin problems and earinfections. After trying several regular medication, I went for the chinese product of huisdierendokter.nl with great results. His skin is clear and the earinfections never returned (I started out with silver colloidal together with the Xie-Tang). Both dogs are now on a 25% of the prescrition dose.

With regards,

Sytske


Geachte Robert Smiesing,

Het vragenformulier op uw website heb ik niet kunnen vinden. Aangezien ik u toch even een terugkoppeling wil geven op de medicijnen die ik voor mijn katten mocht ontvangen zend ik u deze e-mail. De producten die ik heb gekocht zijn:

Xie Tang en Eurologist. Ik ben zeer tevreden over beide producten.

Xie Tang gebruik ik voor mijn gesteriliseerde Perzische colourpoint poes van 5 jaar. Met haar heb ik al jaren problemen met haar huid. De dierenarts weet het ook niet meer zodat ik uiteindelijk bij u ben terecht gekomen. Sinds ik Xie Tang aan haar geef zit ze weer prachtig in vacht. Zelfs onze dierenarts merkte op dat ze zo goed in vacht zit. (Ik had hem niet over deze kruidenformule verteld). Op dit moment ben ik hoopvol gestemd. Nu maar afwachten of het zo blijft.

Eurologist gebruik ik voor mijn twee gecastreerde katers (een Perzische colourpoint en een Heilige Birmaan van 14 en 16 jaar oud).
Deze twee katers krijgen op advies van de dierenarts Sensitivity control brokken van Royal Canin (alleen bij de dierenarts verkrijgbaar) waaraan ik Uropet pasta 2x per dag moest toevoegen.De reden van deze pasta was dat mijn mijn Perzische colourpoint kater die last van Blaasgruis had niet goed reageerde op blaasgruis dieetvoer . De Heilige Birmaan heb ik preventief hetzelfde behandeld aangezien hij moeite met plassen had. Helaas is deze Uropet pasta niet meer verkrijgbaar. Ik ben dus heel blij met de Eurologist tabletten. De beide katten plassen goed en tot nu toe gaat het heel goed.

Het enige nadeel van deze tabletten vind ik dat de tabletten aan de buitenkant er hetzelfde uitzien. Als een kat een tabletje heeft uigespugd kun je niet zien welk tablet het geweest is. De verzending is ook prima verzorgd en snel. Dit was dan mijn reactie op uw tabletten. Ik ga beslist nog meer van uw kruidenformule gebruik maken.

Met vriendelijke groeten,

Lies Homma-Arends


Vier jaar geleden kwam Jordy bij ons omdat hij niet meer bij zijn baas kon blijven. Jordy is een west white terriër een heel druk hondje. Jordy was toen 3 jaar, zag er erg slecht uit en at bijna niet. We hebben hem meteen bij de dierenarts na laten kijken, dokter ontdekte dat hij een ontsteking in zijn kaak had. Na die kaak operatie ging het beter met hem omdat hij toen weer kon eten. 2 jaar geleden ging hij af en toe mank lopen, dus wij weer naar de dokter, deze onderzocht hem en gaf prikjes en pilletjes maar wij zagen dat het niets hielp, alleen maar erger werd, op slot kon hij bijna niet meer lopen en gaf de dierenarts toe dat hij het ook niet meer wist. Toen zijn we gaan zoeken op internet en kwamen gelukkig terecht bij de huisdierendokter. We hebben gemaild naar hun en de volgende dag kregen we al antwoord en de raad om Jordy Backmotion 1200 mg tabletten te geven, wij zijn daar meteen mee begonnen want dit waren natuurlijke geneesmiddelen en geen chemische troep van de dierenarts die toch niet hielp. En echt na 6 dagen zagen we al verbetering en na een maand begon hij al weer gewoon te lopen. Nu gaat het heel goed met hem. Af en toe dan zien we dat hij weer moeilijk gaat lopen dan krijgt hij een half tablet per dag en na een paar dagen is hij weer helemaal goed. We zorgen daarom altijd wat pillen thuis te hebben en we raden ook iedereen aan om ook de huisdierendokter te raadplegen als hun huisdier iets mankeert.

José Meekel


Hallo Robert,

Heb mijn best gedaan jullie enqueteformulier te vinden op de site, maar is niet gelukt, vandaar deze mail. Backmotion werkt geweldig voor mijn oude kameraad, eten gaat nog moeilijk (de tip van Robert over de kippekarkasjes werkt prima voor de pup maar die ouwe van me kraakt zijn kiezen er niet meer op) dus het is lekker spul naar binnen lepelen en maar hopen dat hij het morgen nog lekker vindt. De pijn met lopen en in de rug is beslist minder, we lopen weer (sinds enige dagen) het oude rondje en hij ligt weer in een rondje!!! Waardoor hier en daar een zenuw beklemd raakt waardoor hij weer een onzekere gang krijgt maar het is veel en veel beter dan op de cortafen, hij zit beter in zijn vel, dus ik ook! Dankjewel!!!!!!!

Groeten, Emmy Lourens


Hallo,

Onze poes kleo heeft chronische niesziekte. Nu gebruiken wij ongeveer 8 weken liseng tabletten van jullie, we zijn er erg tevreden over. Maar nu wil ik graag weten of wij deze tabletten altijd moeten gebruiken of komt ze door deze tabletten van de niesziekte af, of helpt het niet meer op de lange duur? Wij zijn nu 1 week gestopt met de liseng tabletten en tot nu toe heeft ze geen een keer geniest. Als u zegt dat we moeten doorgaan met het wondermiddel ( en dat is het ) dan doen we dat natuurlijk want dat is dan beter voor kleo.

Met Vriendelijke Groet:

Fam: Zwiggelaar


Hallo Robert.

Ik wil je even alvast het resultaat vertellen van de behandeling met Colloidaal Zilver bij de schimmel van mijn cavia's. Ik merkte al na 2 dagen behandelen een flinke vooruitgang. De schilfers zijn vrijwel verdwenen en de oortjes zijn vrijwel niet meer rood. Ik had de meesten wel behandeld en een enkeling niet en daarvan kon je zien, dat die achter bleven met de genezing. Ik heb 2 x per dag 1 a 2 druppels op het oortje (of andere aangedane plekken) gedruppeld en even uitgewreven met mijn vingers en verder helemaal niks. Ze krijgen nog wel steeds Grisoral gedurende 4 a 6 weken, afhankelijk van de ernst. Ik heb een caviasite en wil, als je het goed vind, t.z.t. een stukje gaan schrijven over mijn ervaring met schimmel. Ik wil dan ook jullie Colloidaal Zilver gaan aanprijzen, want voor mij is het een uitkomst gebleken een toverdrankje. Ik ben zelf verpleegkundige en weet dat er veel met zilvergazen wordt gewerkt bij ernstige wonden. Ook dan sta je versteld van de werking van Zilver, maar dat het ook zo werkzaam kon zijn tegen schimmel???? ik had er in het begin geen vertrouwen in, maar daar denk ik nu helemaal anders over.

Vriendelijk groet Anneke Riethoff


Goeiemiddag,

Ik had een vraagje over jullie produkten. Onze 13-jaar oude Golden Retriever heeft al 3 maanden last van Demodex. Vooraleer we wisten wat er precies aan de hand was hebben we op aanraden van de dierenarts 2 maand zware antibiotica gegeven met op het eerste zicht beperkt resultaat.Na een huidstaal werd uiteindelijk demodex vastgesteld. Ondertussen was Bobby lusteloos en al het haar op zijn kop en poten was bijna weg. Na wat opzoekwerk ben ik op jullie site terechtgekomen en meteen de olie en echinacea besteld.Een maand later is hij een stuk beter.Het enige probleem is dat hij nogal verzot is op de olie en dus constant likt op de plaatsen waar je ze aanbrengt.Kan dit kwaad voor zijn maag en darmen??? Verder heb ik net het produkt Immuuncomplex besteld.Mag dit zonder problemen gecombineerd worden met de rest??
En nog een laatste vraag: kennen jullie het produkt Noromectin ( fabrikant Fendigo ) wat de dierenarts Bobby gaf tegen Demodex?? Heel erg bedankt voor het antwoord op de vele vragen. We zijn erg tevreden jullie gevonden te hebben en blijven zeker een trouwe klant.

Met vriendelijke groeten,

Fam.Wellekens-De Graef en Bobby


Hallo Robert,

Met uitstekend resultaat (waarde zelfs gedaald) gebruikt een van mijn katten Rehmannia. Nu is het echter zo dat juist deze kat ook last heeft gekregen van blaasgruis en wel in erge mate. Heeft hiervoor anthibiothica kuur gekregen en gepast voedsel aangevuld met poeder dosering i.v.m. nieren. Nu las ik op de site dat hiervoor ook Eurologist wordt aanbevolen. Nu is mijn vraag, kan Eurologist naast Rehmannia toegediend worden zonder enige schadelijke vorm van bijwerkingen.

Met vriendelijke groeten van, Petra en Leo Suman


Hallo Robert, Het gaat heel goed met Katinka, ze is weer helemaal de oude. Ze eet goed, plast en poept goed, is goed te spreken dus wat wil ik nog meer. Ze krijgt rodi, energique en af en toe smuldier te eten. De gruis zal ze dus wel te danken hebben gehad aan de brok, dat heeft ze toch jaren gehad. Ik heb haar plas niet meer laten onderzoeken, denk dat er toch niets uit komt want toen ze zoveel gruis had was er niets te zien. Maar ik wil eigenlijk wel eens ph sticks kopen, dat lijkt me wel handig. Mocht het toch nog eens mis gaan dan maar meteen weer aan de Eurologist.

Groetjes, Gerda.


Dear Sirs!

Also I would tell you the phenomenal effect from your Eurologist formula! My other cat was cured in only 2 days, my pet doctor doesn\'t believed it! He gave him always infusions but they helped only for 1-2 days. This is now 2 years ago, my cat never got stones in the bowel he loosed it with you superb formula! Many many thanks for your excellent products!

best regards

Doris Pirkenau


Geachte,

Het allergie probleem is met Xie Tang opgelost en we zijn er heel blij mee. Wij hebben tot nu toe 50 g gegeven maar zijn niet zeker of het al goed is om ermee te stoppen. Voor haar chronische bronchitis heeft Respire eveneens geholpen. Zij hoest wel nog af en toe en krijgt nog één tablet (1200 mg) per dag. Is het aangeraden om toch nog eventjes verder te doen? Graag hadden wij u advies.

Hartelijke dank bij voorbaat.

Met vriendelijke groet,

R. Verkeyn


Hoi,

Na weken proberen met Rimadyl en Metacam is dit DE oplossing, geweldig werk doet de Backmotion. Het hielp al na 4 dagen en nu na bijna 2 weken geven gaat het super met hem, hij is weer vrolijk en loopt de rondjes weer normaal mee wel aan de riem.

Bedankt voor je advies.

groetjes Petra Fujan


Hallo Robert,

Ben in July begonnen met Eurologist voor Pavarotti een kater met Oxalaat blaasgruis, heb je toen beloofd om je op de hoogte te houden, Heb hem steeds dieet voeding gegeven (royal cannin ) en dagelijks Eurologist, heb vorige week z\'n urine laten controleren HIJ IS HELEMAAL GRUIS VRIJ.!!!!!! Mijn vraag is nu, hoe ga ik nu verder, ben inmiddels voor m\'n andere katten (heb nog 11 perzen )overgestapt op Persian 30 (zorg dat de PH waarde laag blijft ) , Wat raadt me aan ???(volgens mijn arts moet ie levenslang dieetvoer krijgen ). Tevens nog een andere vraag, heb sinds Juni er een poesje bij, had wat huiduitslag, merk nu dat ze er allemaal een beetje last van krijgen. veroorzaakt jeuk en soms wat kale plekjes, zeer vervelend , daar ik er in totaal 12 heb, Wat kan je me aanraden? is Colloidaal een optie??

Carla Osenga


Vielen Dank

Ich möchte Ihnen mitteilen, dass es meiner Katze 12 1/2 Jahre mit Einnahme von Rejoint deutlich besser geht. Ja, sie tobt sogar hin und wieder 'mal. Auffällig für mich ist, dass auch das Fell sich deutlich verbessert hat, es glänzt wieder ganz wunderbar. Ich möchte Ihnen hiermit meinen Dank übermitteln, Sie haben mir und meiner Emily sehr geholfen.

Viele Grüße

Charlotte Lang


Goedemiddag,

Ik heb een vraag, ik geef mijn kat sinds kort gastro omdat hij last had van diarree. Met deze pillen helpt het goed en zijn ontlasting is perfect. Als de pillen op zijn kan ik dan stoppen? Dit in verband dat hij 2x per dag gedwongen moeten worden om die pil te nemen! Of is de kans dat zijn ontlasting weer verslechterd?

Met vriendelijke groet,

Debby van der Stap


Hallo Robert,

We zijn nu een week bezig met het geven van 1 tablet Backmotion en met goed resultaat want hij begint al weer aardig op 4 poten te lopen, alleen als hij hard wilt rennen gaat hij over op 4 poten maar we geven hem geen kans om hard te rennen. Ook dat ene pootje begint weer wat dikker te worden, kortom we zij erg blij en willen je heel hartelijk bedanken voor dit goede advies, nu ga ik snel weer nieuwe tabletten bij je bestellen.

Vriendelijke groeten,

José


Hallo, behandle meine 13 Jahre alte Mischlingshündin (10,5kg) seit drei Monate mit Eurologist, 2x1/2 Tabl..Sie hat seit 7 Jahren Diabetes mellitus und seitdem sehr oft eine bakterielle Blasenentzündung ohne Steine. Wie lange muss ich ihr die Eurologist Tabl. geben, muss ich nach einer gewissen Zeit pausieren, wie bei vielen pflanzlichen Mitteln? Und wenn ja, wie lange pausieren? Momentan ist ihre Blasenentzündung ausgeheilt. Ist Eurologist zur Dauerbehandlung in diesem Fall geeignet?

Liebe Grüsse

Cornelia Gruhn


Geachte Robert Smiesing,

Enige tijd geleden bestelde ik bij u Eurologist tabletten vanwege een steeds terugkomende blaasontsteking bij mijn kat. Het lijkt er op dat deze tabletten goed aangeslagen zijn en ik ben er nu weer even mee gestopt. Verder heb ik nog een vraag: mijn andere kat heeft het aan de schildklier en krijgt hiervoor iedere dag een pilletje (via de dierenarts). Graag zou ik hiervoor ook uw tabletten gaan gebruiken. Kan ik zonder meer overstappen of moet hier bv nog een periode tussen zitten?

In afwachting van uw bericht, mvrgr Marjorie de Jong


Mijn hond heeft een allergie (huid), heb lang 2x per jaar een injectie laten geven ( volgens mij zijn het pollen). ze heeft nu alleen sinds een jaar een paar plekken op haar achterpoten die ze regelmatig (elke dag) open likte tot bloedens aan toe. Ze heeft al met een kap op gelopen, sokken aan maar zodra ze die weer af had dan begon ze weer opnieuw. ook heeft ze een biopt gehad om te kijken of het niet kwaadaardig was, gelukkig niet. De anti allergie injectie helpt niet zo goed meer (heb ik het idee) . Ze heeft nu ook een tijd (6 weken) op een antiallergie dieet gezeten, dit heeft het likken en de rode plekken niet verminderd. ben nu sinds 2 weken met Xie Tang bezig en het likken wordt minder, ze kan al de hele dag zonder kap of zonder sokken zonder dat ze het weer open likt. Ik heb nu voor de 1e keer een nabestelling gedaan van Xie Tang. mijn vraag is eigenlijk hoelang ik door kan/moet gaan dit medicijn ?

met vriendelijke groet,

Danielle Schaap


Hallo Robert,

Een tip en een vraag. Ik heb dus in het verleden bij jou kruiden besteld voor mijn kat inzake struviet. De eerste keer deed het niet zoveel maar toen heb ik daarna de dosis aangehouden wat in de eerste week bedoeld is, dit heb ik 35 dagen lang gedaan. resultaat: GEWELDIG. mijn poes kan weer alles eten en heeft nergens last van, geen dieet meer nodig. En dan nu de TIP; je zou op je website een resultaten site erbij kunnen maken waarop mensen hun ervaringen met de chinese kruiden kunnen vermelden. De vraag: Helpt de gastro tabletten ook voor mensen met chronische colites. zo ja.... hoe is de dosering per kg lichaamsgewicht.

Groet, Inge Linscheer


sinds 4 weken krijgt hij desstres 1 maal daags 500mg, hij is wel iets rustiger geworden,alleen als hij mee mag en erkomt iemand word hij zo hieper dan gaat hij gewoon aan ze hangen nu is mijn vraag mag ik hem soms een kwart meer geven of is er iets anders wat ik hem geven kan? onze kooiker krijgt het ook sinds 4 weken en daar werkt het heel goed bij ze is veel liever geworden en aanhankelijker.

Mia Hooijmans


Onze Labrador heeft huidproblemen door allergie. Hiervoor hebben wij Xie Tang gebruikt met een zeer goed resultaat. De verharing is normaal, hij heeft geen jeuk meer en zijn vacht is een stuk zachter geworden. Wij zijn dus zeer tevreden over de kruiden. Jammer genoeg heeft onze Labrador enorme zweetpoten. Zijn vacht ruikt helemaal niet maar zijn poten hebben een enorme zweetgeur. Is hier ook iets aan te doen?

Ria Gerritsma


beste,

een kleine 2 maanden terug bestelden en ontvingen van jullie een pakketje schildkliertabletten voor de kat onze poes van bijna 15 jaar is dankzij die tabletjes een heel andere poes geworden , onherkenbaar , wat een resultaat, fantastisch!! de tabletjes zijn ondertussen bijna op hebben we jullie gemaild om een nieuwe dosis schildkliertabletten op te sturen samen met 90 tabletten destress voor een andere poes

dank en vriendelijke groeten

jos & tinneke


Dierbare huisdierendokters,

Felix is de naam van onze poes. Na eindeloos dokteren, hij heeft n.l. eocifiel granuloom, vond mijn man op internet uw web-side en de naam van een medicijn, of eigenlijk een voedingssupplement, wat U aan-raadde om te proberen. Wij bestelden een verpakking voor drie maanden, later nog eens { op Uw aanraden ) voor drie maanden en bijna aan het eind van die drie maanden ging de genezing in een snel-treinvaart. We konden onze ogen niet geloven, van een kwijlende smoezelige kat, want wassen kon hij zich niet zo goed en eten moest hij bij geholpen worden, is hij veranderd in een vrolijk stralend dier. Zelfs zijn snoetje is weer bijna normaal, op een gespleten bovenlip na, maar iemand die het niet weet ziet het niet. Wij zijn U ontzettend dankbaar en wensen U verder heel veel succes.

Nogmaals hartelijk dank en groeten van Wim en Nella Jacobse-Elgeti.


Dear Robert Smiesing

First of all my congratulations to your Eurologist. I have two dogs with cristals in her bladder. One had Struvit stones, the other Calcium Oxalat. With the treatment with Eurologist all has gone without any operation. The treatment of the dog with the cristals of Calcium Oxalat took three or four months, till all had gone. Thank you.

Kind regards, Barbara Gabaglio


Hallo Robert,

Even een mailtje voor de zekerheid. Heb een paar dagen geleden weer schildklierpillen voor Charlie besteld en betaald. Hij doet het nog steeds wonderbaarlijk goed!

Fijne dag.

Henny de Waart


Hallo Robert

we zijn de gelukkige bezitter van een Jack Russel (reu) die vandaag 10 jaar geworden is. Dat dit geen makkelijke beestjes zijn zal U waarschijnlijk niet verrassen, maar deze kan soms wel heel nukkig uit de hoek komen en dan ook letterijk. Een drietal jaar geleden begon zijn gedrag te veranderen, zonder aanwijsbare oorzaak. Plotseling verandert het diertje is een afgrijselijk monster ... zijn ogen staan wijdgesperd open, de vacht staat volledig rechtop, loopt ineengedoken als een gek in het rond en begint met veel gedruis en getrokken tanden zijn staart achterna te zitten om dan grommend in zijn mand te verdwijnen. Een rechtstreekse oorzaak kunnen wij niet ontdekken, maar menen dat alles moet te maken hebben met iets dat tegen zijn gedacht gebeurd ( vb. plotseling rechtstaan, aanstalten maken om te vertrekken, toereiken van voedsel edm.) Als hij zo'n dagje heeft is dit reeds 's morgens vast te stellen: hij zit met opengesperde ogen in zijn mand en ontwijkt steeds maar onze blikken. Hij wil daarop naar buiten en begint daar alles wat hij op zijn pad tegenkomt van planten en kruiden op te vreten. Zo weten we dat wij hem deze dag best wat gerust laten. Zou dit wat met zijn spijsvertering te maken hebben ? Door onze dierenarts werden wij het product 'CLOMICALM' 20 mg voorgeschreven, maar het hondje volhardt in zijn stoornissen, evenwel waren de goede tussenperiodes wat langer. Eind oktober vonden we op het internet Uw site en besloten dan om DESTRESS te combineren met genoemde medicatie. Het resultaat lijkt goed en de goede periodes werden opnieuw wat verlengd. PS. een herbestelling van 'DESTRESS' werd vandaag uitgevoerd.

Met dank,

RR Swaenepoel