HUIDSCHIMMEL EN GISTINFECTIES BIJ HOND, KAT EN CAVIA.

Een schimmelinfectie is besmettelijk voor mens en dier.

Bij een schimmelinfectie tasten schimmels de huid en vacht van uw huisdier aan. Bij een schimmelinfectie ontstaan er vaak korstjes, pukkeltjes, schilfers en soms kale plekken. Schimmelinfecties beginnen vaak bij de kop, oren en nagels en breiden daarna uit naar de rest van het lichaam.

Schimmelinfecties zijn besmettelijk

Schimmel wordt overgebracht door schimmelsporen. Uw dier kan een schimmelinfectie oplopen doordat hij een direct contact heeft gehad met een besmet dier of doordat hij in aanraking is gekomen met besmette voorwerpen. Er bestaan veel soorten schimmels. De schimmels Microsporum Canis en Trichophyton Mentagrophytes veroorzaken in de meeste gevallen huidaandoeningen.

Bij een gistinfectie ontstaan er huid- en oorontstekingen door Malassezia Pachydermatis. Hier zien we klachten zoals korstvorming, schilfering, jeuk, roodheid van de huid, een verdikte huid, zwarte verkleuring van de huid, roodbruine verkleuring van de nagels, een ‘muffe’ lichaamsgeur en chronische ontsteking van de oren

Gisten behoren ook tot schimmels. Malassezia komt van nature op de huid voor en zorgen onder normale omstandigheden niet voor klachten. Bij een zwak immuunsysteem of andere omstandigheden - zoals een verkeerde verzorging van de huid en vacht - kunnen de gisten de kans krijgen te groeien. Deze overgroei veroorzaakt een gistinfectie “Malassezia Dermatitis”.

Gistinfecties zijn niet besmettelijk

Gistinfecties ontstaan niet doordat uw dier in aanraking komt met een ander dier dat geïnfecteerd is door gistinfectie. De meest voorkomende oorzaken van een gistinfectie zijn:

  • Allergie -Voedselallergie, vlooienallergie of atopie;
  • Hypothyroïdie (trage schildklier) of ziekte van Cushing;
  • Parasitaire infecties zoals vlooien, mijt of schurft;
  • Een verzwakt immuunsysteem door ziekte of medicijn gebruik.

Diagnose huidschimmel

Huidklachten kunnen erg complex zijn. Mede doordat verschillende aandoeningen dezelfde klachten kunnen veroorzaken. Als uw dier last heeft van huidklachten is het verstandig om een dierenarts een diagnose te laten stellen. Een goede en gerichte behandeling begint met een juiste diagnose.

Welke huisdieren vertonen huidschimmel

Eigenlijk kunnen alle huisdieren, zoals honden, katten, cavia's en etc zichtbaar huidschimmel plekken vertonen. Soms kunnen katten, cavia's en overige knaagdieren zogenaamde dragers zijn. Deze hebben de huidschimmel bij zich, maar vertonen niet de typische huidsymptomen. De huidschimmel wordt dan wel door deze dieren verspreid.

Behandeling huidschimmel

De huidschimmel moet altijd uitwendig en inwendig behandeld worden.

Hond, kat, cavia en andere knaagdieren

Uitwendig. Belangrijk is om rond de aangetaste plekken de haren weg te knippen. Haar deeltjes bevatten namelijk ook de schimmel. De aangetaste huid 2 maal per dag inmasseren met de Yin Funghi olie.

Inwendig. 2 maal per dag de Yin Funghi tabletten geven.

Huidschimmel heeft in het verleden de kans gekregen om zich bij uw huisdier te ontwikkelen, omdat de natuurlijke weerstand te gering is. Ter voorkoming van een herbesmetting is het ook essentieel om de natuurlijke weerstand te gaan verbeteren. Dit kan worden bereikt met de Immunity Complex.

Soms komt het voor dat huidschimmel samen gaat met jeuk, het is belangrijk de jeuk te stoppen. Als uw huisdier veel krabt, wordt de huidschimmel verplaatst over het gehele lichaam en kunnen weer nieuw plekken ontstaan. Het is dan zinvol om ook de Xie Tang tegen de jeuk erbij in te gaan zetten.

Wassen

Indien mogelijk is het zinvol uw huisdier 1 maal per week met ouderwetse groene zeep te wassen. Een kat wordt dit meestal lastig, maar voor een hond, cavia of ander knaagdier lukt dit meestal wel.

De Yin Funghi tabletten en Yin Funghi olie moeten minimaal 6 weken ingezet te worden.

Bestellingen die voor 15.15 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Yin Funghi, 90 tabl. 1200 mg  € 38,20
Bestel dit artikel Yin Funghi olie, 200 ml  € 44,60
Bestel dit artikel Immunity Complex, 35 ml  € 17,50
Bestel dit artikel Xie Tang, 90 tabl. 1200 mg  € 38,10

Yin Funghi, Immunity Complex en Xie Tang = Trade mark (merknaam)

Yin Funghi, Immunity Complex en Xie Tang is geschikt voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Yin Funghi (aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden): Schizonepeta tenuifolia, Saposhnikovia divaricata, Periostracum Cicadaep, Sophora flavescens, Atractylodes lancea, Arctium lappa, Glycyrrhiza glabra, Rhizoma Smilacis Glabrae, Lonicera japonica Thumb, Forsythia Suspensa, Angelica sinensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 0,1% ruw vet 1,0% ruw eiwit 1,3% ruwe celstof 7,8% Natrium 0,4%.

Samenstelling Yin Funghi olie: Caprylic/Capric triglyceride Oil, Rosa Rubiginosa (Rosehip) Seed Oil, Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil, PEG40 Hydrogenated castor oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Tocopherol (Vitamine E), Eugenia Caryophyllus Bud (Clove) Oil en Rosmarinus Officinalis Leaf (Rosemary) Oil.

Samenstelling Immunity Complex: Liquid seaweed. Trace elements: Calcium, Copper, Iron, Magenese, Poassium, Zinc.

Samenstelling Xie Tang (aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden): Ledebouriella divaricata, Sophora flavescens, Rehmannia glutinosa, Schizonapeta tenuifolia, Cicada moulting, Arctium lappa, Sesamum indicum, Anemarrhena asphodeloides, Angelica chinensis. Atractylodes lancea, Akebia trifoliata, Glycyrrhiza uralensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: Ruwe as 3,1% Ruw vet 0,2% Ruw eiwit 1,5% Ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering Yin Funghi en Xie Tang: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering kat en hond
 
  Eerste 14 dagen   Vanaf 15 dagen
tot 5 kg
 2x daags 0,5 tabl. 1200 mg  2x daags 0,25 tabl. 1200 mg
tot 10 kg
 2x daags 1 tabl. 1200 mg  2x daags 0,5 tabl. 1200 mg
tot 20 kg
 2x daags 2 tabl. 1200 mg  2x daags 1 tabl. 1200 mg
tot 30 kg
 2x daags 3 tabl. 1200 mg  2x daags 1,5 tabl. 1200 mg
tot 40 kg
 2x daags 4 tabl. 1200 mg  2x daags 2 tabl. 1200 mg
tot 50 kg
 2x daags 5 tabl. 1200 mg  2x daags 2,5 tabl. 1200 mg
>   50 kg
 2x daags 6 tabl. 1200 mg  2x daags 3 tabl. 1200 mg

Knaagdieren zijn herbivoren (planteneters) en hebben een andere spijsvertering als carnivoren (vleeseters). We adviseren daarom bij knaagdieren in verhouding een hogere dosering als bij honden en katten.

Cavia, hamster en overige knaagdieren
 
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
2x daags 0,5 tabl. 1200 mg
2x daags 0,25 tabl. 1200 mg

Dosering Yin Funghi olie speciaal voor de huid. Breng een kleine hoeveelheid olie op de aangedane huid aan, masseer dit vervolgens zachtjes in. De olie dient minimaal 5 minuten in te trekken. De olie mag opgelikt worden. De Yin Funghi olie moet 2 maal daags aangebracht worden.

Dosering Immunity Complex: De aanbevolen hoeveelheid Immunity Complex mengen met water, 1 deel Immunity Complex en 20 delen water, en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Het mag ook door het voedsel. Als het dier het compleet op likt, mag het ook met een beetje karnemelk/ kattenmelk gemengd worden(1:20).

Cavia / kat: 3 druppels per dag.
Hond: 6 druppels per dag.

Resultaat: huidherstel zichtbaar 1- 4 weken. Formules minimaal 6 weken inzetten.

Onderhoudsdosering of preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

1200 mg tablet
 
Yin-Funghi-olie
 
Immunity Complex
1200 mg tablet
 
Yin Funghi olie
 
Immunity Complex