IMMUUNSYSTEEM VERSTERKEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA


Het immuunsysteem is essentieel voor de gezondheid.

Hond en kat hebben (net als andere hogere diersoorten en de mens) een immuunsysteem dat hen beschermt tegen onder andere ziekteverwekkers. In het immuunsysteem werkt een groot aantal cellen en moleculen samen om te voorkomen dat ziekmakers doen wat ze van plan zijn: een infectie veroorzaken. Er is een basaal algemeen immuunsysteem dat is aangeboren, en er zijn delen die specifiek op bepaalde aandoeningen "getraind" zijn door het eerder doormaken van een bepaalde ziekte of vaccinatie daartegen.

Bekende ziekteverwekkers zijn bacteriën en virussen, die overal in de omgeving aanwezig zijn en door direct contact (bacteriën) of door de lucht (virussen) van het ene op het andere dier worden overgedragen. Het kost hen moeite het lijf binnen te komen want de huid van lichaam, longen en ingewanden vormt een barrière. Maar lukt het een ziekteverwekker die hobbel toch te nemen en een infectie in gang te zetten dan komt het immuunsysteem in actie. Is een dier in goede conditie dan is het immuunsysteem tot heel wat verweer in staat, de natuurlijk weerstand is dan goed en de kans dat het dier ziek wordt is gering. Omgevingsfactoren of lichamelijke oorzaken kunnen de weerstand echter tijdelijk verminderen.

Factoren die de natuurlijke weerstand kunnen verzwakken zijn o.a.:

  • Stress
  • Vaccinaties
  • Geneesmiddelengebruik (antibiotica, prednison, steroïden)
  • Slechte voeding
  • Genetische aanleg
  • Ouderdom (degeneratie)
  • Giftige stoffen
  • Ziekte en uitputting

Mogelijke infectieziekten die door een verzwakt immuunsysteem een kans krijgen te ontstaan zijn luchtwegaandoeningen, huidgerelateerde aandoeningen of parasieten.

Luchtwegaandoeningen zijn bijvoorbeeld kennelhoest en niesziekte. Speciaal ter ondersteuning van deze luchtwegaandoeningen die het gevolg zijn van een zwakke natuurlijke weerstand hebben we Echina Complex ontwikkeld. Dit bevat het kruid Echinacea maar ook de kruiden Cats Claw en Plantago. De kruiden zijn biologisch zuiver gekweekt. Bij luchtwegaandoeningen is het aan te bevelen Echina Complex te combineren met de Respire, bij niesziekte met de Liseng.

Huidgerelateerde aandoeningen zijn demodex, allergie al dan niet met jeuk, eosinofiel granuloom en een groot aantal huidziekten. Speciaal ter ondersteuning van deze huidgerelateerde aandoeningen die het gevolg zijn van een zwakke natuurlijke weerstand hebben we Immunity Complex ontwikkeld. Bij demodex is het aan te bevelen Immunity Complex te combineren met Demodex-olie. Bij allergie en jeukende huidaandoeningen bevelen we de combinatie Immunity Complex met de Xie Tang formule aan en bij eosinofiel granuloom Immunity Complex met Sical.

Parasieten. Bij leishmania is het aan te bevelen Immunity Complex te combineren met Bai Fen. Bij giardia is het aan te bevelen Immunity Complex te combineren met Giardex.KLANTENREACTIES ECHINA COMPLEX (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES IMMUNITY COMPLEX (scrollen naar beneden)