VLOOIENALLERGIE BETEKENT OVERGEVOELIG ZIJN VOOR VLOOIENBETEN.

Heeft een vlo gebeten, dan kan bij een verstoord/verzwakt afweersysteem een sterke allergische reactie ontstaan. Is uw huisdier eenmaal overgevoelig, dan is één beet per week voldoende om de allergische reactie met zijn gevolgen in stand te houden.

Huidproblemen en vlooienallergie

Tengevolge van een allergische reactie door een vlooienallergie kunnen huidproblemen met jeuk ontstaan. Een vrij heftige jeuk, met name op de rug, is het eerste verschijnsel. De jeuk is eventueel seizoensgebonden, met een piek in de zomer en nazomer, maar meestal bestaat de jeuk het gehele jaar door. De huidproblemen gaan ook vaak gepaard met kale plekken/ontstoken huid en kleine korsten. De plekken zijn met name gelokaliseerd op het achterste deel van de rug, de binnenzijde van de dijen, de buik, de flanken en de nek.

Naast eventuele symptomatische behandeling van uw huisdier, bestaat de therapie uit een uitgebreide vlooienbestrijding, gericht op de verschillende stadia van de vlooiencyclus. Belangrijk is dat de uitgebreide vlooienbestrijding het hele jaar door wordt uitgevoerd. Ook de omgeving (vloerkleed, mandje) moet men meebehandelen.KLANTENREACTIES RESILIUM (scrollen naar beneden)