VLOOIENALLERGIE BEHANDELEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA

Vlooienallergische huisdieren zijn overgevoelig geworden voor het speeksel van de vlo nadat het herhaaldelijk is blootgesteld aan vlooienbeten.

Heeft een vlo gebeten, dan kan bij een verstoord/verzwakt afweersysteem een sterke allergische reactie ontstaan. Is uw huisdier eenmaal overgevoelig, dan is één beet per week voldoende om de allergische reactie met zijn gevolgen in stand te houden.

Huidproblemen en vlooienallergie

Tengevolge van een allergische reactie door een vlooienallergie kunnen huidproblemen met jeuk ontstaan. Een vrij heftige jeuk, met name op de rug, is het eerste verschijnsel. De jeuk is eventueel seizoensgebonden, met een piek in de zomer en nazomer, maar meestal bestaat de jeuk het gehele jaar door. De huidproblemen gaan ook vaak gepaard met kale plekken/ontstoken huid en kleine korsten. De plekken zijn met name gelokaliseerd op het achterste deel van de rug, de binnenzijde van de dijen, de buik, de flanken en de nek.

Behandeling vlooienallergie

Naast eventuele symptomatische behandeling van uw huisdier, bestaat de therapie uit een uitgebreide vlooienbestrijding, gericht op de verschillende stadia van de vlooiencyclus. Belangrijk is dat de uitgebreide vlooienbestrijding het hele jaar door wordt uitgevoerd. Ook de omgeving (vloerkleed, mandje) moet men meebehandelen.

De behandeling kan goed ondersteund worden met de Chinese kruidenformule Resilium. Deze werkt direct in op het verstoorde afweersysteem door het afweersysteem te versterken. Hierdoor wordt de kans op een nieuwe vlooienallergie aanzienlijk verlaagd. Maar het blijft belangrijk dat ook gelijktijdig de vlooienbestrijding goed uitgevoerd wordt.

Als een dier in het verleden meerdere malen antibiotica en/of prednison heeft gebruikt is het zinvol om de Resilium formule gelijktijdig te combineren met een reinigingskuur. Die ruimt uit alle daarmee belaste organen de restanten van de antibiotica en prednison op, waardoor het herstel wordt bevorderd.

Reinigingskuur en Resilium formule gaan perfect samen en de combinatie heeft al heel wat dieren zeker langdurig en vaak blijvend van hun allergie verlost.KLANTENREACTIES RESILIUM (scrollen naar beneden)