TANDVLEES ONTSTEKING BIJ UW HOND, KAT EN CAVIA


Ontstoken tandvlees is gemakkelijk te herkennen aan rood gezwollen tandvlees dat gemakkelijk gaat bloeden

tandvleesontsteking

Een veel voorkomend probleem bij honden en katten is het ontstaan van tandsteen, meestal in combinatie met ontstoken tandvlees. Het probleem komt niet alleen voor bij oudere dieren. Bij 80-85% van de honden wordt al op 2-jarige leeftijd een probleem met het gebit geconstateerd. Kleinere rassen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van tandsteen en tandvleesontsteking.

Oorzaak tandvleesontsteking

De directe oorzaak van tandsteen en tandvleesontsteking is tandplak wat door bacteriën gevormd wordt. Door speeksel kan tandplak gaan verkalken waardoor tandsteen ontstaat. Dit tandsteen irriteert het tandvlees waardoor het ontstoken raakt. Als de ontsteking langs de tandhals de diepte in gaat kan de tand of kies los gaan zitten en uiteindelijk uitvallen.

Hoe herkent u tandvleesontsteking en tandsteen?

hondstinktuitbek

Het eerste wat de eigenaar vaak opvalt is de stank uit de bek. Verder kan het dier meer gaan speekselen en minder gaan eten door de pijn. Roodheid, zwelling van het tandvlees en bloed- of etterverlies. Soms wrijft de hond of kat met de bek over de grond of met de poten langs de bek.

Behandeling rood tandvlees

Bij ontsteking van het tandvlees en rood tandvlees kan een gebitsreiniging effectief helpen. Een gebitsreiniging wordt altijd uitgevoerd door een dierenarts. Een nadeel van deze behandeling is dat het dier onder narcose of verdoving moet, de behandeling veroorzaakt in veel gevallen stress en angst. Een ander nadeel is dat de tandvleesontsteking na enige tijd vaak weer terug komt. Een diervriendelijk alternatief voor o.a. rood tandvlees is het inzetten van een mineralentherapie. Als de mineralentherapie gecombineerd wordt met een menu van rauw voedsel geeft het meestal een langdurig resultaat. Hierdoor kan voorkomen worden dat het rode tandvlees weer terugkomt en uiteindelijk een chronisch karakter krijgt. De therapie bestaat uit het geven van een speciale combinatie van hoogwaardige mineralen die van nature in het lichaam voorkomen. Hierdoor worden ze direct door het lichaam herkend en snel en effectief opgenomen. De mineralentherapie zorgt dat de gezonde tandvlees stabiliseert en zo heeft het rode tandvlees de kans om te herstellen. Dit herstel gebeurt in sommige gevallen binnen enkele dagen en in andere gevallen duurt het langere tijd. Dit is afhankelijk van de ernst en de tijdsduur dat het rode tandvlees aanwezig is. GingiFit is in tabletten en als gel verkrijgbaar. De gel kan rechtstreeks op het rode tandvlees aangebracht worden en als het lukt zelfs een beetje inmasseren. De combinatie van GingiFit tabletten en GingiFit gel werkt zeer krachtig. Dit komt doordat het rode tandvlees zowel inwendig als uitwendig van de mineralen wordt voorzien. Bij ernstig rood tandvlees wordt aangeraden om de tabletten in combinatie met de gel in te zetten.

Voor dagelijks gebruik mag u de gel ook gewoon als tandpasta inzetten. Hierdoor houdt uw dier een mooi gebit.

Voorkom rood tandvlees

Laat het grootste deel van de voeding uit rauw voedsel bestaan. Hierdoor wordt de vorming van tandplak grotendeels voorkomen. Ook zijn speciale kauwmaterialen, zoals flosstouw, buffelpees etc. zijn te verkrijgen bij de dierenspeciaalzaak. Kauwen voorkomt tandplak en dus tandsteen, waardoor uiteindelijk de tandontsteking wordt voorkomen. Indien voldoende rauw voedsel en kauwmaterialen wordt gegeven is het poetsen van tanden eigenlijk overbodig.KLANTENREACTIES GINGIFIT TABLETTEN (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES GINGIFIT GEL (scrollen naar beneden)