BURSI-FIT voor hond en kat.

Wat is een slijmbeurs?

De slijmbeurs is een soort stootkussentje. Slijmbeurzen zitten op plaatsen waar wrijving plaatsvindt, vooral waar pezen of spieren over beenderen lopen. Een slijmbeurs bevat gewoonlijk zeer weinig vocht. Wanneer de slijmbeurs echter beschadigd is, raakt deze geïrriteerd en kan zich met vocht vullen. Men spreekt dan van bursitis.

Ziektebeeld bursitis

De meeste klachten komen voor bij de slijmbeurs op de elleboog, spronggewricht en knie. De slijmbeurs kan door een val, overgewicht, veel contact met harde ondergrond of overbelasting zodanig beschadigd worden dat deze gaat irriteren, waardoor een zeer pijnlijke aandoening ontstaat. Een gevulde slijmbeurs kan in enkele dagen ontstaan acuut of een zeer langzaam chronisch verloop hebben. De oorzaak is niet altijd duidelijk en het begin lijkt dan ook spontaan. De literatuur beschrijft dat een spontaan herstel binnen 3 tot 8 weken mogelijk is. Indien de bursitis chronisch wordt dient ingegrepen te worden. Een blijvende zwelling met vochtophoping kan zeer pijnlijk zijn. De beweging van een hond/ kat wordt hierdoor beperkt. Bij chronische aandoening komt kreupelheid regelmatig voor.
 

slijmbeurs Beweeg uw muis over de afbeelding. De kleurverandering geeft de slijmbeurs weer.

Symptomen bursitis

Een hond, kat of overig huisdier is afkerig van warmte en wil niet aangeraakt worden. Het heeft geen behoefte aan beweging en geeft de voorkeur aan het blijven liggen (meestal op aangetaste gewricht). Waargenomen wordt dat een hond of kat soms likt en knaagt aan het gewricht. Bij langdurige irritatie vormt zich een vaste klont in het aangetaste gebied. De huid kan rood en gezwollen zijn.

Behandeling bursitis

Acute Bursitis geneest meestal met rust, gedoseerde beweging en vermijden van belasting van het aangedane gewricht. Begint Bursitis chronisch te worden, aanvallen die een paar dagen tot enkele weken duren en regelmatig terugkomen, dient een behandeling ingezet te worden. Door Bursi-Fit toe te passen wordt het teveel aan vocht in de slijmbeurs opgelost en de irritatie teruggedrongen. Hierdoor neemt de pijn af en zal uw hond/ kat weer meer gaan bewegen.

Bursi-Fit is een aanvullend diervoeder speciaal voor de slijmbeurs.

Het is de mensheid al eeuwen bekend dat vele planten en kruiden een geneeskrachtige werking hebben. Helaas mogen we op grond van hetgeen is bepaald in de Europese verordening nr. 432/2012 betreffende gezondheidsclaims nog maar zeer weinig vermelden over de geneeskrachtige werking van de kruiden in Bursi-Fit.

In de klantenreacties kunt u lezen waarom andere klanten Bursi-Fit hebben gekocht en wat hun ervaringen met deze formule zijn. De klantenreacties vindt u helemaal onderaan in deze tekst.

Als u nog vragen heeft, stuurt u ons dan een e-mail: info@huisdierendokter.nl

Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Bursi-Fit, 90 tabl. 300 mg  € 26,10

Bursi-Fit = Trade mark (merknaam)

Bursi-Fit is een aanvullend diervoeder. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Bursi-Fit: Natrium phosphoricum, Calcium fluoratum, Kalium phosphoricum en Kalium sulfuricum. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering Bursi-Fit: eventueel oplossen in water en mengen met voedsel.

cavia: 2 maal daags 1/2 tablet
kleine hond of kat: tweemaal daags 1 tablet.
middelgrote hond: tweemaal daags 2 tabletten.
grote hond: tweemaal daags 3 tabletten.

 Productbeschrijving Bursi-Fit

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

   
300 mg tablet
   


KLANTENREACTIES BURSI-FIT (scrollen naar beneden)