BACK- OF FRONTMOTION EN REJOINT (BESTELLEN EN KLANTENREACTIES) VOOR UW HOND, KAT OF CAVIA.

Langzame verstijving van de wervelkolom bij honden, katten en andere huisdieren.

Backmotion, Frontmotion en Rejoint bestaan uit een zorgvuldig samengestelde mix van Chinese kruiden.

De kruiden in Backmotion en Frontmotion:

 • kunnen gebruikt worden bij symptomen van wervelkolom;
 • ondersteunen moeilijk opstaan, stijfheid, strak lopen, kreupelheid;
 • kunnen gebruikt worden voor gebogen rug, hangend hoofd;
 • ondersteunen en versterken de wervelkolom;
 • ondersteunt de smering van de wervelkolom;
 • kan gebruikt worden bij gevoeligheid van de tussenwervelschijven;
 • stimuleert de elasticiteit van de gewrichtsbanden.

De kruiden in Rejoint:

 • stimuleren om de tussenwervelschijven soepel te houden;
 • ondersteunen de smering van de wervelkolom;
 • ondersteunen het behoud van kraakbeen;
 • bevorderen een goede botvorming;
 • bevorderen de bloedcirculatie;
 • kan gebruikt worden voor de opbouw van wervels;
 • kan worden gebruikt voor een goede opname van calcium en magnesium.

In de praktijk zien we dat het nuttig is om Backmotion te combineren met Rejoint in het ruggebied en Frontmotion met Rejoint in het nekgebied. Dit stimuleert de betere functie van de wervelkolom. Het zorgt voor meer energie, vitaliteit en kracht.

Het is de mensheid al eeuwen bekend dat vele planten en kruiden een geneeskrachtige werking hebben. Helaas mogen we op grond van hetgeen is bepaald in de Europese verordening betreffende gezondheidsclaims nog maar zeer weinig vermelden over de werking van de kruiden in Backmotio, Frontmotion en Rejoint.

In de klantenreacties kunt u lezen waarom andere klanten Backmotion, Frontmotion en Rejoint hebben gekocht en wat hun ervaringen met deze formule zijn. De klantenreacties vindt u helemaal onderaan in deze tekst.

Als u nog vragen heeft, stuurt u ons dan een e-mail: info@huisdierendokter.nl

Bestellingen die voor 15.15 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Backmotion, 90 tabl. 300 mg  € 23,10
Bestel dit artikel Backmotion, 180 tabl. 300 mg  € 43,80
Bestel dit artikel Backmotion, 90 tabl. 1200 mg  € 35,80
Bestel dit artikel Backmotion, 180 tabl. 1200 mg  € 67,90
Bestel dit artikel Frontmotion, 90 tabl. 300 mg  € 24,30
Bestel dit artikel Frontmotion, 90 tabl. 1200 mg  € 36,10
Bestel dit artikel Frontmotion, 180 tabl. 1200 mg  € 67,30
Bestel dit artikel Rejoint, 90 tabl. 300 mg  € 23,80
Bestel dit artikel Rejoint, 90 tabl. 1200 mg  € 37,50
Bestel dit artikel Rejoint, 180 tabl. 1200 mg  € 69,50

Backmotion & Frontmotion & Rejoint = Trade mark (merknaam)

Backmotion, Frontmtion en Rejoint is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Backmotion: Rehmannia glutinosa, Lycium barbarum, Glycyrrhiza uralensis, Angelica chinensis, Drynaria baronii, Dipsacus asper, Angelica pubescens, Gentiana macrophylla, Asarum sieboldii, Ledebouriella divaricata, Acantopanax gracilistylus, Achyranthes bidentata, Cinnamomum cassia, Astralagus membranaceus, Codonopsis pilosula, Poria cocos. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Samenstelling Frontmotion: Pueraria lobata, Paeonia lactiflora, Millettia dielsiana, Cinnamomum cassia, Angelica chinensis, Ligustrum wallichii, Chaenomeles speciosa, Glycyrrhiza uralensis, Notopterygium incisium. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,0% ruw vet 0,2 % Ruw eiwit 1,1% ruwe celstof 8,0% Natrium 0,4%.

Samenstelling Rejoint: Chondroitin Sulfate, MSM. Toevoegingsmiddelen: Ascorbinezuur (Vit. C), Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestandelen: Ruwe as 13,2% Ruw vet 0,2% Ruw eiwit 5,3% Ruwe celstof 7,1% Natrium 0,3%.

Dosering Backmotion en Frontmotion: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering voor kat en hond tot 5 kg
 
300 mg
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
 tot  1 kg
 2x per dag 1 tabl 300 mg  2x per dag ½ tabl 300 mg
  1 - 5 kg
 2x per dag 2 tabl 300 mg  2x per dag 1 tabl 300 mg

Dosering voor kat en hond vanaf 5 kg
 
1200 mg
  eerste 14 dagen   vanaf de 15-de dag
  5 - 10 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2x per dag 3 tabl 1200 mg  2x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2x per dag 4 tabl 1200 mg  2x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2x per dag 5 tabl 1200 mg  2x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2x per dag 6 tabl 1200 mg  2x per dag 3 tabl 1200 mg

Knaagdieren zijn herbivoren (planteneters) en hebben een andere spijsvertering als carnivoren (vleeseters). We adviseren daarom bij knaagdieren in verhouding een hogere dosering als bij honden en katten.

Cavia, hamster en overige knaagdieren
 
eerste 14 dagen
vanaf de 15-de dag
2 x per dag 2 tabl à 300 mg
2 x per dag 1 tabl à 300 mg


Dosering Rejoint:

300 mg tabletten voor kat en hond tot 5 kg
 
 tot  1 kg
 2 x per dag ½ tablet 300 mg
  1 - 5 kg
 2 x per dag 1 tablet 300 mg

1200 mg tabletten voor kat en hond vanaf 5 kg
 
  5 - 10 kg
 2 x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2 x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2 x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2 x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2 x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2 x per dag 3 tabl 1200 mg

Knaagdieren zijn herbivoren (planteneters) en hebben een andere spijsvertering als carnivoren (vleeseters). We adviseren daarom bij knaagdieren in verhouding een hogere dosering als bij honden en katten.

Cavia, hamster en overige knaagdieren
 
2 x per dag 1 tablet 300 mg

Resultaat: niet direct, het duurt circa 1 - 3 weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES BACKMOTION (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES FRONTMOTION (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES REJOINT (scrollen naar beneden)

ACHTERGRONDINFORMATIE SPONDYLOSE

Het lichaam probeert de slijtage van gewrichtsbanden en tussenwervels op te vangen door de vorming van extra bot. Dit botweefsel kan variëren van kleine haakjes tot uitgebreide bruggen en slaat a.h.w. een brug naar de volgende wervel. Het ontstaat vaak het eerst aan de onder- en zijkant van een wervellichaam. Door spondylose kunnnen verschillenden andere ziektebeelden ontstaan. Het kan b.v. tot een hernia komen en daaruit resulterend een verlamming. Wanneer de spondylose afgesloten is, is de wervelkolom op deze plek niet meer elastisch, maar stabiel en stijf. Het voordeel is, dat nu geen hernia meer kan ontstaan. Maar wanneer de spondylose zich verder uitbreidt, kunnen het ruggenmerg of zenuwen beschadigd worden door de botuitsteeksels. Zowel een hernia als een beschadiging van het ruggenmerg of zenuwen kunnen tot heftige pijn en/of verlammingen leiden.

Spondylose wordt vaak verwisseld met spondylartrose. Dit is een ziekte, waarbij artrose van de kleine wervelgewrichtjes (facetgewrichten) ontstaat. In de loop der tijd kunnen echter bij de spondylartrose ook de kleine wervelgewrichten betroffen raken zodat een spondylose ontstaat. Meer informatie over artrose vindt u bij artrose/ artritis. Bij de spondylose zijn vooral de wervels die de hoogste belasting moeten dragen betroffen. Meestal is dit het lendengebied, maar spondylose in de nek kan ook voorkomen. Theoretisch kan spondylose bij iedere tussenwervelschijf ontstaan, dus b.v. ook in de staart.

Als een hond/ kat last heeft van spondylose kan dit zich uiten in een stramme, stijve en pijnlijke rug. Uw hond/ kat komt wat moeilijk overeind, loopt voorzichtig, het aanraken van de rug doet hem pijn en hij kan slecht de trap op lopen. De klachten kunnen door vochtigheid en lichamelijk inspanning verergeren. Na enige beweging worden de problemen minder. Een spondylose kan echter ook, vooral in het begin, zonder symptomen verlopen, omdat de elastische functie van de wervelkolom door de ernaast gelegen tussenwervelschijven overgenomen wordt. Het is belangrijk de juiste diagnose te laten stellen, want bij b.v. artrose van het heupgewricht, borreliose en verschillende andere ziekten kunnen dezelfde symptomen optreden.

spondylose

Een spondylose kan door röntgenfoto´s en een aanvullend orthopedisch alsmede neurologisch onderzoek vastgesteld worden. Meestal komt het voor bij oudere dieren. Bij sommige rassen echter, kan de spondylose al op jonge leeftijd (1 tot 2 jaar) voorkomen en op latere leeftijd extreme vormen aannemen, zodat het zeer pijnlijk kan worden. Spondylose ontstaat, zoals gezegd, door slijtage van de elastische elementen van de wervelkolom. Men vermoedt, dat hier meerdere oorzaken voor bestaan:

Individuele aanleg van het dier: bij sommige honden/ katten treedt sneller slijtage op, hoewel de belastingen niet zo groot zijn. Dit heeft een genetische oorzaak, waar nog verder onderzoek naar gedaan wordt.

Belasting van buitenaf: te vroege belasting van pups/ kittens, zware sport, veel springen, overgewicht, etc.. Wanneer het om een hond gaat, die van zichzelf veel energie heeft en niet naar zijn lichaam luistert bij overbelasting, kan dit het probleem verergeren.

Indien spondylose problemen veroorzaakt, kan een behandeling worden ingesteld met Chinese kruidenformules; hierdoor kunnen de symptomen van de aandoening relatief goed bestreden worden. Tot op heden zijn reeds vele honden/ katten weer beter gaan lopen en hebben duidelijk minder klachten. De spondylose zelf kan niet worden genezen, maar de pijnlijke gevolgen kunnen wel grotendeels worden verholpen.