BACKMOTION VOOR SOEPELE GEWRICHTEN EN SPIEREN IN HEUPEN RUG EN ACHTERPOTEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA.


Heupdysplasie (HD) is een afwijking van het heupgewricht waarbij de heupkom te ondiep en de kop van het dijbeen misvormd kunnen zijn.

Hierdoor ontstaat speling in het heupgewricht, waardoor zeer pijnlijke botwoekeringen kunnen ontstaan. De pijn en botwoekering zijn succesvol te bestrijden met de Chinese kruidenformule Backmotion, waardoor uw hond/ kat grotendeels weer normaal kan functioneren. Heupdysplasie komt regelmatig voor bij honden, echter veel minder vaak bij katten.

Backmotion bestaat uit een zorgvuldig samengestelde mix van Chinese kruiden. Deze formule kan worden ingezet voor soepele gewrichten en spieren en het behoud hiervan.

De kruiden in Backmotion:

 • zorgen voor soepele gewrichten en het behoud hiervan;
 • houden de gewrichten en spieren soepel;
 • bevorderen de smering van gewrichten;
 • hebben een gunstige invloed op stijve, stramme en gevoelige spieren;
 • bieden bescherming tegen vrije radicalen.

Backmotion geeft verlichting bij stijve spieren bij het opstaan.

Vanwege de werking is Backmotion een zeer geschikte formule voor oudere dieren.

Het is de mensheid al eeuwen bekend dat vele planten en kruiden een geneeskrachtige werking hebben. Helaas mogen we op grond van hetgeen is bepaald in de Europese verordening nr. 432/2012 betreffende gezondheidsclaims nog maar zeer weinig vermelden over de geneeskrachtige werking van de kruiden in Backmotion.

In de klantenreacties kunt u lezen waarom andere klanten Backmotion hebben gekocht en wat hun ervaringen met deze formule zijn. De klantenreacties vindt u helemaal onderaan in deze tekst.

Als u nog vragen heeft, stuurt u ons dan een e-mail: info@huisdierendokter.nl

Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Backmotion, 90 tabl. 300 mg  € 23,10
Bestel dit artikel Backmotion, 180 tabl. 300 mg  € 43,80
Bestel dit artikel Backmotion, 90 tabl. 1200 mg  € 35,80
Bestel dit artikel Backmotion, 180 tabl. 1200 mg  € 67,90

Backmotion = Trade mark (merknaam)

Backmotion is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Backmotion: Rehmannia glutinosa, Lycium barbarum, Glycyrrhiza uralensis, Angelica chinensis, Drynaria baronii, Dipsacus asper, Angelica pubescens, Gentiana macrophylla, Asarum sieboldii, Ledebouriella divaricata, Acantopanax gracilistylus, Achyranthes bidentata, Cinnamomum cassia, Astralagus membranaceus, Codonopsis pilosula, Poria cocos. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering voor kat en hond tot 5 kg
 
300 mg
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
 tot  1 kg
 2x per dag 1 tabl 300 mg  2x per dag ½ tabl 300 mg
  1 - 5 kg
 2x per dag 2 tabl 300 mg  2x per dag 1 tabl 300 mg

Dosering voor kat en hond vanaf 5 kg
 
1200 mg
  eerste 14 dagen   vanaf de 15-de dag
  5 - 10 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2x per dag 3 tabl 1200 mg  2x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2x per dag 4 tabl 1200 mg  2x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2x per dag 5 tabl 1200 mg  2x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2x per dag 6 tabl 1200 mg  2x per dag 3 tabl 1200 mg

Knaagdieren zijn herbivoren (planteneters) en hebben een andere spijsvertering als carnivoren (vleeseters). We adviseren daarom bij knaagdieren in verhouding een hogere dosering als bij honden en katten.

Cavia, hamster en overige knaagdieren
 
eerste 14 dagen
vanaf de 15-de dag
2 x per dag 2 tabl à 300 mg
2 x per dag 1 tabl à 300 mg

 Productbeschrijving Backmotion

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES BACKMOTION (scrollen naar beneden)


Meer informatie over heupdysplasie

heupdysplasie

Wat is heupdysplasie (HD)

Heupdysplasie (HD) is, zoals de naam aangeeft een afwijking van één of beide heupgewrichten. Zie hierboven een röntgenfoto van de twee heupgewrichten. De ontwikkeling van de heupen bij deze jonge, opgroeiende hond/ kat verloopt meestal niet normaal. Hierdoor ontstaan misvormde gewrichten.

Mogelijke oorzaken heupdysplasie

Heupdysplasie (HD) wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van erfelijke aanleg en externe factoren. Heupdysplasie is een erfelijk bepaalde afwijking. Door externe invloeden zoals groeisnelheid, lichaamsgewicht, beweging, spierontwikkeling, voedingssupplementen, en voeding kan heupdysplasie positief maar ook negatief worden beinvloed. Een hond/ kat die geen aanleg heeft, kan een misvormde heup krijgen door externe factoren. Daarentegen kan een huisdier die wel aanleg heeft, positief door externe factoren worden beinvloed, waardoor minder misvorming zal ontstaan. Door de verschillen tijdens het opgroeien kunnen huisdieren met dezelfde erfelijke aanleg uiteindelijk toch verschillende heupen ontwikkelen. Heupdysplasie komt vooral voor bij honden van grote en middelgrote rassen, maar soms ook bij honden van kleinere rassen of andere huisdieren. Heupdysplasie komt voor bij rashonden, maar ook bij kruisingen. In de vrije natuur komt ook regelmatig heupdysplasie voor bij dieren.

Hoe kan een heupgewricht eruit zien

Bij een goed gevormd heupgewricht bestaat deze uit een kop die draait in een kom. De gladde, bolronde kop van het dijbeen draait in een diepe kom van het bekken. De kop wordt op zijn plaats gehouden door een stevig gewrichtskapsel en omringende spieren. Honden/ katten die voldoende beweging tijdens het opgroeien hebben gehad, zullen minder last hebben van heupdysplasie, omdat de spieren en kapsels sterker zijn. Hierdoor blijft de kop beter in de kom zitten.Doordat de kop kan draaien in de kom kan uw huisdier zich voortbewegen. Bij het draaien moet de kop wel goed aansluiten in de kom. Deze stevige aansluiting van de kop in de kom is niet alleen noodzakelijk voor een goede functie van het gewricht, maar is ook noodzakelijk voor een normale ontwikkeling van het gewricht van jonge, nog groeiende honden.

Bij een huisdier kunnen zich de volgende heupgewrichten vormen.

hd

Fig. 1: De kop (a) sluit goed aan in de kom (b).

heupdysplasie-hond

Fig. 2: Slechte aansluiting van de kop in de kom.

heupdysplasie-honden

Fig. 3: Een vlakke kop met een slechte aansluiting in een ondiepe kom.

heupgewricht

Fig. 4: De kop sluit matig aan in de ondiepe kom. Botwoekeringen rond de kop en de kom.

botwoekeringheup

Symptomen heupdysplasie

Honden, katten en overige huisdieren met heupdysplasie kunnen hiervan ernstige hinder ondervinden. Dit ontstaat meestal rond de leeftijd van zo'n 8 maanden. Het wordt meestal steeds enstiger. Door de botwoekringen kan het zeer pijnlijk zijn.

De symptomen zijn:

 • moeilijk opstaan, soms met pijn
 • een stijve achterhand, vooral na rust
 • huppelen met de achterpoten alsof deze de voorpoten niet kunnen bijhouden
 • slecht uithoudingsvermogen; snel gaan liggen
 • doorzakken van de achterhand
 • kreupelheid in een of beide achterpoten
 • niet willen spelen, wandelen
 • de hakken worden naar binnen gedraaid (koehakkige stand)

Misvormingen van de heupgewrichten kunnen, eenmaal aanwezig, niet meer ongedaan worden gemaakt. Een behandeling zal dan ook vooral gericht zijn tegen verdere botwoekering, ondersteuning spieren, pezen en pijn.

U kunt zelf uw Honden, katten en overige huisdieren als volgt helpen:

 • overmatig lichaamsgewicht voorkomen of drastisch verminderen. Hierdoor wordt onnodige belasting van de heupgewrichten voorkomen. Wel goede voeding geven. Denk hierbij ook aan met name niet te energiek of te veel eiwit, teveel Calcium (kalk), een foutieve Calcium/Fosfor-verhouding
 • regelmatige lichaamsbeweging. Hierdoor worden de gewrichten minder stijf. De spierontwikkeling stimuleren (bijvoorbeeld regelmatig korte stukjes uitlaten, lichte looptraining, zwemmen). Beperken van springen, traplopen en trekken)