LEVERFALEN EN ANDERE AANDOENINGEN AAN DE LEVER BIJ HOND, KAT EN CAVIA

Functie van de lever

De lever speelt een belangrijke rol in de stofwisseling en bij het ontgiften van het lichaam. Daarnaast is de lever een belangrijke warmtebron, de lever zorgt voor een goede lichaamstemperatuur.

Leverfalen

Men spreekt van leverfalen als de lever niet goed functioneert. Bij leverfalen worden de stofwisseling en de ontgiftende werking van de lever ernstig verstoord. Leverfalen wordt eigenlijk altijd door symptomen (klachten) waargenomen. Helaas is dit dus altijd al op een moment dat de lever niet meer goed functioneert.

Symptomen van leverfalen kunnen zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Diarree
 • Minder eetlust, gewichtsverlies
 • Vermoeidheid en lusteloosheid
 • Meer drinken en vaker plassen
 • Donker gekleurde urine en/of lichtgekleurde ontlasting
 • Opgezwollen en eventueel pijnlijke buik
 • Stollingsstoornissen bij een bloeding
 • Onvoldoende groei bij jonge dieren
 • Geelzucht, zie dan specifiek kleur ogen en huid
 • Nierfalen

De Chinese kruidenformule Gou Men Qi kan effectief worden ingezet bij:

Acuut leverfalen (ontstoken lever) is goed te behandelen met de leverformule Gou Men Qi, volledig herstel is goed mogelijk. De leverformule Gou Men Qi stimuleert de lever, hierdoor neemt de capaciteit van de lever toe en zullen de symptomen afnemen.

Chronisch leverfalen. Behandeling is heel belangrijk om voortschrijdende leverbeschadiging te voorkomen. Delen van de lever die eenmaal beschadigd zijn, kunnen niet meer herstellen. De leverformule Gou Men Qi stimuleert het goede gedeelte van de lever, hierdoor neemt de capaciteit van de lever toe en zullen de symptomen afnemen.

Levercirrose. Door een chronische leverontsteking is littekenweefsel in de lever ontstaan. Het deel van de lever met littekenweefsel functioneert niet meer en kan ook niet meer herstellen. De capaciteit van de lever is hierdoor afgenomen. De leverformule Gou Men Qi stimuleert het goede gedeelte van de lever, hierdoor neemt de capaciteit van de lever toe en zullen de symptomen afnemen.

Galwegontsteking. Bij een galwegontsteking zijn de galwegen naar de lever toe ontstoken. Dit ontstaat meestal als de galwegen gedeeltelijk worden afgesloten, door b.v. een galsteen. Hierdoor kunnen zich bacteriën gaan hier gaan nestelen en kan zich een ontsteking gaan ontwikkelen. Het is in deze situatie belangrijk om de leverformule Gou Men Qi samen te geven met Lysium voor het oplossen van de steen.

Leververvetting (bij de kat en cavia). De leverformule Gou Men Qi zorgt ervoor dat de lever beter gaat functioneren, hierdoor kan de lever de grote hoeveelheden vet in het bloed beter verwerken. De kat gaat zich zichtbaar beter voelen. Het is van belang om de oorzaak van de verminderde eetlust proberen te achterhalen. Voorbeelden van mogelijke oorzaken zijn: diabetes, stress, alvleesklierontsteking, wisseling van voedsel, maag- darmontsteking, niesziekte, etc. In ongeveer 50% van de gevallen is helaas geen oorzaak te vinden.

Onderhoud van de oudere lever. Speciaal voor oudere dieren met bovenstaande symptomen is het heel goed om bijvoorbeeld 6 weken de Gou Men Qi in te gaan zetten. De lever krijgt hierdoor een stimulans beter gaat functioneren. Let dan vooral op of de ouderdomsverschijnselen verbeteren.

Behandeling met Gou Men Qi

Door uw dier te behandelen met de leverformule Gou Men Qi zorgt u ervoor dat het gedeelte van de lever dat nog functioneert gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt de levercapaciteit vergroot. Dit zorgt ervoor dat het lichaam een lever- of galwegontsteking kan bestrijden en dat het afvoeren van opgehoopt koper en/of opgehoopte levervetten gestimuleerd wordt. We adviseren om na 6 weken behandeling de lever te laten testen op herstel.

Indicaties leverfalen:

Acuut leverfalen (ontstoken lever), chronisch leverfalen (o.a. koperstapeling), levercirrose, galwegontsteking (cholangitis) en leververvetting (lipidose).

In de klantenreacties kunt u lezen waarom andere klanten Gou Men Qi hebben gekocht en wat hun ervaringen met deze formule zijn. De klantenreacties vindt u helemaal onderaan in deze tekst.

Als u nog vragen heeft, stuurt u ons dan een e-mail: info@huisdierendokter.nl

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Gou Men Qi, 90 tabl. 300 mg  € 27,80
Bestel dit artikel Gou Men Qi, 180 tabl. 300 mg  € 52,90
Bestel dit artikel Gou Men Qi, 90 tabl. 1200 mg  € 41,50
Bestel dit artikel Gou Men Qi, 180 tabl. 1200 mg  € 77,50

Gou Men Qi = Trade mark (merknaam)

Gou Men Qi is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Gou Men Qi is geschikt voor hond, kat en cavia van alle leeftijden, ook voor pups en kittens. Eurologist kan ook gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Samenstelling Gou Men Qi: Rehmannia glutinosa, Lycium Chinense, Glehnia littoralis, Ophiopogon japonicus, Angelica chinensis, Melia toosendan, Paeonia lactiflora, Glycyrrhiza uralensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 0,1% ruw vet 1,0% ruw eiwit 1,3% ruwe celstof 7,8% Natrium 0,4%.

In onderstaande tabellen staat een advies. Het advies is gebaseerd op gemiddelden. Geadviseerd wordt om altijd te beginnen met deze aanbevolen hoeveelheid. Het kan echter zijn dat uw dier meer baat heeft bij een hogere/lagere hoeveelheid.

De eerste 14 dagen moet er een dubbele hoeveelheid Tong Qi worden geven. Daarna kan er worden overgegaan op de normale hoeveelheid.

Let op: de bovenste tabel betreft advies voor hond en kat. De onderste tabel betreft advies voor een cavia. De hoeveelheid voor een cavia is in verhouding hoger dan voor kat of hond. Een cavia zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Gebruik hond en kat
Gewicht Eerste 14 dagen Vanaf 15 dagen
 
tot 1 kg  2x daags 1 tabl. 300 mg  2x daags 0,5 tabl. 300 mg
tot 5 kg  2x daags 2 tabl. 300 mg  2x daags 1 tabl. 300 mg
tot 10 kg  2x daags 1 tabl. 1200 mg  2x daags 0,5 tabl. 1200 mg
tot 20 kg  2x daags 2 tabl. 1200 mg  2x daags 1 tabl. 1200 mg
tot 30 kg  2x daags 3 tabl. 1200 mg  2x daags 1,5 tabl. 1200 mg
tot 40 kg  2x daags 4 tabl. 1200 mg  2x daags 2 tabl. 1200 mg
tot 50 kg  2x daags 5 tabl. 1200 mg  2x daags 2,5 tabl. 1200 mg
> 50 kg  2x daags 6 tabl. 1200 mg  2x daags 3 tabl. 1200 mg

Gebruik cavia, hamster en overige knaagdieren
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
 
2 x daags 2 tabl. 300 mg
2 x daags 1 tablet 300 mg

Resultaat: 2 - 10 dagen.

Onderhoudsdosering: Als de symptomen verdwenen zijn, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Gou Men Qi

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES GOU MEN QI (scrollen naar beneden)