LEVERFALEN EN ANDERE AANDOENINGEN AAN DE LEVER BIJ HOND, KAT EN CAVIA

Functie van de lever

De lever speelt een belangrijke rol in de stofwisseling en bij het ontgiften van het lichaam. Daarnaast is de lever een belangrijke warmtebron, de lever zorgt voor een goede lichaamstemperatuur.

Leverfalen

Men spreekt van leverfalen als de lever niet goed functioneert. Bij leverfalen worden de stofwisseling en de ontgiftende werking van de lever ernstig verstoord. Leverfalen wordt eigenlijk altijd door symptomen (klachten) waargenomen. Helaas is dit dus altijd al op een moment dat de lever niet meer goed functioneert.

Symptomen van leverfalen kunnen zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Diarree
 • Minder eetlust, gewichtsverlies
 • Vermoeidheid en lusteloosheid
 • Meer drinken en vaker plassen
 • Donker gekleurde urine en/of lichtgekleurde ontlasting
 • Opgezwollen en eventueel pijnlijke buik
 • Stollingsstoornissen bij een bloeding
 • Onvoldoende groei bij jonge dieren
 • Geelzucht, zie dan specifiek kleur ogen en huid
 • Nierfalen

De Chinese kruidenformule Gou Men Qi kan effectief worden ingezet bij:

Acuut leverfalen (ontstoken lever) is goed te behandelen met de leverformule Gou Men Qi, volledig herstel is goed mogelijk. De leverformule Gou Men Qi stimuleert de lever, hierdoor neemt de capaciteit van de lever toe en zullen de symptomen afnemen.

Chronisch leverfalen. Behandeling is heel belangrijk om voortschrijdende leverbeschadiging te voorkomen. Delen van de lever die eenmaal beschadigd zijn, kunnen niet meer herstellen. De leverformule Gou Men Qi stimuleert het goede gedeelte van de lever, hierdoor neemt de capaciteit van de lever toe en zullen de symptomen afnemen.

Levercirrose. Door een chronische leverontsteking is littekenweefsel in de lever ontstaan. Het deel van de lever met littekenweefsel functioneert niet meer en kan ook niet meer herstellen. De capaciteit van de lever is hierdoor afgenomen. De leverformule Gou Men Qi stimuleert het goede gedeelte van de lever, hierdoor neemt de capaciteit van de lever toe en zullen de symptomen afnemen.

Galwegontsteking. Bij een galwegontsteking zijn de galwegen naar de lever toe ontstoken. Dit ontstaat meestal als de galwegen gedeeltelijk worden afgesloten, door b.v. een galsteen. Hierdoor kunnen zich bacteriën gaan hier gaan nestelen en kan zich een ontsteking gaan ontwikkelen. Het is in deze situatie belangrijk om de leverformule Gou Men Qi samen te geven met Lysium voor het oplossen van de steen.

Leververvetting (bij de kat en cavia). De leverformule Gou Men Qi zorgt ervoor dat de lever beter gaat functioneren, hierdoor kan de lever de grote hoeveelheden vet in het bloed beter verwerken. De kat gaat zich zichtbaar beter voelen. Het is van belang om de oorzaak van de verminderde eetlust proberen te achterhalen. Voorbeelden van mogelijke oorzaken zijn: diabetes, stress, alvleesklierontsteking, wisseling van voedsel, maag- darmontsteking, niesziekte, etc. In ongeveer 50% van de gevallen is helaas geen oorzaak te vinden.

Onderhoud van de oudere lever. Speciaal voor oudere dieren met bovenstaande symptomen is het heel goed om bijvoorbeeld 6 weken de Gou Men Qi in te gaan zetten. De lever krijgt hierdoor een stimulans beter gaat functioneren. Let dan vooral op of de ouderdomsverschijnselen verbeteren.

Behandeling met Gou Men Qi

Door uw dier te behandelen met de leverformule Gou Men Qi zorgt u ervoor dat het gedeelte van de lever dat nog functioneert gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt de levercapaciteit vergroot. Dit zorgt ervoor dat het lichaam een lever- of galwegontsteking kan bestrijden en dat het afvoeren van opgehoopt koper en/of opgehoopte levervetten gestimuleerd wordt. We adviseren om na 6 weken behandeling de lever te laten testen op herstel.

Indicaties leverfalen:

Acuut leverfalen (ontstoken lever), chronisch leverfalen (o.a. koperstapeling), levercirrose, galwegontsteking (cholangitis) en leververvetting (lipidose).

In de klantenreacties kunt u lezen waarom andere klanten Gou Men Qi hebben gekocht en wat hun ervaringen met deze formule zijn. De klantenreacties vindt u helemaal onderaan in deze tekst.

Als u nog vragen heeft, stuurt u ons dan een e-mail: info@huisdierendokter.nl

Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Gou Men Qi, 90 tabl. 300 mg  € 27,80
Bestel dit artikel Gou Men Qi, 180 tabl. 300 mg  € 52,90
Bestel dit artikel Gou Men Qi, 90 tabl. 1200 mg  € 41,50
Bestel dit artikel Gou Men Qi, 180 tabl. 1200 mg  € 77,50

Gou Men Qi = Trade mark (merknaam)

Gou Men Qi is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Gou Men Qi: Rehmannia glutinosa, Lycium Chinense, Glehnia littoralis, Ophiopogon japonicus, Angelica chinensis, Melia toosendan, Paeonia lactiflora, Glycyrrhiza uralensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 0,1% ruw vet 1,0% ruw eiwit 1,3% ruwe celstof 7,8% Natrium 0,4%.

Dosering: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering voor kat en hond tot 5 kg
 
300 mg
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
 tot  1 kg
 2x per dag 1 tabl 300 mg  2x per dag ½ tabl 300 mg
  1 - 5 kg
 2x per dag 2 tabl 300 mg  2x per dag 1 tabl 300 mg

Dosering voor kat en hond vanaf 5 kg
 
1200 mg
  eerste 14 dagen   vanaf de 15-de dag
  5 - 10 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2x per dag 3 tabl 1200 mg  2x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2x per dag 4 tabl 1200 mg  2x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2x per dag 5 tabl 1200 mg  2x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2x per dag 6 tabl 1200 mg  2x per dag 3 tabl 1200 mg

Knaagdieren zijn herbivoren (planteneters) en hebben een andere spijsvertering als carnivoren (vleeseters). We adviseren daarom bij knaagdieren in verhouding een hogere dosering als bij honden en katten.

Cavia, hamster en overige knaagdieren
 
eerste 14 dagen
vanaf de 15-de dag
2 x per dag 2 tabl à 300 mg
2 x per dag 1 tabl à 300 mg


Resultaat: 2 - 10 dagen.

Onderhoudsdosering: Als de symptomen verdwenen zijn, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES GOU MEN QI (scrollen naar beneden)