LIPOMEN OF VETBULTEN ONDER DE HUID BIJ EEN HOND, KAT OF CAVIA.

Lipomen of vetbulten komen regelmatig voor bij honden van middelbare tot senioren leeftijd, veel minder bij katten of andere huisdieren.

Wat is een lipoom of vetbult.

lipoom-hond

Een lipoom is eigenlijk een onderhuidse zachte bult van vetweefsel. De lipoom ontwikkeld zich vanuit een goedaardige tumor. De vorm en grootte is elke keer anders. Sommige honden hebben een grote lipoom en een andere hond heeft meerdere kleine lipomen en een grootte. Alle varianten zijn mogelijk. Een lipoom zal door de tijd heen altijd blijven groeien. Een goedaardige lipoom zaait niet uit en zal altijd een afgeronde vorm hebben. Ook bestaat een kwaadaardige lipoom, deze komt slechts heel weinig voor. Dan spreekt men over een liposarcoon.

Diagnose of het daadwerkelijk een lipoom is.

Door te voelen kan een eerste diagnose gesteld worden. Als bekend is dat de vetbult traag groeit en vorm van een “ei” heeft en niet pijnlijk is, dan is het meestal een goedaardige lipoom. Is de huid om de lipoom rood en gevoelig is verder onderzoek zeer aan te raden. Hiervoor wordt een biopt genomen van de bult. Middels een dunne naald en spuit (DNAB) wordt weefsel uit de bult gehaald en onder de microscoop beoordeelt.

Moet je een lipoom altijd verwijderen?

Bij een kwaadaardige lipoom dient deze altijd verwijderd te worden.

Wanneer is een operatie niet direct noodzakelijk.

  • groeit de lipoom traag;
  • ligt deze los net onder de huid en als het ware in een “compartiment”, waardoor deze een beetje bewogen kan worden. Geen ingroei van de lipoom in het onderliggende weefsel;
  • uw huisdier ondervind geen hinder van de aanwezigheid van de lipoom.

De Chinese kruidenformule Zi Yin is te gebruiken bij vetbulten en lipomen. Zi Yin stimuleert alle de organen. Hierdoor krijgen de organen meer energie, meer vermogen om te functioneren en meer vitaliteit. Het geeft hierdoor ondersteuning om de verstoorde balans van het vetweefsel proces te herstellen. Het stimuleert hierdoor de goede werking van het (natuurlijke) herstellende vermogen van onderhuids vetweefsel.

Lipomen kunnen terugkomen, overwogen kan worden om op oudere leeftijd continue ondersteuning te geven aan het natuurlijke herstellende vermogen van het onderhuidse vetweefsel.

Als u nog vragen heeft, stuurt u ons dan een e-mail: info@huisdierendokter.nl

Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Zi Yin, 90 tabl. 1200 mg  € 36,40
Bestel dit artikel Zi Yin, 180 tabl. 1200 mg  € 68,70

Zi Yin = Trade mark (merknaam)

Zi Yin is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Zi Yin: Panax ginseng, Dioscorea opposita, Astralagus membranaceus, Lycium barbarum, Cornus officinalis, Red Sea weed meal, Laminaria japonica, Glycyrrhiza uralensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 0,1% ruw vet 1,0% ruw eiwit 1,3% ruwe celstof 7,8% Natrium 0,4%.

Dosering hond en kat
 
tot   5 kg
   2 x daags 0,25 tablet 1200 mg
tot 10 kg
   2 x daags 0,5 tablet 1200 mg
tot 20 kg
   2 x daags 1 tablet 1200 mg
tot 30 kg
   2 x daags 1,5 tablet 1200 mg
tot 40 kg
   2 x daags 2 tabletten 1200 mg
tot 50 kg
   2 x daags 2,5 tablet 1200 mg
>   50 kg
   2 x daags 3 tabletten 1200 mg

Knaagdieren zijn herbivoren (planteneters) en hebben een andere spijsvertering als carnivoren (vleeseters). We adviseren daarom bij knaagdieren in verhouding een hogere dosering als bij honden en katten.

Gebruik cavia, hamster en overige knaagdieren
 
2 x daags
0,25 tablet 1200 mg

Resultaat: 15 - 20 weken.

Onderhoudsdosering of preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 
1200 mg tablet
 
1200 mg tablet