DRYNARIA EN REJOINT (BESTELLEN EN KLANTENREACTIES) VOOR UW HOND, KAT OF CAVIA.

Ellebogen bij honden, katten, cavia's en andere huisdieren.

Drynaria en Rejoint bestaan uit een zorgvuldig samengestelde mix van Chinese kruiden.

De kruiden in Drynaria en Rejoint:

  • kunnen gebruikt worden bij symptomen van de elleboog;
  • stimuleren de smering van de gewrichten;
  • ondersteunen het behoud van gezond kraakbeen;
  • bevorderen de aanmaak en opbouw van kraakbeen;
  • ondersteunt het lichaam effectief tijdens de opbouw van het beenderstelsel in de groei;
  • ondersteunt zwelling en tederheid van de gewrichten;
  • kan gebruikt worden bij botwoekeringen;
  • versterkt de botten en pezen en bevordert de bloedcirculatie.

Drynaria en Rejoint vormen samen een goede combinatie. Dit komt doordat beide formules hun eigen specifieke eigenschappen hebben. De formules vullen elkaar aan en bij combinatie zullen ze elkaar versterken.

Het is de mensheid al eeuwen bekend dat vele planten en kruiden een geneeskrachtige werking hebben. Helaas mogen we op grond van hetgeen is bepaald in de Europese verordening betreffende gezondheidsclaims nog maar zeer weinig vermelden over de werking van Drynaria en Rejoint.

In de klantenreacties kunt u lezen waarom andere klanten Drynaria of Rejoint hebben gekocht en wat hun ervaringen met deze formules zijn. De klantenreacties vindt u helemaal onderaan in deze tekst.

Als u nog vragen heeft, stuurt u ons dan een e-mail: info@huisdierendokter.nl

Bestellingen die voor 15.15 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Drynaria, 90 tabl. 300 mg  € 23,90
Bestel dit artikel Drynaria, 90 tabl. 1200 mg  € 36,50
Bestel dit artikel Drynaria, 180 tabl. 1200 mg  € 67,80
Bestel dit artikel Rejoint, 90 tabl. 300 mg  € 23,80
Bestel dit artikel Rejoint, 90 tabl. 1200 mg  € 37,50
Bestel dit artikel Rejoint, 180 tabl. 1200 mg  € 69,50

Drynaria & Rejoint = Trade mark (merknaam)

Drynaria/ Rejoint is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Drynaria: Millettia dielsia, Drynaria baronii, Cnidium monnieri, Angelica chinensis, Achyranthes bidentata, Rehmannia glutinosa, Dipsacus asper, Eucommia ulmoides, Astralagus membranaceus, Asarum sieboldii. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Samenstelling Rejoint: Chondroitin Sulfate, MSM. Toevoegingsmiddelen: Ascorbinezuur (Vit. C), Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestandelen: Ruwe as 13,2% Ruw vet 0,2% Ruw eiwit 5,3% Ruwe celstof 7,1% Natrium 0,3%.

300 mg tabletten voor kat en hond tot 5 kg
 
 tot  1 kg
 2 x per dag ½ tablet 300 mg
  1 - 5 kg
 2 x per dag 1 tablet 300 mg

1200 mg tabletten voor kat en hond vanaf 5 kg
 
  5 - 10 kg
 2 x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2 x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2 x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2 x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2 x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2 x per dag 3 tabl 1200 mg

Knaagdieren zijn herbivoren (planteneters) en hebben een andere spijsvertering als carnivoren (vleeseters). We adviseren daarom bij knaagdieren in verhouding een hogere dosering als bij honden en katten.

Cavia, hamster en overige knaagdieren
 
2 x per dag 1 tablet 300 mg

Resultaat: 1 - 3 weken.

Onderhoudsdosering of preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES DRYNARIA (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES REJOINT (scrollen naar beneden)

Meer informatie over elleboogdysplasie

elleboogdysplasie

Het ellebooggewricht is een scharniergewricht tussen enerzijds het opperarmbeen (a) en anderzijds het spaakbeen (b) en de ellepijp (c). De uiteinden van de botten, die het eigenlijke gewricht vormen, zijn bekleed met kraakbeen. De ruimte tussen de gewrichtsoppervlakken is gevuld met gewrichtssmeer(Synovia), dat dient als smeermiddel en een functie heeft in het voeden van het kraakbeenlaagje.

d. Processus Anconeus (PA): oranje gedeelte = gedeelte van het ellebooggewricht.

e. Processus Coronoideus (PC): groene gedeelte = gedeelte van het ellebooggewricht


Elleboogdysplasie is een algemene term die eigenlijk de volgende aandoeningen omvat:

OCD (Osteochondrosis Dissecans)
LPA (Los Processus Anconeus)
LPC (Los Processus Coronoideus)

Osteochondrosis Dissecans (OCD)

Deze vorm komt voornamelijk voor bij de grotere, snel groeiende rassen, bij pups tussen de vier en twaalf maanden. OCD is in het begin een ziekte zonder ontstekingsverschijnselen en kan ook in de schouder-, knie-of spronggewrichten voorkomen.

OCD

Het is een aantasting van de kraakbeenlaag in het gewricht, die door een ontoereikende verzorging ontstaat. Het kraakbeen groeit in dit gebied verder zonder te verbenen. Daardoor wordt het te dik en kan niet meer goed met voeding worden verzorgd. Gedeeltes van dit zieke kraakbeen worden afgestoten en soms bevinden zich losse stukjes kraakbeen in het gewricht. Dit proces leidt vaak tot een ontsteking van het bot dat zich daaronder bevindt. De symptomen bestaan uit een geleidelijk optredende kreupelheid, de paslengte naar voren wordt verkort en de poot wordt naar buiten gedraaid. De kreupelheid kan aan één of beide kanten optreden. Het gewricht kan gezwollen zijn.

Onder de microscoop zijn de beschadigingen nog duidelijker. De kraakbeenlaag, donker gekleurde laag, laat duidelijk een onderbreking zien. Ter plaatse is het bot licht rood afgetekend (ontsteking). Naast Drynaria en Rejoint kan het veranderen van de voeding ondersteunend werken. Het is soms ook verstandig, de hond 8-12 weken aangelijnd uit te laten, zodat het gewricht niet teveel belast wordt.

Los Processus Anconeus (LPA = oranje gedeelte ellebooggewricht)

Komt voornamelijk bij de wat grotere rassen voor, hoewel het tegenwoordig ook bij de kleinere rassen, zoals Teckels en Bassets wordt gezien. Bij 70% van de dieren bestaat de afwijking aan beide poten. De Processus Anconeus is een kraakbeenuitsteeksel van de ellepijp. Wanneer de hond ongeveer 5 maanden oud is, moet de groeischijf van de PA zijn verbeend. Door een storing gebeurt dit niet en de PA kan daarom los zitten of afbreken. De hond loopt kreupel en wil zich niet meer bewegen. Meestal werd dit geopereerd, echter steeds meer dierenartsen komen hierop terug. Het blijkt namelijk, dat door het ontbreken van een gedeelte van het gewricht, het lichaam door een natuurlijke reactie, dit ontbrekende gedeelte weer gaat "opvullen". Dit gebeurt door diverse vormen van botwoekering. Dit is een niet omkeerbaar pijnlijk proces. Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen om niet meer te opereren. In plaats hiervan, om met natuurlijke formules, het gewricht zo optimaal als mogelijk te laten vormen.

Los Processus Coronoideus medialis (LPC = groene gedeelte ellebooggewricht)

Hiervoor geldt hetzelfde als voor de LPA. In dit geval gaat het echter om de Processus Coronoideus, een ander kraakbeenuitsteeksel van de ellepijp. Door groeistoringen en te sterke belasting kan dit ook los gaan zitten of afbreken en tot kreupelheid leiden.