Product informatie formulier Rejoint™

Productbeschrijving

Rejoint is een aanvullend diervoeder die ingezet wordt bij kraakbeen.

Uiterlijke vorm en inhoud van de tabletten

De Rejoint is in kleine en grote tabletten verkrijgbaar:

  • 300 mg (ronde tabletten), speciaal ontwikkeld tot ± 5kg, zoals kleine hond, kat cavia enzovoort.
  • 1200 mg (ovale tabletten), speciaal ontwikkeld voor alle grotere honden.

De 300 mg tablet, zie foto, heeft in een kruisvorm 2 breeklijnen, waardoor deze te delen is in 2 halve tabletjes of 4 kwart tabletjes.
De 1200 mg tablet, zie foto, heeft 3 breuklijnen, waardoor deze te delen is in 2 halve tabletjes of 4 kwart tabletjes.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet

Samenstelling

Chondroitin Sulfate, MSM. Toevoegingsmiddelen: Ascorbinezuur (Vit. C), Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestandelen: Ruwe as 13,2% Ruw vet 0,2% Ruw eiwit 5,3% Ruwe celstof 7,1% Natrium 0,3%.

Toepassingsgebied

  • Rejoint kunt u gerust voor langere tijd geven aan uw huisdier. Het is geschikt voor huisdieren van alle leeftijden, ook voor pups en kittens.
  • Rejoint kan gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Wijze van toediening

De tabletten kunnen het beste op één van de volgende manieren worden gegeven:

  • een tablet verstoppen in iets lekkers en/ of mengen door het voedsel. Let hierbij wel op dat alles wordt opgegeten.
  • een tablet oplossen in een klein beetje water en dit met een spuitje in de bek brengen.
  • een tablet verpulveren en daarna door wat lekkers mengen. Voor uw kat kunt u eventueel een bolletje maken van het Rejoint-poeder en wat anti-haarbalpasta op een pootje smeren. De kat likt dit dan op.

Voor meer uitgebreide suggesties zie: Tablet geven

Kleiner maken van de tabletten

  • Pillensnijder: de pillensnijder is een handig apparaatje, waarmee men tabletjes doormidden kan snijden, zonder dat hier kracht aan te pas moet komen en zonder dat er een deel van het tabletje verloren gaat. De pillensnijder is verkrijgbaar bij uw lokale apotheek.
  • Pillencrusher: de pillencrusher is een apparaatje, waarmee men makkelijk tabletjes kan verguizen, zonder dat hier kracht aan te pas moet komen. Deze is verkrijgbaar bij uw lokale apotheek.

Teveel gegeven

Als een huisdier aanzienlijke meer heeft binnengekregen als gewenst (bijvoorbeeld 10 x meer dan normaal) kan mogelijk diarree optreden. Indien dit na een aantal dagen niet overgaat, kunt u voor overleg contact opnemen met de Huisdierendokter of uw dierenarts.

Bewaking reinheid van de kruidenformules

Al onze kruidenformules worden zowel in een Chinees als in Nederlands laboratorium getest. Op deze wijze zorgen wij dat onze formules voldoen aan de Nederlandse en Europese wetgeving. Getest wordt op ware metalen, mycotoxins, polyaromatic hydrocarbons (PAH's), organochlorine pesticides, organophosphorus pesticides, organonitrogen pesticides en microbiology. Een aantal voorbeelden van analyse certificaten staan hieronder.

Chinees testrapport: CERTIFICATE OF ANALYSIS-rapport bekijken.

Nederlands testrapport(ENDC): ENDC-rapport bekijken.

Wijze van bewaren

Onze kruidenformules kunt u het beste bewaren in de originele verpakking, deze kan na openen makkelijk opnieuw luchtdicht worden afgesloten. Bewaart u de tabletten op kamertemperatuur en in een droge omgeving.

Houdbaarheid en uiterste gebruiksdatum

De tabletten zijn, mits op de juiste wijze bewaard, houdbaar tot de datum op de verpakking. U moet ze niet meer gebruiken na de vermelde "exp" datum. Bijvoorbeeld: 12- betekent dat u het middel na december niet meer moet gebruiken. Onze kruidenformules zijn gemiddeld drie jaar houdbaar na de aankoop.

Kleur, geur en smaak

De samenstelling van onze Rejoint is qua kruiden altijd gelijk zijn, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak per nieuwe charge verschillen.

Zuivere kwaliteit

Rejoint is 100% natuurlijk en bevat dus geen (chemische) toevoegingen zoals gluten, gist, kleur-, geur- of conserveermiddelen.

Hulpstoffen

Aan de tabletten wordt slechts een minimale hoeveelheid bindmiddel toegevoegd. Dit is noodzakelijk, anders is het niet mogelijk een tablet maken van kruiden. Door toevoeging van een bindmiddel krijgt een tablet een bepaalde hardheid. Hetgeen voorkomt dat een tablet bij het aanraken gelijk uit elkaar valt. Het gebruikte bindmiddel is op basis van rijst. Dus ook 100% natuurlijk.

Overgebleven tabletten

Overgebleven tabletten mogen in de groene en grijze afvalcontainer gedaan worden.

Vragen

Heeft u een vraag over deze kruidenformule of het gebruik van meerdere formules tegelijkertijd, stuur dan een e-mail aan: info@huisdierendokter.nl.

TERUG