REINIGINGSKUUR OM TE ONDERSTEUNEN BIJ EEN ALLEGISCHE REACTIE VOOR HOND, KAT EN CAVIA.


Bij allergie aandoeningen is het zinvol om het begin van het gebruik daarvan te combineren met een reinigingskuur.

Veel allergie aandoeningen worden namelijk mede veroorzaakt, of versterkt, door opslag van vervuilende stoffen in de organen. Deze overbelasting verhindert de organen optimaal te functioneren: ze liggen een beetje op "apegapen". Het lichaam kan in zo'n geval zelf te weinig genezend vermogen opbrengen.

We bieden twee reinigingskuren aan.

 • Type 1 is op basis van groene leem. Deze kuur mag niet gelijktijdig met reguliere medicijnen worden gebruikt.
 • Type 2 is op basis van algenconcentraat. Deze kuur combineert goed met regulier medicijngebruik.

Reinigungskuur Type 1 op basis van groene leem

Reinigungskuur Type 1 verwijdert zware metalen, resten van antibiotica en corticosteroïden, antioxidanten en/of andere lichaamsvreemde stoffen uit het lichaam van uw dier. Het werkende bestanddeel is groene leemconcentraat. Het middel wordt oraal ingenomen. Het dankt zijn werking aan de fijne structuur, kleiner dan 15 micron, en is één van de sterkste ontgiftingsmiddelen. De leemdeeltjes binden in het lichaam de vervuilende stoffen aan zich. Via de bloedsomloop worden deze stoffen dan naar de nieren getransporteerd en met de urine afgevoerd. Tijdens de reinigingskuur is er dus tijdelijk een verhoogde concentratie van afvalstoffen in de bloedbaan. Soms kan een dier hierdoor verschijnselen vertonen zoals bij lichte griep, een teken dat het reinigingstraject goed is ingezet. Deze verschijnselen horen er bij en dienen niet onderdrukt te worden. Als ze te belastend zijn, kan de dosering eventueel iets lager.

 • Reinigungskuur Type 1 mag niet worden ingezet bij dieren die reguliere geneesmiddelen krijgen, voor deze dieren bestaat desgewenst Reinigungskuur Type 2.
 • Reinigungskuur Type 1 mag niet worden ingezet bij dieren met een nieraandoening, of met lichaamsvreemde hulpstukken, zoals een kunstheup, voor deze dieren bestaat desgewenst Reinigungskuur Type 2.
 • De lichaamsvreemde identificatiechip, die geheel opgenomen wordt in het weefsel, ondervindt echter geen invloed van Reinigungskuur Type 1.
 • Na het gebruik van medicijnen, maar ook na ontworming of vaccinatie, moet een wachttijd van drie weken in acht worden genomen, daarna kan Reinigungskuur Type 1 beginnen, voor deze dieren bestaat desgewenst Reinigungskuur Type 2.
 • Reinigungskuur Type 1 mag direct na een operatie worden toegepast, om de verwijdering van narcosestoffen uit het lichaam te versnellen, als het dier geen reguliere geneesmiddelen hoeft te gebruiken. Als wel geneesmiddelen voorgeschreven zijn gebruik dan Reinigungskuur Type 2.
 • Natuurlijke formules, zoals Chinese kruiden en homeopathie, ondervinden geen invloed van Reinigungskuur Type 1.

Reinigungskuur Type 2 op basis van algenconcentraat

Reinigungskuur Type 2 is geschikt voor gebruik in combinatie met reguliere medicijnen. Als het dier geen reguliere medicijnen gebruikt kunt u beter Reinigungskuur Type 1 (groene leem) geven, die werkt namelijk sneller.

Reinigungskuur Type 2 heeft als werkend bestanddeel een algenconcentraat. Het middel wordt door de bek ingenomen. Het algenconcentraat, kleiner dan 5 micron, verwijdert lichaamsvreemde stoffen op een milde wijze uit het lichaam. Reinigungskuur Type 2 doet zijn werk rustiger en moet daarom langer worden gegeven dan Reinigungskuur Type 1.

 • Reinigungskuur Type 2 mag gelijktijdig met reguliere medicijnen worden gegeven
 • Reinigungskuur Type 2 mag worden ingezet bij dieren met een nieraandoening, of met lichaamsvreemde hulpstukken, zoals een kunstheup
 • De lichaamsvreemde identificatiechip, die geheel opgenomen wordt in het weefsel, ondervindt geen invloed van Reinigungskuur Type 2.
 • Reinigungskuur Type 2 kan tegelijk met of onmiddellijk na ontworming of vaccinatie worden gebruikt.
 • Reinigungskuur Type 2 mag direct na een operatie worden toegepast om de verwijdering van narcosestoffen uit het lichaam te versnellen, ook als het dier medicijnen moet gebruiken.
 • Natuurlijke formules, zoals Chinese kruiden en homeopathie, ondervinden geen invloed van Reinigungskuur Type 2.

De groene leem en algenconcentraat zijn zuiver biologische producten.

Samenstelling Reinigungskuur Type 1: Mineral Clay. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,0% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,1% ruwe celstof 8,0% Natrium 0,4%.

Samenstelling Reinigungskuur Type 2: Chlorella pyrenoidos. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: Ruwe as 2,9% Ruw vet 0,3% ruw eiwit 1,8% Ruwe celstof 4,2% Natrium 0,2%.

Dosering Reinigungskuur Type 1 (groene leem):

kleine hond/ kat gedurende 14 dagen:
2 maal daags 1 tablet (mag in poedervorm door het voedsel heen)

middelgrote/ grote hond gedurende 14 dagen:
2 maal daags 2 tabletten (mag in poedervorm door het voedsel heen)

Na twee weken pauze kunt U de reinigingskuur desgewenst herhalen. U mag de kuur zelfs meerdere malen herhalen. Steeds twee weken tussenpauze nemen. Het effect neemt wel af.
Na de eerste Reinigungskuur zijn ongeveer 80% van de lichaamsvreemde stoffen verwijderd. Bij de tweede kuur wordt weer 80% verwijderd, maar, als er tussendoor niets bijzonders is gebeurd (geneesmiddelengebruik bijvoorbeeld), dat is dan 80% van de 20% vreemde stoffen die na de eerste reinigingskuur nog aanwezig waren.

Dosering Reinigungskuur Type 2 (algenconcentraat):

kleine hond/ kat gedurende 6 weken:
eerste week, 2 maal daags 1 tablet (mag in poedervorm door het voedsel heen).
vanaf tweede week 2 maal daags 2 tabletten (mag in poedervorm door het voedsel heen).

middelgrote/ grote hond gedurende 6 weken:
eerste week, 2 maal daags 2 tabletten (mag in poedervorm door het voedsel heen).
vanaf tweede week 2 maal daags 4 tabletten (mag in poedervorm door het voedsel heen).

U mag de reinigingskuur desgewenst meerdere malen herhalen. Na de eerste reinigingskuur zijn ongeveer 80% van de lichaamsvreemde stoffen verwijderd.
Bij de tweede kuur wordt weer 80% verwijderd, maar, als er tussendoor niets bijzonders is gebeurd (geneesmiddelengebruik bijvoorbeeld), dat is dan 80% van de 20% vreemde stoffen die na de eerste reinigingskuur nog aanwezig waren.


type 2 tablet
 
type 1 tablet
type 2 tablet
 
type 1 tablet


KLANTENREACTIES REINIGUNGSKUUR TYPE 1 (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES REINIGUNGSKUUR TYPE 2 (scrollen naar beneden)