BLAASONTSTEKING (CYSTITIS)

Blaasontsteking bij hond, kat, cavia en overige huisdieren.

Een blaasontsteking wordt vrijwel altijd door bacteriŽn veroorzaakt. Een blaasontsteking kan bij huisdieren van beide geslachten voorkomen, in de praktijk wordt het echter vaker gezien bij dieren van het vrouwelijke geslacht.

De bacteriŽn die een blaasontsteking veroorzaken komen meestal van buiten het lichaam. Deze komen dan via het geslachtsorgaan en de plasbuis in de blaas terecht. Normaal gesproken is de urine steriel, dat wil zeggen dat er geen bacteriŽn in aanwezig zijn. BacteriŽn die via de plasbuis in de blaas terecht zijn gekomen worden vrijwel altijd met de eerstvolgende plasbeurt weer naar buiten gespoeld.

Een blaasontsteking kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld:

Welke verschijnselen zijn er bij een blaasontsteking?

Een dier met een blaasontsteking vertoont afwijkend plasgedrag. De dieren plassen vaak, of ze persen zonder dat er urine geloosd wordt. In sommige gevallen hebben ze ook pijn. De urine kan er normaal uitzien, maar het kan ook troebel of bloederig zijn.

Vrouwelijke dieren likken vaak aan hun vulva en kunnen ook afscheiding hebben. Het dier gedraagt zich over het algemeen niet ziek, het heeft meestal geen koorts en eet en drinkt normaal.

Een dierenarts kan onderzoeken welke bacteriesoort er in de urine aanwezig is. Het is zinvol om gelijktijdig de urine op blaasgruis te laten onderzoeken. Een blaasontsteking gaat regelmatig gepaard met blaasgruis.

De westerse geneeskunde zet bij een blaasontsteking altijd antibiotica in. Antibiotica heeft helaas ook ongewenste bijwerkingen. Zo kan bij herhaald antibioticagebruik het afweersysteem afbreken. Dat is een groot nadeel, bij een niet goed functionerend afweersysteem hebben ziektekiemen meer kans om ziektes of kwalen te veroorzaken.

In de Chinese kruidenleer worden blaasontstekingen al eeuwenlang succesvol behandeld met kruidenkuren.

EUROLOGIST: FORMULE VOOR HUISDIEREN MET BLAASPROBLEMEN

Eurologist bestaat uit een zorgvuldig samengestelde mix van Chinese kruiden. Deze kruidenformule is zeer geschikt voor huisdieren met een blaasontsteking, blaasgruis of blaassteentjes.

De kruiden in Eurologist:

In de klantenreacties kunt u lezen waarom andere klanten Eurologist hebben gekocht en wat hun ervaringen met deze formule zijn. De klantenreacties vindt u helemaal onderaan in deze tekst.


Heeft u nog vragen over de werking van deze formule, stuurt u ons dan een e-mail: info@huisdierendokter.nl


Bestel dit artikel Eurologist™, 300 mg tabletten    90 tabletten € 20,40
Bestel dit artikel Eurologist™, 300 mg tabletten  180 tabletten € 39,80
Bestel dit artikel Eurologist™, 1200 mg tabletten    90 tabletten € 33,60
Bestel dit artikel Eurologist™, 1200 mg tabletten  180 tabletten € 61,70

ô = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Eurologist: Lysimachia nummularia, Lygodium japonicum, Gallus endothelium, Astragalus extract, Pinus pinaster, Rhizoma Corydalis, Caulis Akebiae, Herba Pyrrosiae, Plantain (Plantago major L.) extract.

Eurologist is geschikt voor huisdieren van alle leeftijden, ook voor pups en kittens. Eurologist kan ook gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

In onderstaande doseertabellen staat een doseringsadvies. Het advies is gebaseerd op gemiddelden. Geadviseerd wordt om altijd te beginnen met deze aanbevolen dosering. Het kan echter zijn dat uw dier meer baat heeft bij een hogere/lagere dosering.

De eerste 10 dagen moet er een dubbele dosering Eurologist worden geven. Daarna kan er worden overgegaan op de normale dosering. Door de hoge startdosering worden de blaas en urinewegen extra gestimuleerd in het zuiverende proces. Bij een zuivere blaas en urinewegen kan sneller herstel optreden. Wij adviseren u na deze eerste 10 dagen de urine te laten testen door uw dierenarts. Na 10 dagen zijn de blaas en urinewegen meestal voldoende gezuiverd. Als uit de test blijkt dat er toch nog sporen van ontsteking of gruis in de urine zitten, dan kunt u het beste nog eens 7 dagen de dubbele dosering geven en daarna nogmaals de urine laten testen.

Let op: de bovenste tabel betreft doseringsadvies voor hond, kat en overige huisdieren. De onderste tabel betreft doseringsadvies voor cavia, hamster en overige knaagdieren. De dosering voor een knaagdier is in verhouding hoger dan voor kat of hond. Knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.


Dosering hond, kat en overige huisdieren
Lichaamsgewicht
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
tot 1 kg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
2 x daags 0,5 tablet à 300 mg
tot 5 kg
2 x daags 2 tabletten à 300 mg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
tot 10 kg
2 x daags 1 tablet à 1200 mg
2 x daags 0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags 2 tabletten à 1200 mg
2 x daags 1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags 3 tabletten à 1200 mg
2 x daags 1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags 4 tabletten à 1200 mg
2 x daags 2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags 5 tabletten à 1200 mg
2 x daags 2,5 tabletten à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags 6 tabletten à 1200 mg
2 x daags 3 tabletten à 1200 mg

Dosering cavia, hamster en overige knaagdieren
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
2 x daags 2 tabletten à 300 mg
2 x daags 1 tablet à 300 mg

Verbetering: gemiddeld is binnen 1 tot 5 dagen verbetering waar te nemen.

Nadat de klachten verdwenen zijn kunt u het beste de Eurologist nog 2 maanden volgens bovenstaand doseringsschema langer blijven inzetten.

Verlagen van de dosering: Als uw dier blijvend klachtenvrij is dan kunt u de dosis verlagen met 50%.

Eurologist is een goed alternatief voor speciaal dieetvoer voor blaasklachten. Als u uw huisdier dieetvoer geeft, dan kunt u hiermee stoppen als u de Eurologist twee weken gegeven hebt. Dit is handig als u bijvoorbeeld meerdere dieren hebt, die u gelijktijdig wilt voeren.

Bij dieren met chronische en terugkerende blaasproblemen wordt geadviseerd om Eurologist blijvend te geven op basis van 50% van de aanbevolen dosering.

 Productbeschrijving Eurologist

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?


300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


Klantenonderzoek blaasgruis/ blaasontsteking

Eurologist is al lange tijd ťťn van onze meest verkochte formules. Daarom hebben we in het verleden een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder 500 klanten. De uitkomst van dit onderzoek is gebaseerd op door klanten ingevulde vragenlijsten en aanvullende communicatie hierover.

Uit het onderzoek is gebleken dat maar liefst 87% van de honden, katten, cavia's en overige huisdieren uitstekend reageert op de Eurologist.

Door middel van navraag is vervolg onderzoek gedaan naar de 13% waarbij Eurologist niet het gewenste resultaat bracht. Uit dit onderzoek bleek dat bij 7% te weinig Eurologist was gegeven en dat er bij 4% een grote blaassteen aanwezig was. In beide gevallen kan de Eurologist dan niet effectief worden ingezet. In zeldzame gevallen was er een poliep of tumor aanwezig (minder dan 1%), of was de vorm van de blaas afwijkend waardoor rest-urine in de blaas achter bleef (minder dan 1%).KLANTENREACTIES EUROLOGIST 300 mg (scrollen naar beneden)


KLANTENREACTIES EUROLOGIST 1200 mg (scrollen naar beneden)
blaasontsteking-kat Mail deze pagina    blaasontsteking-hond Toevoegen aan je Favorieten    blaasontsteking-cavia Print deze pagina