ALLERGIE EN JEUK

Allergie en jeuk bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

Allergie is een lastige en vervelende aandoening, zeker als die samen gaat met jeuk of een huidaandoening. In de praktijk is jeuk erger als pijn. Omdat jeuk continue aanwezig is, vindt uw dier amper rust.

Bij allergie reageert het afweersysteem abnormaal op stoffen van buiten het lichaam. Het afweersysteem is bedoeld om elementen die niet in het lichaam horen, ziektekiemen, op te ruimen. Bij een allergie reageert het lichaam op bijvoorbeeld voedingsstoffen of stuifmeel. Daartegen hoort zo'n reactie niet op te treden. De onterechte afweerreactie van het lichaam uit zich in klachten. Eczeem met jeuk is daar een van.
De eenvoudigste oplossing is het vermijden van contact met hetgeen de reactie uitlokte. Maar zo simpel is dat meestal niet, omdat die oorzaak niet te vinden is, of misschien wel tot de dagelijkse leefsfeer behoort die niet vermeden kan worden.

De reguliere geneeskunde zet bij dit ziektebeeld meestal antibiotica in, al dan niet in combinatie met corticostero´den (prednison). De aandoening zelf wordt daardoor lang niet altijd genezen. Meestal is er wel even een weldadig effect: het onderdrukken van de jeuk. Maar dat is symptoombestrijding. In dat geval komt de jeuk na afloop van de kuur weer terug, en soms nog heftiger dan voorheen.

De Chinese kruidengeneeskunde pakt de oorzaak van de allergie aan. De oorzaak is een stoornis van het afweersysteem en die moet weer in balans worden gebracht. Het lichaam moet leren om omgevingsprikkels die niet-bedreigend zijn te negeren. Dat betekent dat de gevoeligheid voor allergie afneemt.
De Chinese kruidenformule Xie Tang kan dit resultaat bereiken. Een groot voordeel van Xie Tang is de afwezigheid van nadelige bijwerkingen. Gangbare geneesmiddelen hebben altijd bijwerkingen. Zo kan herhaald antibiotica/prednisongebruik het afweersysteem afbreken, dus ook tegen elementen waar afweer wel nuttig is.
Als een dier in het verleden meerdere malen antibiotica en/of prednison heeft gebruikt is het zinvol om de Xie Tang formule gelijktijdig te combineren met een reinigingskuur. Die ruimt uit alle daarmee belaste organen de restanten van de antibiotica en prednison op, waardoor het herstel wordt bevorderd.
Reinigingskuur en Xie Tang formule gaan perfect samen en de combinatie heeft al heel wat dieren zeker langdurig en vaak blijvend van hun jeuk en eczeem verlost.

Waarop kunt u letten als u vermoedt dat uw kat/ hond een huidallergie (jeuk) heeft?


Bestel dit artikel Xie Tang™, 90 tabletten 300 mg    90 tabletten € 22,50
Bestel dit artikel Xie Tang™, 90 tabletten 1200 mg    90 tabletten € 35,50
Bestel dit artikel Xie Tang™, 180 tabletten 1200 mg  180 tabletten € 69,50
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 1, groene leem, 100 tabletten  100 tabletten € 26,50
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 2, algenconcentraat, 200 tabletten  200 tabletten € 28,50

TM= Trade mark(merknaam)

 Dosering Xie Tang

 Bijsluiter Xie Tang (o.a. samenstelling)


Resultaat: jeuk vermindering binnen enkele dagen, huidherstel 2-4 weken. Na ongeveer 3 weken halveren of nog minder.

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES XIE TANG 300 mg (scrollen naar beneden)
KLANTENREACTIES XIE TANG 1200 mg (scrollen naar beneden)
allergie-hond Mail deze pagina    allergie-kat Toevoegen aan je Favorieten    allergie-cavia Print deze pagina