Welkom op deze site.

Hier kunt u terecht voor alternatieve diergeneeswijze en dierverzorging.

Dit op basis van Chinese kruidenformules voor uw hond, kat en knaagdier.


Dierenliefhebbers zijn altijd op zoek naar het beste voor hun huisdier. Dit begint met goede voeding, maar ook op het gebied van verzorging en diergeneeskunde, willen we het beste.

Bij een effectieve behandeling begint alles met een goede diagnose van uw dierenarts. Meestal heeft uw dierenarts de nodige medicatie in huis. Als het om gezondheid gaat, dan moet er onderscheid worden gemaakt tussen een acute aandoening en een chronische aandoening.

Bij een acute aandoening is doorgaans haast met behandelen geboden. In deze gevallen is het daarom verstandig om te kijken wat uw dierenarts voor uw huisdier kan doen. Als de reguliere diergeneeskunde een simpele oplossing biedt of noodzakelijk is, dan komen kruiden niet aan bod. Wel moet in de gaten gehouden worden dat door het behandelen van een acute aandoening deze ook relatief snel opgelost is. Voorkomen moet worden dat acuut op een bepaald moment chronisch wordt. Dierenartsen hebben meestal wel een medicatie voor acute aandoeningen, maar als het chronisch wordt, laten de meeste medicijnen het afweten. Soms zijn ze bij langer gebruik ook schadelijk voor uw huisdier.

Speciaal voor de chronische en de niet acute levensbedreigende aandoeningen, heeft de Chinese kruiden geneeskunde uitgebalanceerde formules. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een blaasontsteking die maar niet over wil gaan na meerdere antibiotica kuren. Of voor de behandeling van chronisch nierfalen, iets waar een dierenarts eigenlijke geen goede behandeling voor heeft. Of als uw huisdier ouder wordt en specifieke ouderdomsverschijnselen gaat vertonen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden uit de vele mogelijkheden met de Chinese kruidengeneeskunde. Lees dit boekje eens door en u zult zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Het gebruik van Chinese kruidengeneeskunde neemt nog steeds toe en de reeks van positieve ervaringen wordt steeds indrukwekkender. Zie onze internetsite voor de klantenreacties.

De alternatieve diergeneeswijze waar wij ons in hebben gespecialiseerd werkt met al eeuwenlang bestaande Chinese kruidenformules. Veel dierenliefhebbers zweren daar bij, niet alleen vanwege het resultaat, maar ook omdat schadelijke bijwerkingen ontbreken. Maar kruidenformules moeten wel met verstand worden gebruikt. Als de reguliere diergeneeskunde een simpele oplossing biedt of noodzakelijk is, komen kruiden niet aan bod.

Bij de Chinese kruidenformules zijn ook verzorgingsproducten met dezelfde voordelen als de geneesmiddelen: goed resultaat zonder nadelige bij-effecten. Zoals een oorreiniger en natuurlijke formule tegen vlooien, teken en wormen.

De internetpagina www.huisdierendokter.nl is speciaal ingericht om op basis van een aandoening een behandelmethode te kiezen. In de linkerkolom (scrollen naar beneden) staat een reeks aandoeningen. U kunt ook online advies aanvragen. De formules worden uit voorraad geleverd.

De kruidenformules zijn geschikt voor hond, kat, cavia, gerbil, hamster en overige huisdieren.

In 2001 kregen we van de Consumentenbond het Web Trader keurmerk als betrouwbare webwinkel.


Robert Smiesing, e-mail: info@huisdierendokter.nlhond Verzendkosten: Voor alle landen geldt: Verzendkosten zijn € 4,50 tot een bestelbedrag van € 75,00. Vanaf € 75,00 wordt de bestelling gratis verzonden.
Betaalmogelijkheden: onder vooruitbetaling.


Pagina bijgewerkt: 02-02-2017.


HOME