SCHILDKLIER AANDOENING BEHANDELEN BIJ UW HOND MET TWS


Schildklierhormonen regelen de stofwisseling van het lichaam van uw hond

De schildklier is een vlindervormig orgaan, dat dicht onder het strottenhoofd links en rechts van de luchtpijp ligt en door een smal middelstukje wordt verbonden. Een hormoon uit de hypofyse (TSH) beïnvloedt de schildklier en zorgt er zo voor, dat de schildklier de juiste hoeveelheid hormonen aanmaakt. De schildklierhormonen heten T3 en T4 en zijn zeer belangrijk voor de regulatie van de stofwisseling. T4 is een inactief voorstadium en T3 is het actieve schildklierhormoon. De bloedwaarden kunnen, afhankelijk van het laboratorium, wat wisselen. Daarom moet u ze altijd met de referentiewaarden op het laboratoriumformulier vergelijken. Wanneer de schildklier te weinig hormonen produceert, noemt men dit hypothyreose. Hypothyreose komt bij honden redelijk vaak voor. Men schat, dat 1 op de 150-500 honden een te langzaam werkende schildklier heeft. Grote tot middenslag honden zijn vaker aangedaan dan kleinere rassen. In de meeste gevallen wordt de schildklierafwijking verkregen op latere leeftijd. Aangeboren gevallen zijn wel beschreven, maar komen zeer sporadisch voor. Deze pups groeien niet normaal. Een hypothyreose komt bij poezen bijna nooit voor.

Schildklierafwijkingen worden onderverdeeld in twee vormen.

  • de auto-immuun aandoening. Hierbij geldt dat het afweersysteem van de hond zijn eigen schildklier aanvalt en stuk maakt. Deze periode van schildklier destructie kan 3-4 jaar duren totdat er zoveel schildklier kapot is gemaakt dat er te weinig hormoon geproduceerd wordt. Er is een duidelijke rasvoorkeur voor deze aandoening. Rassen die verhoogde risico lopen zijn o.a. de Barzoi, Beagle, Dobermann, Duitse Dog, Ierse setter en de Bobtail.
  • de atrofie aandoening. Letterlijk betekent dit dat de schildklier steeds kleiner wordt (atrofie). Een mogelijke oorzaak is nog niet bekend. Rassen die verhoogde risico lopen zijn o.a. de Golden Retriever, Schnauzer, Airedale Terriër, Cocker Spaniël en de Teckel.

De symptomen bij deze aandoening kunnen zeer uiteenlopend zijn. Meestal worden vachtaandoeningen waargenomen. Haarverlies op de staart, flanken of achter de oren. Donkerder worden van de huid; droge, wat schilferige huid. Gewichtstoename, sufheid, sloomheid, algehele desinteresse, neiging naar warme plekken te gaan, langzame hartslag en onvruchtbaarheid. Enkele extreme en minder vaak voorkomende symptomen zijn: spierzwakte, lage lichaamstemperatuur, afwijkingen van het zenuwstelsel: verlammingen en kreupelheid, alsmede een verminderde contractiekracht van het hart.

Diagnose schildklierafwijking bij uw hond

De diagnose wordt gesteld door middel van bloedonderzoek. Dit is een relatief eenvoudige test die door uw dierenarts uitgevoerd kan worden. Hierbij wordt de hormoonconcentratie gemeten. Als het vermoeden op een auto-immune aandoening aanwezig is, kan de hormoonconcentratie meting worden uitgebreid met een test op "auto-antilichamen". Honden kunnen gelijktijdig van beide schildklier aandoeningen last hebben.

Behandeling schildklierafwijking bij uw hond

Deze bestaat uit het geven van een speciale combinatie van lichaamseigen mineralen. Hierdoor wordt de hormoon productie gestabiliseerd tot een normale waarde. Het lichaam van uw hond reageert binnen enkele dagen tot enkele weken. Dit is geheel afhankelijk van de ernst en de tijdsduur dat uw hond de aandoening heeft.

De TWS tabletten zijn niet alleen een goed maar ook een diervriendelijk alternatief voor o.a. medicatie van uw dierenarts. Het kent geen bijwerkingen. Hierdoor kan het desnoods langdurig worden gegeven. De TWS tabletten mogen ook samen met medicatie van uw dierenarts ingezet worden. Na 2-3 weken wordt dan meestal de medicatie van uw dierenarts met 25% per week afgebouwd.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel TWS, 90 tabl. 300 mg  € 24,60
Bestel dit artikel TWS, 180 tabl. 300 mg  € 44,70

TWS = Trade mark (merknaam)

TWS is een aanvullend diervoeder. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling TWS: Kalium phosphoricum, Kalium sulfuricum, Kalium bromatum en Manganum sulfuricum. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering TWS: eventueel oplossen in water en mengen met voedsel.

cavia/ konijn: tweemaal daags 1/2 tablet.
kleine hond: tweemaal daags 1 tablet.
middelgrote hond: tweemaal daags 2 tabletten.
grote hond: tweemaal daags 3 tabletten.

Resultaat: 2 dagen tot enkele weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 
300 mg tablet
 


KLANTENREACTIES TWS (scrollen naar beneden)