VERGROTE PROSTAAT (ONTSTEKING) BEHANDELEN BIJ UW HOND, KAT EN CAVIA MET HUANG


Een hond met vergrote of ontstoken prostaat is niet altijd ziek

De prostaat is een klier die om de plasbuis heen ligt, te vergelijken met een appeltje waar het klokhuis uitgeboord is. Door een ontsteking van de prostaat (ook wel prostatitis genoemd) gaat de prostaat opzwellen. Hierdoor kan de plasbuis dichtgedrukt worden. Het plassen gaat dan natuurlijk heel moeilijk en het doet meestal pijn. Een prostaatontsteking moet snel behandeld worden. Als u dat niet doet, dan kan zich een abces ontwikkelen en hierdoor wordt de plasbuis soms helemaal dichtgedrukt. Een prostaatontsteking kan plotseling optreden en kortdurend zijn (acuut), maar kan ook langdurige problemen geven (chronisch). Zowel een acute als een chronische prostaatontsteking kan leiden tot een urineweginfectie. Omgekeerd is overigens een urineweginfectie een van de mogelijke oorzaken van een prostaatontsteking.

Een prostaatontsteking kan op elke leeftijd voorkomen, maar u ziet het voornamelijk bij oudere huisdieren. Een prostaatontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën en kan het gevolg zijn van een blaasontsteking. Als een acute blaasontsteking niet snel en goed wordt behandeld en snel geneest, dan kan er een chronische ontsteking van de prostaat ontstaan: chronische prostatitis.

Een urineweginfectie kan eveneens een prostaatontsteking veroorzaken. De infectie kruipt dan omhoog de prostaat in en veroorzaakt daar een nieuwe infectie (de prostaatontsteking). Voor het behandelen van een prostaatontsteking werkt de Chinese kruidengeneeskunde met de formule Huang. Het werkt ook goed op een mogelijke blaasontsteking en urineweginfectie, waardoor de oorzaak van de prostaatontsteking ook behandeld wordt. De kruiden geven binnen enkele dagen het eerste resultaat. Het is een uitstekend alternatief voor antibiotica.

Specifiek voor: prostaatontsteking, urineweginfectie en blaasontsteking.

Mogelijke klachten bij prostaatontsteking:

  • plotselinge hoge koorts
  • koude rillingen
  • hevige aandrang om te plassen
  • moeilijker en pijnlijker plassen
  • bloed in de urine
  • pijn onder in de rug
  • pijn in het gebied tussen het geslachtdeel de balzak en de anus
  • pijn in onderlichaam en liezen.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Huang, 90 tabl. 1200 mg  € 34,30
Bestel dit artikel Huang, 180 tabl. 1200 mg  € 65,40

Huang = Trade mark (merknaam)

Huang is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Huang: Lysimachia nummuralia, Lygodium japonicum, Gallus endothelium, Astralagus membranaceus, Corydalis yanhusuo, Lindera strychnifolia, Akebia trifoliata, Pyrrosia sheareri, Plantago major. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering kat en hond
 
  Eerste 14 dagen   Vanaf 15 dagen
tot 10 kg
 2x daags 1 tabl. 1200 mg  2x daags 0,5 tabl. 1200 mg
tot 20 kg
 2x daags 2 tabl. 1200 mg  2x daags 1 tabl. 1200 mg
tot 30 kg
 2x daags 3 tabl. 1200 mg  2x daags 1,5 tabl. 1200 mg
tot 40 kg
 2x daags 4 tabl. 1200 mg  2x daags 2 tabl. 1200 mg
tot 50 kg
 2x daags 5 tabl. 1200 mg  2x daags 2,5 tabl. 1200 mg
>   50 kg
 2x daags 6 tabl. 1200 mg  2x daags 3 tabl. 1200 mg

Resultaat: 2 - 10 dagen. Nadat de symptomen verdwenen zijn, de dosering nog 4 weken langer blijven inzetten.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.


1200 mg tablet
 
1200 mg tablet
 


KLANTENREACTIES HUANG (scrollen naar beneden)