SLIJMBEURS ONTSTEKING BEHANDELEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA MET BURSI-FIT


Wat is een slijmbeurs?

De slijmbeurs is een soort stootkussentje. Slijmbeurzen zitten op plaatsen waar wrijving plaatsvindt, vooral waar pezen of spieren over beenderen lopen. Een slijmbeurs bevat gewoonlijk zeer weinig vocht. Wanneer de slijmbeurs echter beschadigd is, raakt hij ontstoken en kan zich met vocht vullen. Men spreekt dan van bursitis of slijmbeursontsteking.

Ziektebeeld slijmbeursontsteking

De meeste klachten komen voor bij de slijmbeurs op de elleboog, spronggewricht en knie. De slijmbeurs kan door een val, overgewicht, veel contact met harde ondergrond of overbelasting zodanig beschadigd worden dat deze gaat ontsteken, waardoor een zeer pijnlijke aandoening ontstaat. Een ontsteking van de slijmbeurs kan in enkele dagen ontstaan acuut of een zeer langzaam chronisch verloop hebben. De oorzaak van deze aandoening is niet altijd duidelijk en het begin lijkt dan ook spontaan. De literatuur beschrijft dat een spontaan herstel binnen 3 tot 8 weken mogelijk is. Indien de ontsteking chronisch wordt dient ingegrepen te worden. Een blijvende zwelling met vochtophoping en ontsteking kan zeer pijnlijk zijn. De beweging van een hond/ kat wordt hierdoor beperkt. Bij chronische aandoening komt kreupelheid regelmatig voor.
 

slijmbeurs Beweeg uw muis over de afbeelding. De kleurverandering geeft de slijmbeurs weer.

Symptomen slijmbeursontsteking

Een hond, kat of overig huisdier is afkerig van warmte en wil niet aangeraakt worden. Het heeft geen behoefte aan beweging en geeft de voorkeur aan het blijven liggen (meestal op aangetaste gewricht). Waargenomen wordt dat een hond of kat soms likt en knaagt aan het gewricht. Bij langdurige ontsteking vormt zich een vaste klont in het aangetaste gebied. De huid kan rood en gezwollen zijn.

Behandeling slijmbeursontsteking (Bursitis)

Acute Bursitis geneest meestal met rust, gedoseerde beweging en vermijden van belasting van het aangedane gewricht. Begint Bursitis chronisch te worden, aanvallen die een paar dagen tot enkele weken duren en regelmatig terugkomen, dient een behandeling ingezet te worden. Door een mineraaltherapie met specifieke zouten toe te passen wordt het teveel aan vocht in de slijmbeurs opgelost en de ontsteking teruggedrongen. Hierdoor neemt de pijn af en zal uw hond/ kat weer meer gaan bewegen.

Bursi-Fit is een verantwoord en natuurlijk alternatief van de door de dierenarts voorgeschreven medicijnen en pijnstillers (conventionele geneeskunde). Bursi-Fit bevat geen chemicaliën en hormonen en veroorzaakt geen bijwerkingen. Daarom kan het indien nodig op lange termijn worden gegeven.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Bursi-Fit, 90 tabl. 300 mg  € 26,10

Bursi-Fit = Trade mark (merknaam)

Bursi-Fit is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Bursi-Fit: Natrium phosphoricum, Calcium fluoratum, Kalium phosphoricum en Kalium sulfuricum. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering Bursi-Fit: eventueel oplossen in water en mengen met voedsel.

cavia: 2 maal daags 1/2 tablet
kleine hond of kat: tweemaal daags 1 tablet.
middelgrote hond: tweemaal daags 2 tabletten.
grote hond: tweemaal daags 3 tabletten.

Resultaat: niet direct, duurt 2 - 6 weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

   
300 mg tablet
   


KLANTENREACTIES BURSI-FIT (scrollen naar beneden)