ALLERGIE VAN DE LUCHTWEGEN BEHANDELEN BIJ HONDEN, KATTEN, CAVIA'S, KONIJNEN, VOGELS, PAARDEN, GEITEN EN OVERIGE DIEREN MET ENZYMEN COMPLEX/ XANTHIUM.

Bij allergie is er sprake van een overgevoeligheid voor bepaalde onschuldige stoffen in de omgeving.

Een goed functionerend afweersysteem reageert niet op deze onschuldige stoffen, deze vormen immers geen gevaar voor het lichaam. Een verstoord afweersysteem reageert daarentegen wel sterk op deze stoffen, zo'n reactie noemen we een allergische reactie. Bij een allergische reactie van de luchtwegen ontstaan er klachten aan de luchtwegen.

We maken onderscheid in een allergische reactie van de:

1. BOVENSTE LUCHTWEGEN (neusholte, bijholten, mondholte, strottenhoofd en de stembanden)

Symptomen van een allergische reactie van de bovenste luchtwegen zijn:

  • oogontsteking, jeukende ogen en ooguitvloeiing
  • loopneus, niezen (buien)

2. ONDERSTE LUCHTWEGEN (longen en luchtpijp)

Symptomen van een allergische reactie van de longen zijn:

  • hoesten
  • benauwdheid
  • astma

Behandeling allergie van de luchtwegen

Helaas komen dit soort allergische reacties en klachten vaak voor bij huisdieren. Dierenartsen schrijven dan vrijwel altijd antibiotica of prednison voor. Een behandeling met antibiotica of prednison helpt meestal maar tijdelijk. Het komt vaak voor dat na de behandeling de allergische reacties (soms sterker) weer terugkomen. Een ander nadeel van antibiotica en prednison is dat deze middelen een negatieve invloed hebben op het afweersysteem en de natuurlijke weerstand. Gelukkig kennen we naast de reguliere behandeling ook een behandeling met Chinese kruiden. De Chinese kruiden werken direct in op het afweersysteem en het grote voordeel van deze kruiden is dat ze geen nadelige bijwerkingen veroorzaken, zoals het verminderen van de natuurlijke weerstand. Het afweersysteem van uw huisdier krijgt hierdoor kans zich te herstellen in plaats van nog meer aangetast te worden.

Enzymen Complex wordt geadviseerd voor het behandelen van een allergische reactie van de bovenste luchtwegen.

Xanthium wordt geadviseerd voor het behandelen van een allergische reactie van de onderste luchtwegen.

Indien het niet duidelijk is of de allergische reactie van de bovenste of onderste luchtwegen komt dan mogen ook beide formules tegelijkertijd tijd ingezet worden.

Als een dier in het verleden meerdere malen antibiotica en/of prednison heeft gebruikt is het zinvol om de Enzymen Complex en of Xanthium formule te combineren met een reinigingskuur. Een reinigingskuur ruimt de restanten van de antibiotica en prednison op uit alle daarmee belaste organen. Hierdoor wordt het herstel van uw dier extra bevorderd.

Een Reinigingskuur, Enzymen Complex en Xanthium kunnen zeer goed gecombineerd worden, deze combinatie heeft al veel dieren blijvend van hun allergische reacties verlost.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Enzymen Complex, 90 tabl. 300 mg  € 23,70
Bestel dit artikel Enzymen Complex, 90 tabl. 1200 mg  € 34,80
Bestel dit artikel Xanthium, 90 tabl. 300 mg  € 23,80
Bestel dit artikel Xanthium, 90 tabl. 1200 mg  € 34,70
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 1, 90 tabl.  € 32,10
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 2, 180 tabl.  € 34,20

Enzymen Complex & Xanthium = Trade mark (merknaam)

Enzymen Complexen en Xanthium is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Enzymen Complex: Arnebia euchroma, Rubia cordifolia, Eclipta alba, Cicada moulting. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,0% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,1% ruwe celstof 8,0% Natrium 0,4%.

Samenstelling Xanthium: Schisandra chinensis, Bupleurum chinense, Ledebouriella divaricata, Prunus mume, Glycyrrhiza uralensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: Analytische bestanddelen: ruwe as 3,0% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,1% ruwe celstof 8,0% Natrium 0,4%.

300 mg tabletten voor kat en hond tot 5 kg
 
 tot  1 kg
 2 x per dag ½ tablet 300 mg
  1 - 5 kg
 2 x per dag 1 tablet 300 mg

1200 mg tabletten voor kat en hond vanaf 5 kg
 
  5 - 10 kg
 2 x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2 x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2 x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2 x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2 x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2 x per dag 3 tabl 1200 mg

De dosering voor een cavia is in verhouding hoger dan voor een kat of hond. Een cavia, hamster of overige knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Cavia, hamster, konijn en overige knaagdieren
 
2 x per dag 1 tablet 300 mg

De dosering voor een kip of andere vogel is in verhouding hoger dan voor een kat of hond.

Kip of andere vogel
 
0 - 0,5 kg
 2 x per dag ½ tablet 1200 mg
0,5 - 2 kg
 2 x per dag 1 tablet 1200 mg

Resultaat: zichtbaar resultaat 2 - 4 weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES ENZYMEN COMPLEX (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES XANTHIUM (scrollen naar beneden)