ALLERGIE EN JEUK BEHANDELEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA MET XIE TANG

Allergie is een lastige en vervelende aandoening, zeker als die samen gaat met jeuk of een huidaandoening.

In de praktijk is jeuk erger als pijn. Omdat jeuk continue aanwezig is, vindt uw dier amper rust.

Bij allergie reageert het afweersysteem abnormaal op stoffen van buiten het lichaam. Het afweersysteem is bedoeld om elementen die niet in het lichaam horen, ziektekiemen, op te ruimen. Bij een allergie reageert het lichaam op bijvoorbeeld voedingsstoffen of stuifmeel. Daartegen hoort zo'n reactie niet op te treden. De onterechte afweerreactie van het lichaam uit zich in klachten. Eczeem met jeuk is daar een van.
De eenvoudigste oplossing is het vermijden van contact met hetgeen de reactie uitlokte. Maar zo simpel is dat meestal niet, omdat die oorzaak niet te vinden is, of misschien wel tot de dagelijkse leefsfeer behoort die niet vermeden kan worden.

De reguliere geneeskunde zet bij dit ziektebeeld meestal antibiotica in, al dan niet in combinatie met corticosteroïden (prednison). De aandoening zelf wordt daardoor lang niet altijd genezen. Meestal is er wel even een weldadig effect: het onderdrukken van de jeuk. Maar dat is symptoombestrijding. In dat geval komt de jeuk na afloop van de kuur weer terug, en soms nog heftiger dan voorheen.

De Chinese kruidengeneeskunde pakt de oorzaak van de allergie aan. De oorzaak is een stoornis van het afweersysteem en die moet weer in balans worden gebracht. Het lichaam moet leren om omgevingsprikkels die niet-bedreigend zijn te negeren. Dat betekent dat de gevoeligheid voor allergie afneemt.
De Chinese kruidenformule Xie Tang kan dit resultaat bereiken. Een groot voordeel van Xie Tang is de afwezigheid van nadelige bijwerkingen.
Gangbare geneesmiddelen hebben altijd bijwerkingen. Zo kan herhaald antibiotica/prednisongebruik het afweersysteem afbreken, dus ook tegen elementen waar afweer wel nuttig is.
Als een dier in het verleden meerdere malen antibiotica en/of prednison heeft gebruikt is het zinvol om de Xie Tang formule gelijktijdig te combineren met een reinigingskuur. Die ruimt uit alle daarmee belaste organen de restanten van de antibiotica en prednison op, waardoor het herstel wordt bevorderd.
Reinigingskuur en Xie Tang formule gaan perfect samen en de combinatie heeft al heel wat dieren zeker langdurig en vaak blijvend van hun jeuk en eczeem verlost.

Waarop kunt u letten als u vermoedt dat uw kat/ hond een huidallergie (jeuk) heeft?

 • Ontstekingsreacties van de huid (met name aan kop, rond ogen, oren en de mond, die verergeren door krabben.)
 • Ontstoken plekken aan/ onder de voeten, waarbij de kriebel wordt verdreven door likken en bijten, daardoor worden de tenen kaal
 • Algemene huidontsteking, met een donkere verkleuring en verdikking van de huid, in de oksels, de liezen en het halsgebied.
 • Kale plekken als gevolg van overmatig likken
 • Droog eczeem (rozige droge huid met korsten en eventueel met jeuk)
 • Nat eczeem (rozige huid, bedekt met kleine blaasjes eventueel met ernstige jeuk)
 • Netelroos (roze tot rode, gewelfde en duidelijk afgetekende vlekjes, meestal met ernstige jeuk)
 • Bij honden: irritatie van de huid rond de ogen, rond de bek en aan de onderste helft van de poten. De hond gaat bijten aan de tenen. In sommige gevallen heeft de hond een algemene huidontsteking. Deze is te herkennen aan een donkere verkleuring en verdikking van de huid in de oksels, de liezen en het halsgebied
 • Bij de kat is vaak de hele lichaamshuid aangetast, maar soms beperkt tot de kop. Dat een kat jeuk heeft hoeft niet altijd goed zichtbaar te zijn voor de eigenaar. Als er sprake is van kale plekken zonder dat te zien is dat de huid is aangetast, kunnen indirecte tekenen van jeuk en bovenmatig likken zijn: braken van haarballen, haren in de ontlasting, haren tussen de tanden of haarplukjes in de mand.
 • Gedragsverandering tengevolge van de jeuk. Door de enorme jeuk kan het gedrag van uw huisdier veranderen. Heftige jeuk is ongeveer het ergste wat uw huisdier kan overkomen. Ook een mens die continu jeuk heeft, wordt hier op termijn gestoord van
 • De jeuk kan seizoensgebonden zijn
 • Jeuk is niet altijd goed zichtbaar voor de eigenaar. Soms zijn er wel kale plekken, maar is de huid niet aangetast. De kale plekken ontstaan door likken. U kunt dan letten op: het braken van haarballen, haar in de ontlasting van uw huisdier, haar tussen de tanden of plukjes haar in de mand.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Xie Tang, 90 tabl. 300 mg  € 25,60
Bestel dit artikel Xie Tang, 180 tabl. 300 mg  € 48,60
Bestel dit artikel Xie Tang, 90 tabl. 1200 mg  € 38,10
Bestel dit artikel Xie Tang, 180 tabl. 1200 mg  € 72,30
Bestel dit artikel Reinigingskuur Type 1, 90 tabl.  € 32,10
Bestel dit artikel Reinigingskuur Type 2, 180 tabl.  € 34,20

Xie Tang = Trade mark (merknaam)

Xie Tang is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Xie Tang is geschikt voor hond, kat en cavia van alle leeftijden, ook voor pups en kittens. Xie Tang kan ook gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Samenstelling Xie Tang: Ledebouriella divaricata, Sophora flavescens, Rehmannia glutinosa, Schizonapeta tenuifolia, Cicada moulting, Arctium lappa, Sesamum indicum, Anemarrhena asphodeloides, Angelica chinensis. Atractylodes lancea, Akebia trifoliata, Glycyrrhiza uralensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: Ruwe as 3,1% Ruw vet 0,2% Ruw eiwit 1,5% Ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering Xie Tang voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

In onderstaande tabellen staat een advies. Het advies is gebaseerd op gemiddelden. Geadviseerd wordt om altijd te beginnen met deze aanbevolen hoeveelheid. Het kan echter zijn dat uw dier meer baat heeft bij een hogere/lagere dosering.

De eerste 14 dagen moet er een dubbele hoeveelheid Xie Tang worden geven. Daarna kan er worden overgegaan op de normale hoeveelheid.

Let op: de bovenste tabel betreft advies voor hond en kat. De onderste tabel betreft advies voor een cavia. De hoeveelheid voor een cavia is in verhouding hoger dan voor kat of hond.

Gebruik hond en kat
Gewicht Eerste 14 dagen Vanaf 15 dagen
 
tot 1 kg  2x daags 1 tabl. 300 mg  2x daags 0,5 tabl. 300 mg
tot 5 kg  2x daags 2 tabl. 300 mg  2x daags 1 tabl. 300 mg
tot 10 kg  2x daags 1 tabl. 1200 mg  2x daags 0,5 tabl. 1200 mg
tot 20 kg  2x daags 2 tabl. 1200 mg  2x daags 1 tabl. 1200 mg
tot 30 kg  2x daags 3 tabl. 1200 mg  2x daags 1,5 tabl. 1200 mg
tot 40 kg  2x daags 4 tabl. 1200 mg  2x daags 2 tabl. 1200 mg
tot 50 kg  2x daags 5 tabl. 1200 mg  2x daags 2,5 tabl. 1200 mg
> 50 kg  2x daags 6 tabl. 1200 mg  2x daags 3 tabl. 1200 mg

Gebruik cavia, hamster en overige knaagdieren
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
 
2 x daags 2 tabl. 300 mg
2 x daags 1 tablet 300 mg

Resultaat: jeuk vermindering binnen enkele dagen, huidherstel 2-4 weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES XIE TANG (scrollen naar beneden)