BLAASGRUIS (STRUVIET, OXALAAT) BEHANDELEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA MET EUROLOGIST

blaasgruis

Blaasgruis en blaasstenen komen regelmatig voor, symptomen zijn:

  • bloed in de urine
  • vaak kleine beetjes plassen
  • pijn bij het plassen
  • persen bij het plassen
  • incontinentie (urineverlies)
  • abnormale kleur van de urine
  • gedragsveranderingen zoals: rusteloosheid, lusteloosheid, zich verbergen of eten weigeren. Ook veranderingen in het plasgedrag zoals in huis plassen of op andere plaatsen dan normaal

Behandeling blaasgruis bij hond, kat, cavia, konijn en fret.

De Chinese kruidengeneeskunde werkt met de formule Eurologist. Dit zijn snel werkende tabletten, meestal merkt u al binnen 2-3 dagen verbetering.

Deze formule werkt op drie manieren:

  1. het lost alle soorten gruis (struviet èn oxalaat) en kleine steentjes op
  2. Eurologist zorgt er ook voor dat de urinewegen wijder worden waardoor restjes gruis en stenen gemakkelijker uitgeplast worden
  3. ook neemt de hoeveelheid urine toe. Hierdoor worden stukjes gruis versneld afgevoerd

De eerste 14 dagen moet u een dubbele dosering geven. Daarna kunt u overgaan op de normale hoeveelheid. Dit wordt gedaan omdat de blaas eerst "schoon" moet worden (vrij van blaasontsteking/ blaasgruis) voordat herstel kan optreden. Wij raden u aan om na 14 dagen de urine te laten testen. Bijna altijd is de blaas dan "schoon". Als er na de test toch nog ontstekingsrestjes of gruis in de urine zitten, kunt u nog 7 dagen de dubbele dosering geven. Erna weer testen.

Ook de "zwaardere gevallen", een hond, kat, cavia of konijn die een blaasoperatie en/ of penisamputatie heeft ondergaan, kunnen veel baat hebben bij Eurologist. Het verbetertraject duurt ongeveer 2 tot 6 weken. De tabletten mogen door het eten worden gegeven. Indien gewenst, mag de formule continue worden gegeven. Het heeft, ook op langere termijn, geen bijwerkingen of invloed op medicijnen van de dierenarts.

struviet

De Eurologist heeft ook een sterk antibacteriële werking, waardoor een eventuele blaasontsteking gelijktijdig, zonder antibiotica, wordt bestreden. Het is dan ook een uitstekend alternatief voor antibiotica en/ of anti-gruisdieet. U kunt meestal al na een week ook stoppen met het (dure) anti-gruisdieetvoer.

Blaasgruis preventief behandelen bij hond, kat, cavia, konijn en fret.

Eurologist kan ook preventief worden gegeven. Het mag zelfs levenslang worden gegeven, zonder dat dit bijwerkingen geeft. Als een hond, kat, cavia of konijn op dit moment goed plast, maar in het verleden blaasgruis problemen heeft gehad of hier voor zelfs geopereerd is, is het zeer zinvol om de Eurologist in te gaan zetten op een onderhoudsdosering. Dit is de dosering vanaf 14 dagen (zie tabel). Als een hond, kat, cavia of konijn eenmaal is geopereerd is aan de blaas, komen door de vorming van littekenweefsel aan de blaaswand, de problemen na verloop van tijd helaas bijna altijd terug.

Specifiek voor: blaasgruis, blaassteentjes en blaasontsteking. Het werkt voor alle soorten gruis- en blaassteentjes, zoals struviet, oxalaat (calciumoxalaat), uraat en cystine. Eurologist lost ook steentjes op die vast zitten in de blaaswand.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Eurologist, 90 tabl. 300 mg  € 22,80
Bestel dit artikel Eurologist, 180 tabl. 300 mg  € 42,30
Bestel dit artikel Eurologist, 90 tabl. 1200 mg  € 36,30
Bestel dit artikel Eurologist, 180 tabl. 1200 mg  € 68,20

Eurologist = Trade mark (merknaam)

Eurologist is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Eurologist: Lysimachia nummuralia, Lygodium japonicum, Gallus endothelium, Astralagus membranaceus, Corydalis yanhusuo, Lindera strychnifolia, Akebia trifoliata, Pyrrosia sheareri, Plantago major. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven. Door de hoge starthoeveelheid worden de blaas en urinewegen extra gestimuleerd in het zuiverende proces. Een zuivere blaas en urinewegen dragen bij aan een gezond milieu in de blaas.

Dosering voor kat en hond tot 5 kg
 
300 mg
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
 tot  1 kg
 2x per dag 1 tabl 300 mg  2x per dag ½ tabl 300 mg
  1 - 5 kg
 2x per dag 2 tabl 300 mg  2x per dag 1 tabl 300 mg

Dosering voor kat en hond vanaf 5 kg
 
1200 mg
  eerste 14 dagen   vanaf de 15-de dag
  5 - 10 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2x per dag 3 tabl 1200 mg  2x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2x per dag 4 tabl 1200 mg  2x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2x per dag 5 tabl 1200 mg  2x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2x per dag 6 tabl 1200 mg  2x per dag 3 tabl 1200 mg

De dosering voor een cavia is in verhouding hoger dan voor een kat of hond. Een cavia, hamster of overige knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Cavia, hamster, konijn en overige knaagdieren
 
eerste 14 dagen
vanaf de 15-de dag
2 x per dag 2 tabl à 300 mg
2 x per dag 1 tabl à 300 mg

De dosering voor een kip of andere vogel is in verhouding hoger dan voor een kat of hond.

Kip of andere vogel
 
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
0 - 0,5 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
0,5 - 2 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg

Resultaat: 2 - 10 dagen. Nadat de symptomen verdwenen zijn, de dosering nog 2 maanden langer blijven inzetten.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet

Klantenonderzoek blaasgruis/ blaasontsteking

We hebben een klantenonderzoek uitgevoerd onder 500 klanten, waarbij blijkt dat maar liefst 87 procent van de honden, katten, cavia's en konijnen uitstekend reageert op de Eurologist.

Bij de overige 13 procent bleek dat de dosering niet goed was ingezet (vaak wordt er te weinig gegeven - 6 procent) of dat er een grote blaassteen aanwezig was (dan moet de Lysium formule ingezet worden - 5 procent). In zeldzame gevallen was er een poliep aanwezig (minder dan een procent van de gevallen), bleek de blaasvorm afwijkend waardoor rest-urine in de blaas achter bleef (eveneens minder dan een procent) of was er sprake van een tumor.KLANTENREACTIES EUROLOGIST (scrollen naar beneden)